Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Açık’ta yarı final eşleşmeleri belli oldu: Raducanu’nun peri masalı devam ediyor – Djokovic, Zverev’den Tokyo 2020’nin rövanşını almak istiyor

30 Ağustos’tan beri süren 2021 ABD Açık’ta büyük heyecana sahne olan çeyrek finallerin ardından yarı final eşleşmeleri belli oldu. Tek erkeklerde yarı finallerde Novak Djokovic-Alexander Zverev, Daniil Medvedev–Felix Auger-Aliassime eşleşirken tek kadınlarda Maria Sakkari ile Emma Raducanu, Aryna Sabalenka ile Leylah Fernandez karşılaşacak.

ABD Açık tek erkekler yarı final eşleşmeleri

Hikayesi bol bir Grand Slam olan ABD Açık’ta Novak Djokovic çeyrek finalde, Wimbledon finalinde de mağlup ettiği Matteo Berettini’yi ilk setini kaybettiği maçta 5-7, 6-2, 6-2, 6-3’lük set skorlarıyla 3-1 mağlup etti. 52 yıl ardından takvim yılındaki dört Grand Slam’i kazanma hedefine ilerleyen 34 yaşındaki Sırp tenisçinin, Alexander Zverev engelini aşması gerekiyor.

Zverev çeyrek finalde Güney Afrikalı raket Lloyd Harris’i 7-6, 6-3, 6-4 set skorlarıyla 3-0 mağlup ederek yarı finale kaldı. 15 maçlık galibiyet serisinde olan 24 yaşındaki Alman tenisçi, çok formda olduğu bir dönemde. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yarı finalinde Djokovic’i eleyen Alexander Zverev, finali de kazanarak altın madalyaya uzanmıştı.

Erkeklerde diğer yarı finaldeki isimlerden dünya iki numarası Daniil Medvedev, set kaybetmeden geldiği çeyrek finalde Hollandalı rakibi Botic van de Zandschulp’u 6-3, 6-0, 4-6, 7-5’lik set sonuçlarıyla 3-1 eledi. 2019 ABD Açık’ın finalisti 25 yaşındaki Rus raket, ilk Grand Slam’ini kazanmaya iki maç uzakta.

Medvedev’in yarı finaldeki rakibi, 21 ve 18 yaşındaki iki sporcunun karşılaşmasıyla belli oldu. Merakla beklenen çeyrek final eşleşmesinde Felix Auger-Aliassime, turnuvanın flaş ismi Carlos Alcaraz’ın ikinci sette skor 3-1 iken maça devam edememesi sonucu yarı finale yükseldi. Stefanos Tsitsipas ve Peter Gojowczyk ile üst üste beş sete giden maçlar oynayan 2003 doğumlu Alcaraz, maçı tamamlamama kararıyla ilgili, “Üst üste beş sete giden, saatlerce üst düzeyde çok yoğun iki maç oynamak benim için oldukça yorucu oldu. Art arda bu tarz maçlar oynamaya alışkın değilim. Sonraki maçlar için yenilenmek kolay olmadı. Bu turnuva bana çok güzel bir tecrübe oldu, olgunlaştığımı ve iyi bir tenis oynadığımı düşünüyorum” dedi. Wimbledon’dan beri gösterdiği etkileyici performansla dikkatleri üzerine çeken 21 yaşındaki Kanadalı Auger-Aliassime, kariyerindeki ilk Grand Slam yarı finalinde Medvedev ile karşılaşacak.

ABD Açık tek kadınlar yarı final eşleşmeleri

ABD Açık’ın tek kadınlar tablosunda oldukça etkileyici bir görüntü var. 18 ve 19 yaşında iki genç yıldızı yarı finalde izleyeceğiz. Emma Raducanu, çeyrek finalde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alan rakibi Belinda Bencic’i 6-3, 6,4’lük set sonuçlarıyla 2-0 mağlup etti. Böylece henüz 18 yaşındaki Britanyalı raket, ABD Açık’ta ana tablo elemelerinden yarı finale kalma başarısı gösteren ilk isim oldu. Üstelik Raducanu üçü eleme, beşi ana tablo olmak üzere sekiz rakibine karşı set kaybetmeden yarı finale ulaşarak tekrarlanması çok güç bir performans ortaya koydu.

Emma Raducanu ABD’de tahmin ettiğinden 1,5 hafta daha uzun süre kaldığını, “Turnuva oynarken maç yapma ve bir sonraki maç için dinlenme rutinlerinize odaklanıyorsunuz, maç maç düşünüyorsunuz. Burada olmayı hiç beklemiyordum, hatta dönüş uçağım eleme turlarının sonuna alınmıştı. Güzel bir problem” diye anlatırken beklentileri aşmasına dair hoş bir ayrıntı paylaştı.

Raducanu’nun yarı finaldeki rakibi, dünya 18 numarası Maria Sakkari oldu. 26 yaşındaki Sakkari, çeyrek finalde dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alan Karolina Pliskova’yı 6-4, 6-4’lük set sonuçlarıyla 2-0 eleyerek son dörde kalma başarısı gösterdi. Böylece Sakkari, ABD Açık tarihinde yarı finalde mücadele edecek ilk Yunan kadın tenisçi olacak.

Turnuvanın bir diğer yıldız ismi Leylah Fernandez, Ukraynalı rakibi Elina Svitolina’yı oldukça çekişmeli geçen maçta 6-3, 3-6 ve 7-6’lık set skorlarıyla 2-1 mağlup etti. Turnuva esnasında 19 yaşına giren Kanadalı raket, Naomi Osaka ve Angelique Kerber’in ardından bu kez dünya beş numarası Svitolina ile üç sete giden bir maç oynayarak dayanıklılık ve istikrarının ne seviyede olduğunu ortaya koymuş oldu.

Leylah Fernandez’in yarı finaldeki rakibi, dünya sıralamasında ikinci sırada yer alan Aryna Sabalenka oldu. 2021 yılının en başarılı isimlerinden biri olan 23 yaşındaki Sabalenka çeyrek finalde, Çek rakibi Barbora Krejcikova 6-1, 6-4 ile set vermeden 2-0 mağlup etti.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.