Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki buzlar eridi

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Marcao, GZT Giresunspor maçında saldırdığı takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’ndan özür diledi. İki futbolcu, Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenman öncesi tüm takımın önünde sarılarak barıştı.

Marcao, Kerem Aktürkoğlu’ndan özür diledi

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Marcao, GZT Giresunspor maçında saldırdığı takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’ndan özür diledi. İki futbolcu, teknik direktör Fatih Terim’in olay hakkındaki açıklamalarının ardından Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenman öncesi tüm takımın önünde sarılarak barıştı. 

Fatih Terim’in Marcao ve Kerem Aktürkoğlu olayı özelinde tüm takımın önünde şu açıklamayı yaptı:

“Takımda 25-30 adam var. Bunların hepsi de ayrı huyda, dilde ve kültürde. Doğal olarak bu kadar birbirine yabancı insanın bir arada olması çok kolay bir hadise değil. Fizik olarak bu kadar efor sarf eden bir bünye, mental olarak yorgunluk, psikolojik olarak da saha içi ve dışında büyük bir baskı var. Bu baskı, bazen sonuçların da iyi gitmemesiyle her insanda bir çöküntü yaratır. Bu kadar genç bir grubun istemediği bazı yükselişiler, sinirsel hareketler, münakaşalar, hatta bazen kavgaya varan hadiseler yaşayabilir. Antrenmanda, soyunma odasında, koridorda olabilir ama bir dozu, tadı, makul tarafı olmalıdır. Marcao ile Kerem arasındaki olay maalesef sahada yaşanmıştır. Odamdaki Marcao’nun özrünü burada, sahanın içinde ve hepinizin içinde dilemesini istedim. Marcao da bu işin doğru olmadığını, yanlış yaptığını ve üzüntü duyduğunu defalarca dile getirdi. Kerem’den ve ailesinden de özür diledi. Ayrıca da bunu yapmak zorundaydı.”

Marcao ise şu cümleler ile takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’ndan özür diledi: 

“İlk başta Kerem kardeşimden sonra da hepinizden özür diliyorum. İnanılmaz pişmanım. Yapmamam gereken ve hiç istemediğim bir davranışı gösterdim. Kerem kardeşimden, takım arkadaşlarımdan, Fatih hocamdan, yardımcılarından ve bütün ekipten özür diliyorum. Tasvip etmediğim, olmaması gereken bir hareketti. Konuşulacak bir şey yok. Yüzde yüz ben suçluyum. Bir kere daha herkesin önünde Kerem kardeşimden özür dilemek istiyorum.”

Marcao ile Kerem Aktürkoğlu’nun Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki barışma görüntüleri:

Ne olmuştu? 

Galatasaray, Süper Lig’de 1. haftanın kapanış maçında GZT Giresunspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-kırmızılıların karşılaşmayı 2-0 önde götürdüğü anlarda Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’nun kendisine ”sus” işareti yapmasına sinirlendi ve yaklaşık 35 metrelik bir depar atarak genç futbolcunun üzerine yürüdü. Brezilyalı stoper, Kerem’e önce kafa attı, ardından da yumruklar savurmaya başladı. İkili arasında yaşanan bu kavga, futbolcuların araya girmesi ile daha da büyümeden önlendi. Mücadelenin hakemi Erkan Özdamar ise Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı hareketlerden dolayı Marcao’ya kırmızı kart gösterdi. 

Yaşanan olayların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Marcao’ya sekiz maç men ve 21 bin TL para cezası verdi. Galatasaray ise Brezilyalı futbolcuya 150 bin euro para cezası kesti.   

Marcao, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da Kerem Aktürkoğlu’ndan özür dilemişti: 

Marcao, daha önce de Twitter’dan paylaştığı video ile “Haklı olduğumu düşündüğüm bir konuda o anki öfkeme yenik düştüm. Kerem’in anne ve babasından, onların elini öperek af diliyorum. Kardeşim Kerem’den çok çok özür diliyorum” diyerek takım arkadaşından özür dilemişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.