Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın istifa ettirdiği eski Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaşamını yitirdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 yılında istifasını istediği belediye başkanları arasında yer alan ve bir süre direndikten sonra “tehdit edildiğini” açıklayarak gözyaşlarıyla istifa eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Uğur, DEVA Partisi’nin kurucuları arasında yer almıştı.

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 71 yaşında hayatını kaybetti. Uğur, uzun süredir beyin tümörü tedavisi görüyordu.

Uğur’un cenazesi yarın Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Tehdit edildiğini açıklayarak gözyaşlarıyla istifa etmişti

Ahmet Edip Uğur, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istediği altı belediye başkanı arasında yer almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa ederken Uğur, “halkın oyuyla seçildiğini” belirterek bir süre istifaya direnmişti.

Uğur, 30 Ekim 2017 düzenlediği toplantıda ise “tehdit edildiğini” açıklayarak gözyaşlarıyla istifa etmişti. Uğur, istifa açıklamasında şunları söylemişti:

“Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti’de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikadım gereği, olanda hayır vardır. Üzgünüm, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum. Bana destek olan herkese ve aileme teşekkür ediyorum.”

Babacan’dan taziye mesajı

Ahmet Edip Uğur, AKP’den istifa ettikten sonra DEVA Partisi’nin kurucuları arasında yer almıştı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından Uğur için taziye mesajı paylaştı. Babacan, “Partimizin kurucularından kıymetli yol arkadaşım, Balıkesir Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Ailesinin, sevenlerinin, çok sevdiği Balıkesir’in ve hepimizin başı sağ olsun” dedi.

CHP’li Özkan: “Ondan geriye AKP düzenini anlattığı bu sözler kaldı: Seçimle gelen emirle gider. İstifam için ailemi tehdit ettiler”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Twitter hesabından Uğur için bir mesaj paylaştı. Özkan, şu ifadeleri kullandı:

İstifasını ağlayarak açıklayan dönemin AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Ondan geriye AKP düzenini anlattığı bu sözler kaldı: Seçimle gelen emirle gider. İstifam için ailemi tehdit ettiler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.