Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, yöneticilere sitem etti: “Kabil Havaalanı’nı bırakıp Van’a bakın, sorunlarımız Kabil’den daha fazla”

ABD ve Batılı güçlerin çekilmesi ve Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i almasıyla sürekli gündemde olan Kabil Havaalanı ile ilgili haberler, Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Necdet Takva’yı isyan ettirdi. Van Havaalanı’nın sorunlarının Kabil Havaalanı’ndan daha fazla olduğunu söyleyen Takva, “Sabah kalkıyoruz, Kabil Havaalanı, akşam yatıyoruz Kabil Havaalanı, artık Kabil Havaalanı’nın krokisini bile ezbere çizer hale geldik. Kabil’i bırakıp Van’a bakın, Van’da sefer sayısı az, biletler fahiş fiyatta, kuş önleme ve uzaktan iniş algılama sistemleri yok. Önce bu sorunları çözün” diyerek yetkililere sitem etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Taliban’ın Kabil’i almasından beri sabah akşam Kabil Havaalanı haberleri ile yatıp kalktıklarını, sanki ülkemizdeki bütün sorunlar çözülmüş gibi her yetkilinin Kabil Havaalanı’ndan söz ettiğini söyledi. Takva, gündemde tutulması nedeniyle neredeyse Kabil Havaalanı’nın krokisini bile çizecek hale geldiklerini belirterek, “Bırakın Kabil’i, Van Havaalanı’na bakın. Şu anda İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’e günde 11 sefer yapılıyor ama yetmiyor. 10 gün öncesinden bilet bulmak çok zor. Türkiye’nin en pahalı bilet fiyatları yine Van uçuşlarında görüyoruz. Bu sorunları çözmek gerekir. Önce ülkemizdeki sorunları çözelim, sonra başka yerlere bakmak gerekir” dedi.


“Kuş önleme ve uzaktan iniş algılama sistemleri yok, uçuş güvenliği tehlikede”

Takva, Van Ferit Melen Havalimanı’ndaki sorunların sadece sefer sayısı azlığı ve bilet fiyatlarının fahiş olmasından ibaret olmadığını da belirterek, “Havalimanının yanında sazlık bir alan var ve kuş sürüleri bulunuyor. Hava seferleri için risk olan kuş önleme sistemi ve uzaktan inişi algılayan sistem de yok. Bu kadar ciddi ve ileride büyük risk yaratacak sorunlarımız varken, sürekli Kabil Havalimanı ile meşgul oluyoruz. Bu sorunların çözümü için girişimlerde bulunuyoruz ama şu ana kadar bir çözüm bulunmuş değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.