Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor: Haftanın maçında Trabzonspor, Galatasaray’ı ağırlayacak – Fenerbahçe, gol yemeden kazanırsa Süper Lig tarihine geçecek

Süper Lig’de dördüncü hafta, yarın (11 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak, sizin için derledik.

Beşiktaş, Borussia Dortmund maçı öncesi güven tazelemek istiyor

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, yarın (11 Eylül) Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Vodafone Park’ta oynanacak mücadele, saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Arda Kardeşler yönetecek.

Süper Lig’de oynadığı ilk üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir beraberlik alarak yedi puan toplayan Beşiktaş, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Borussia Dortmund maçı öncesi moral bulmak istiyor. 1985-1986 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunda oynadığı ilk üç maçta gol yemeyen Siyah-Beyazlılar, yaz transfer döneminin sona ermesine kısa bir süre kala kadrosunu Miralem Pjanic transferi ile güçlendirdi. 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise ligde oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir mağlubiyet alırken, İrfan Buz’un öğrencileri, bu sezonki tek yenilgisini Trabzonspor’dan aldı. Öte yandan Buz, kariyeri boyunca üç kez karşılaştığı Beşiktaş’tan henüz puan almayı başaramadı. 

Fenerbahçe’nin konuğu Demir Grup Sivasspor 

Süper Lig’de Fenerbahçe, 12 Eylül Pazar günü Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Halis Özkahya yönetecek.

Süper Lig’e üçte üç yaparak başlayan Fenerbahçe, bu sezon oynadığı resmi maçların hepsini kazanmayı başardı. Vitor Pereira’nın öğrencileri, çıktıkları beş resmi karşılaşmada rakip fileleri 11 kez havalandırırken kalesinde ise yalnızca iki gol gördü. Fenerbahçe, böylelikle 1983-84 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunun ilk üç maçını gol yemeden kazanmış oldu.

OPTA verilerine göre Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor’u mağlup etmesi halinde Süper Lig tarihinde bir sezonda oynadığı ilk dört maçı da gol yemeden kazanan ilk takım olacak. Öte yandan sarı-lacivertliler, Demir Grup Sivasspor’u konuk ettiği son iki Süper Lig maçında da sahadan boynu bükük ayrıldı. 

2020-2021 sezonunda harikalar yaratan Demir Grup Sivasspor, bu sezona oldukça sıkıntılı başladı. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, ligde çıktıkları üç karşılaşmada bir beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Demir Grup Sivasspor, UEFA Konferans Ligi’nde ise Kopenhag’a elenerek Avrupa’ya veda etti. Fenerbahçe maçı ile çıkışa geçmenin hesaplarını yapan kırmızı-beyazlılar, rakibi ile oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünü kazanmayı başardı.

Haftanın maçında Trabzonspor’un konuğu Galatasaray 

Trabzonspor, Süper Lig’in dördüncü haftasında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Ali Palabıyık yönetecek. 

Süper Lig’e fırtına gibi bir giriş yapan Trabzonspor, oynadığı ilk üç karşılaşmayı da kazandı. Bordo-mavililer, bu karşılaşmalarda rakip filelere dokuz gol atarken kalesinde ise yalnızca iki gol gördü. OPTA verilerine göre Süper Lig’in ilk üç haftasında en fazla isabetli şut çeken (19) ve gol atan (8) takım olmayı başaran Abdullah Avcı’nın öğrencileri, 2004-2005 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonuna da üçte üç yaparak başladı. 

Galatasaray ise yeni bir yapılanmaya gittiği 2021-2022 sezonuna üç maçta yedi puan toplayarak girdi. OPTA verilerine göre Trabzonspor’un ardından ligde en fazla isabetli şut çeken (16) takım olan Galatasaray, bu isabetli şutların altısını da gol ile sonuçlandırdı. Geçen sezon Trabzonspor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Fatih Terim’in öğrencileri, 2011-2012 sezonundan bu yana rakibini üst üste iki kez mağlup etme başarısını gösteremedi. Öte yandan Galatasaray’ın Trabzonspor deplasmanlarında attığı son 10 golün dokuzu ikinci yarılarda geldi.

Süper Lig’de dördüncü hafta öncesi puan durumu:

Süper Lig’de dördüncü hafta fikstürü:

VavaCars Fatih Karagümrük-Adana Demirspor

İttifak Holding Konyaspor-Altay

Beşiktaş-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Yukatel Kayserispor-Kasımpaşa

Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor

Çaykur Rizespor-Atakaş Hatayspor

Trabzonspor-Galatasaray

Göztepe-Medipol Başakşehir

Gaziantep FK-Fraport-TAV Antalyaspor

Aytemiz Alanyaspor-GZT Giresunspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.