Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında hezimete uğradı

Türkiye A Milli Futbol Takımı dün (7 Eylül), Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu altıncı maçında deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya geldi. Milliler, Amsterdam Arena’nın ev sahipliği yaptığı mücadelede rakibine Memphis Depay (3), Davy Klaassen, Guus Til ve Donyell Malen’in attığı goller ile 6-1 yenildi. Ay-Yıldızlılar adına tek gol Cengiz Ünder’den geldi. Türkiye, bu mağlubiyetin ardından grup liderliğini Hollanda’ya kaptırdı ve üçüncü sıraya geriledi.

Milliler, Memphis Depay’ı durduramadı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri G Grubu altıncı maçında Hollanda deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetti.

Hollanda ve Türkiye dizilişleri

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’na ikide iki yaparak başlayan Türkiye, Letonya ve Karadağ karşısında alınan sürpriz beraberlikler ile bu avantajını kaybetmişti. Cebelitarık’ı mağlup ederek az da olsa morallenen Ay-Yıldızlılar dün (7 Eylül) zorlu Hollanda deplasmanına puan veya puanlar alabilmek için çıktı. Ancak Şenol Güneş’in öğrencileri, karşılaşmanın ilk dakikasından son dakikasına kadar göstermiş olduğu performans ile hayal kırıklığı yarattı. 

Hollanda, mücadelenin 55. saniyesinde Davy Klaassen’in golü ile öne geçti. Karşılaşmaya adeta gol ile başlayan Portakallar, ilk 15 dakikalık bölümde ataklarına hız kesmeden devam etti. Rakibi karşısında üst üste iki pas yapmakta bile zorlanan Türkiye için tehlike çanları, henüz ilk dakikalarda çalmaya başladı. Oyunun mutlak hâkimi Hollanda, dakikalar 16’yı gösterdiğinde skoru 2-0’a getirdi. Türkiye’yi merkezden geçmeyi başaran ev sahibinde Klaassen’in harika pasına hareketlenen Memphis Depay, aradaki farkı ikiye çıkaran isim oldu.

Hollanda’ya karşı hiçbir şey üretmeyi başaramayan Türkiye, bu süre zarfında savunmada da akıl almaz hatalar yaptı. 36. dakikada Kaan Ayhan’ın yaptığı zamanlama hatası sonrası top ile buluşan Steven Bergwijn, ceza sahasına hareketlenen Klaassen’e pasını çıkardı. Yıldız futbolcu, Çağlar Söyüncü’nün müdahalesi ile yerde kalarak takımına penaltı kazandırdı. Memphis Depay ise penaltıda ”Panenka” vuruşunu tercih ederek Uğurcan Çakır’ı bir kez daha mağlup etti. Türkiye için kâbus henüz bitmemişti. Klaassen’i düşürerek penaltıya sebebiyet veren Çağlar, 44. dakikada ise Depay’a yapmış olduğu müdahale nedeniyle çift sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 

İlk 45 dakikada Türkiye’nin büyük üstünlük kuran Hollanda, ikinci yarıda oyunu rölantiye aldı. Ancak bu durum, Portakallar’ın skoru artırmasına engel olmadı. Louis van Gaal’in öğrencileri, karşılaşmanın 54. dakikasında Memphis Depay ile skoru 4-0’a getirdi. Türkiye ağlarını üç kez sarsan Depay, OPTA verilerine göre Belçikalı Luis Oliveira’dan (Nisan 1997) bu yana Türkiye’ye karşı bir resmi maçta hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. Hollanda, karşılaşmanın kalan bölümünde oyunun temposunu iyice düşürdü. Türkiye ise bu dakikalarda zaman geçirmeye çalışarak skorun büyümesine engel olmaya çalıştı. Ancak Hollanda, gollerine devam etti. Mücadelenin 85. dakikasında skoru 5-0’a getiren golü kaydeden Guus Til, böylelikle üçüncü kez formasını giydiği milli takımda ilk golüne imza attı. Donyell Malen ise 90. dakikada Hollanda’nın altıncı golünü kaydetti. Karşılaşmanın skorunu ise uzatma dakikalarında Cengiz Ünder’in attığı gol belirledi.

Hollanda’ya 6-1’lik skor ile mağlup olan Türkiye, 11 puanda kalırken grup liderliğini de Portakallar’a kaptırdı. Ay-Yıldızlılar, 8 Ekim’de Norveç’i konuk edecek. 

Memphis Depay’ın kendisinin üçüncü, skoru ise 4-0’a getiren golü:

Türkiye A Milli Takımı, Ekim 1987’deki İngiltere maçından (0-8) bu yana ilk kez bir karşılaşmada 6 gol yedi. 

Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmalarda ise şu sonuçlar alındı:

Erling Haaland, Norveç’in Cebelitarık’ı 5-1 yendiği maçta üç gole imza attı.

Norveç 5-1 Cebelitarık

Karadağ 0-0 Letonya

G Grubu’nda altıncı maçlar sonrası oluşan puan durumu:

G Grubu’nda yedinci hafta müsabakaları 8 Ekim tarihinde oynanacak:

Türkiye-Norveç

Letonya-Hollanda

Cebelitarık-Karadağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.