Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (21) – A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in tarihe geçen sözleri

EURO 2020 sonrası sadece zayıf rakibi Cebelitarık’ı yenebilen Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, elenmelerden, kaybedilen maçlardan veya kadro seçimlerinden sonra yaptığı beş açıklamayı Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

5) ” Herkes sorumlu. Medya da, yönetim de, oyuncu da sorumlu. İş yapıyoruz. Ama takımın başarı ya da başarısızlığında sorumluluğu her zaman benim almam gerekir.” EURO 2020 hezimeti sonrası teknik direktör Şenol Güneş

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020), İtalya, Galler ve İsviçre ile birlikte A Grubu’nda yer alan milli takım, ilk maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında Galler’e 2-0 ve üçüncü maçında da İsviçre’ye 3-1 kaybederek elendi. 

“0” puan alan ve oynadığı maçlarda hiçbir varlık gösteremeyen Ay-Yıldızlılar’ın teknik direktörü Şenol Güneş’in açıklamaları merak konusuydu. Tüm kamuoyu hocanın ağzından çıkacak taktiksel analizleri, oyuncu raporlarını ve verilerle nedenselleştirilecek başarısızlık anlatısı bekliyordu. Özellikle Şenol Güneş’in İtalyanlar için sarf ettiği, “Ben hayatımda İtalya’nın ısınması gibi bir ısınma görmedim. Senin maçta atacağın deparı onlar ısınma sırasında atıyor”  sözleri uzun süre gündemde kaldı.

EURO 2020 İtalya 3-0 Türkiye maç özeti:

İtalya Milli Takımı’nın müsabaka öncesi ısınmasıyla ilgili teknik direktör Şenol Güneş’in yorumu:

4) “Şeytani düzeni bozamadım” 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde, Hollanda’ya karşı kaybedilen 6-1’lik maçtan sonra teknik direktör Şenol Güneş

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde, G Grubu altıncı maçında Hollanda karşısına çıkan Ay-Yıldızlılar rakibinden ilk 20 dakikada iki gol birden yedi ve tüm direnci kırıldı. Rakibe karşı taktik analizde sınıfta kalan milliler için maçın sonraki dakikaları kâbusa döndü.

Tarihe geçen gecede A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında yediği altı golle, 14 Ekim 1987 tarihinde İngiltere’ye kaybedilen 8-0’lık maçtan sonra ilk kez kalesinde altı gol gördü. Güneş, istifasını bekleyen kamuoyuna maçtan sonra şöyle seslendi: “Yanılıyorsam, hata da benimdir. Bunu oyuncuya yüklemeyi doğru bulmam. Üzgünüm çünkü bu işe başlarken zor şartlarda, herkesin isteğiyle geldim. Ekonomiyle başlayan, duygusal yarışmayla, artık şeytani bir düzen var… Ben buna alet oldum. Düzen ve şeytanlık karışmış. Düzen artık şeytanlık olmuş. İyi sonuçlar alarak şeytani düzeni bozabilirdim ama bozamadım.”

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri, Hollanda 6-1 Türkiye maç özeti:

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri, Hollanda maçı sonrası teknik direktör Şenol Güneş açıklamaları:

3) “Nazım Sangare’nin Türk olduğunu bilmiyordum” A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş

A Milli Futbol Takımı’nın, EURO 2020 elemelerindeki kritik Arnavutluk ve Moldova maçı öncesi, sezonun formda ismi Nazım Sangare’nin milli takıma çağrılmaması herkesi şaşırttı. Sağbekte Gökhan Gönül ve Zeki Çelik’e alternatif olarak sezonu formda geçiren Sangare’nin neden milli takıma çağrılmadığını teknik direktör Şenol Güneş şöyle açıkladı: “Sangare’nin yabancı mı Türk mü olduğunu bilmiyordum.”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Nazım Sangare ile ilgili açıklamaları:

2) ”Taylan Antalyalı sakatlığım yok dedi, o zaman niye ameliyat oldun?” EURO 2020 hezimeti sonrası basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Şenol Güneş

EURO 2020’de çok başarısız bir performansın altına imza atan A Milli Takım’da teknik direktör Şenol Güneş, turnuvanın hemen ardından bir basın toplantısı düzenledi. Güneş’in yaklaşık iki saat süren basın toplantısında futbolcularını koruması ve başarısızlığın sorumluluğunu üstüne alması bekleniyordu. Ancak deneyimli teknik direktör, konuşmasının bir bölümünde EURO 2020’de forma şansı vermediği Galatasaray’ın genç orta sahası Taylan Antalyalı’ya yüklenmeyi tercih etti. Güneş, Taylan hakkında şunları söyledi: “Taylan Antalyalı sakatlığım yok dedi, o zaman niye ameliyat oldun? Bana sakatlığım var deseydin. Başka oyuncular bunu söyledi, Hasan Ali gibi. Taylan Antalyalı için olumsuz bir durum.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Taylan Antalyalı hakkındaki açıklamaları: 

1) ”Ben sahada taktik idman mı yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil.” Bursaspor’u çalıştırırken yabancı kuralının 5+3+1 olmasından şikayetçi olan teknik direktör Şenol Güneş

A Milli Takımı Teknik Direkörü Şenol Güneş, Bursaspor’u çalıştırdığı dönemde yabancı sayısına getirilen kural değişikliğinden hiç memnun değildi. Dönemin yabancı kuralı 5+3+1 olarak belirlenmişti. Güneş, bu durum hakkında şunları söylemişti: ”Ben sahada taktik idman mı yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil. Sen düşündüğünü değiştiremiyorsun. O sana değiştirtiyor. Bu kuralı niye koyduk 5+3+1… Bu +1 ne işe yarar, bize öğretsinler. Ya 5 ya 6 ya 7 olsun. Bunu değiştirmekte yarar var. Kurallar sezon başında alınır ama saçma bir uygulama. Ya hiç yabancı gelmesin ya sayı belirlensin. Benim için yabancı, yerli yok, oyuncu var. Formasına, oyununa bakıyorum.” Ancak Şenol Güneş’in yabancı kuralı hakkındaki fikirleri, zamanla değişti. Bursaspor’u çalıştırdığında ”Benim için yabancı, yerli yok, oyuncu var” açıklamasını yapan Güneş, milli takımın başına geçtiğinde ise sahada yalnızca beş yabancının bulunması gerektiğini söyledi. 

Türkiye Futbol Federasyonu, Şenol Güneş döneminde yabancı kuralında bir değişikliğe daha gitti. Yeni yabancı kuralıyla birlikte, kadrolarda izin verilen sayı 3 sezon içinde kademeli olarak azaltılacak. 2021-2022 sezonunda takımlar, sahada yalnızca sekiz yabancı futbolcuya görev verebiliyor. 2014 yılında ”Ben sahada taktik idman mı yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil” şeklinde açıklaması bulunan Şenol Güneş, 2021 yılında ise yine bir matematik problemine zemin hazırlamış durumda… Çünkü kısa zaman önce aynı problemi, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın yaşadı.

Fatih Karagümrük maçında takımı 10 kişi kalan Yalçın, oyuncu değişikliği yapmak istediği sırada yabancı kuralının getirdiği bir sorunla karşılaşarak oyuna Necip Uysal’ı almak zorunda kaldı. Genç teknik direktör, TRT Spor’a yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi: “Salih atılınca 4. hakem bize ‘Sahada 3 Türk olmalı’ dedi. Biz de ‘8 yabancı olması gerekmiyor mu? 8 yabancı var işte sahada’ dedik. Herkes bir şey söylemeye başladı. 5 dakika daha konuşsak belki gol yiyeceğiz. Bırak lanet olsun Necip’i sokalım oyuna dedim”

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın Fatih Karagümrük maçında yaşananlar hakkındaki TRT Spor’a verdiği açıklama:

Yazan: Doğa Üründül ve Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler