Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Ligue 1: Nice’in, Olimpik Marsilya’yı konuk ettiği maçta çıkan olaylar sebebiyle ev sahibi takıma cezalar yağdı

Fransa 1. Futbol Ligi’nin (Ligue 1) 3. haftasında, yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kalan Nice-Olmpik Marsilya karşılaşmasında taraflara verilen cezalar belli oldu.

Fransa Ligue 1’in 3. haftasında yaşanan olaylar nedeniyle 74. dakikada yarıda kalan Nice-Olimpik Marsilya karşılaşmasında taraflara verilen cezalar açıklandı. 

Fransa Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi’nin aldığı kararlar şöyle:

– Yarıda kalan karşılaşma seyircisiz olarak tarafsız sahada tekrar edilecek.

– Marsilya forması giyen Dimitri Payet bir, Alvaro Gonzalez ise iki maçtan men cezası aldı.

– Nice’in biri askıya alınmak üzere iki puanı silinecek.

– Nice, üç maçını seyircisiz oynayacak.

– Marsilya fizyoterapistine bir yıl men cezası verildi.

Ne olmuştu? 

Kale arkasında yer alan ve maç boyunca sahaya yabancı maddeler fırlatan Nice taraftarları, mücadelenin 74. dakikasında Marsilya forması giyen Dimitri Payet’in kendilerine cevap vermesi üzerine çılgına dönmüştü. Payet, karşılaşmanın 74. dakikasında takımının kazandığı köşe vuruşunu kullanmaya giderken sırtına isabet eden bir yabancı madde nedeniyle acılar içinde yerde kalmıştı. Bu olayın ardından sinirlenen Fransız futbolcu, kendisine atılan yabancı maddeyi tekrar tribüne göndermişti.  

Kale arkasında bulunan Nice taraftarları, Alvaro Gonzalez ve Matteo Guendouzi’nin de takım arkadaşları Payet’e destek vermesinin ardından iyice çileden çıktı. Sinirlerine hâkim olamayan taraftarlar, reklam panolarını aşarak bir anda sahaya girdi ve Marsilyalı futbolculara saldırdı. 

Karşılaşmanın hakemi Benoit Bastien, Nice’in 1-0 önde götürdüğü maçta yaşanan olayların ardından futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Olayların yaklaşık 40 dakika sonra sakinleşmesi ile Nice’te forma giyen futbolcular yeniden sahaya döndü. Ancak Marsilya sahaya çıkmayı reddetti. 

Nice-Olimpik Marsilya maçının 74. dakikasında çıkan olaylar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.