Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester City’nin futbolcusu Benjamin Mendy, 24 Ocak 2022’ye kadar cinsel saldırı suçlamaları sebebiyle tutuklu olarak yargılanacak

Dört tecavüz ve bir cinsel taciz suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Manchester City’nin Fransız futbolcusu Benjamin Mendy, kefalet başvurusunun reddedilmesinin ardından 10 Eylül’deki davaya kadar gözaltında tutulmaya devam edilmişti. Bugün görülen duruşmada mahkeme, Mendy’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Benjamin Mendy, 24 Ocak’a kadar hapishanede kalacak

2020 Ekim ve 2021 Ağustos tarihleri arasındaki dört tecavüz ve bir cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınan Mendy, bugün (10 Eylül) mahkeme karşısına çıktı. Mahkeme, Fransız futbolcunun 24 Ocak 2022 olarak belirlenen yeni duruşma tarihine kadar cezaevinde kalmasına karar verdi. Mendy’nin suçlarını itiraf etmesi veya reddetmesi için 15 Kasım’da ise ön duruşma yapılacak. Soruşturması devam ettiği için Manchester City tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Mendy, Liverpool’daki HMP Altcourse hapishanesinde gözaltında tutulmaya devam edecek.

The Sun’da geçen hafta çıkan habere göre Benjamin Mendy, hapishane koşullarından oldukça rahatsız. Hapishanede ünlülerin bulunduğu özel bölümde kalacağını düşünen futbolcu, Liverpool’daki HMP Altcourse hapishanesinde farklı bir muamele ile karşı karşıya kaldı. 

Hapishane gardiyanlarından biri, Mendy’nin hem kendi hem de personel güvenliği için özel kısımda kalacağını sandığını belirtirken, “Gerçekle yüzleşmek onun için çok acı bir farkındalık anıydı. Mutlu değildi ve kendisini kontrol edemedi” demişti.

Mendy hangi suçlamalar ile karşı karşıya?

Benjamin Mendy, 2020 Ekim ve 2021 Ağustos tarihleri arasında dört tecavüz ve bir cinsel saldırı ile suçlanıyor. İddiaya göre olaylar, Mendy’nin Prestbury’deki evinde gerçekleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.