Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde zorlu Hollanda deplasmanında

FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun beşinci haftasında Cebelitarık’ı 3-0 ile geçen Türkiye, bugün (7 Eylül) Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetecek. Amsterdam Arena’da oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye, grubun en kritik sınavlarından birine çıkıyor

Ay-Yıldızlılar, bugün (7 Eylül) saat 21.45’te Dünya Kupası Elemeleri G Grubu altıncı maçında Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Amsterdam Arena’da oynanacak karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetecek

Türkiye A Milli Futbol Takımı, G Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Türkiye, dördüncü hafta maçında ise 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Karadağ’ın 90+7. dakikada attığı gole engel olmayarak sahadan bir puan ile ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, beşinci haftada ise Cebelitarık’ı ikinci yarıda bulduğu goller ile 3-0 mağlup etti. Türkiye, Hollanda maçı öncesi topladığı 11 puan ile grubun zirvesinde yer alıyor.

Hollanda karşılaşması ile 2021 yılındaki 12. maçına çıkacak Türkiye, oynadığı 11 karşılaşmada beş galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 20 gol atan milliler, kalesinde 16 gol gördü. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2020) bu yana oynadığı karşılaşmalarda yalnızca Cebelitarık’ı mağlup edebilen Türkiye, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda ilk ikiye girebilmek için tarihi bir karşılaşmaya çıkacak. Sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Hollanda’yı 4-2 mağlup eden Milliler, grupta ikinci sırada bulunan rakibinden bir kez daha puan almayı hedefliyor.

Şenol Güneş: ‘’Futbol bir maçta bitseydi, diğer maçlar oynanmazdı’’ 

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün (6 Eylül) düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Güneş, Hollanda’dan alınabilecek puan veya puanların grubun geleceği adına çok önemli olacağının altını çizdi:

”11 puan avantajdır, yani kötü değil. Şu an ipler bizim elimizde. Alacağımız bir galibiyet çok büyük avantaj yapar, beraberlikte avantaj devam eder, mağlubiyetle avantaj Hollanda’ya geçer. Yarış devam edecektir. Futbol bir maçta bitseydi, diğer maçlar oynanmazdı. Şu an yolumuza devam ediyoruz. Kabul etmek lazım ki Hollanda ve Norveç maçındaki oyun rahatlığımız Avrupa Şampiyonası sonrası yok.”

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe).

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Umut Meraş (Beşiktaş), Alpaslan Öztürk (Galatasaray)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Halil Akbunar (Göztepe).

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Beşiktaş), Halil Dervişoğlu (Galatasaray).

Hollanda’da tek hedef galibiyet 

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun favorisi Hollanda, inişli-çıkışlı grafiği ile dikkat çekiyor. Portakallar, grubun ilk maçında Türkiye’ye 4-2 mağlup olurken sonrasında oynadığı iki karşılaşmadan ise galibiyet ile ayrılmasını başardı. Hollanda, Türkiye’nin haricinde Norveç’e de puan kaybetti. Louis van Gaal’in öğrencileri, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Portakallar, grupta oynadığı son karşılaşmada Karadağ engelini 4-0 ile geçerek Türkiye maçı öncesi moral buldu. 

Hollanda, grubunda oynadığı beş karşılaşmada rakip fileleri 16 kez havalandırırken kalesinde ise beş gol gördü. Portakallar’ın en golcü ismi ise Georginio Wijnaldum oldu. Yıldız futbolcu, takımına üç gollük bir katkı verdi. Hollanda’nın en önemli hücum gücü olarak görülen Memphis Depay, grupta oynadığı karşılaşmalarda iki gol ve bir asistlik performans sergiledi. 

Hollanda’nın G Grubu’nda aldığı sonuçlar şöyle:

Türkiye 4-2 Hollanda

Hollanda 2-0 Letonya

Cebelitarık 0-7 Hollanda

Hollanda 4-0 Karadağ

Grubun diğer maçlarında Norveç ile Cebelitarık, Karadağ ile Letonya karşı karşıya gelecek. G Grubu’nda şu ana kadar oynanan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

Türkiye’nin grubun ilk haftasında Hollanda’yı 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=yrI55iisPFs

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.