Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık: “14 okul yıkıldı, 11 okul tadilata alındı, Diyarbakır’da eğitim sancılı başladı”

Koronavirüs salgını döneminde başlayan yüz yüze eğitim ile birlikte özellikle yıkılan ve henüz yenisi yapılamayan okullar ile tadilata alınan okullar bakımından ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık, Diyarbakır’da 14 okulun eski ve depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldığını, yerine yapılacak okulların ne zaman tamamlanacağının ise belirsiz olduğunu belirterek, “11 okul bir buçuk yıllık kapanma döneminde değil, tam da okulların açılacağı bu hafta tadilat ve güçlendirme çalışması nedeniyle eğitime açılamadı. Buralardaki binlerce öğrenci başka okullara gidince bir kaos yaşanıyor. Plansızlık ve tedbir alınmaması nedeniyle Diyarbakır’da eğitim dönemi hem salgın koşulları hem de bu yıkım ve tadilat çalışmaları nedeniyle sancılı başladı” dedi. Diyarbakır’da tatilden önce öğretmenlerinin aşılanma oranlarının yüzde 31 olduğunu, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptıkları ikna çalışması ile bu oranın şimdi yüzde 86’ya çıktığını söyleyen Çıtrık, “Halen aşılanmak istemeyen öğretmen arkadaşlarımızı önce iknaya çalışacağız. Ama sendika olarak yaşayacakları sorunlar nedeniyle de hukuki destek vereceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.