Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile söyleşi: “Biz birilerine kaybettirmek için birilerini desteklemek zorunda değiliz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP ve seçmeninin, birilerine kaybettirmek için, istemeseler de beğenmeseler de birilerini desteklemek zorunda olmadığını söyledi. Beştaş, önemli olanın cumhurbaşkanlığı seçiminde kesinlikle cumhurbaşkanı adayının ismi olmadığını belirterek bu konuda üzerinde uzlaşılacak, ortaklaşılacak asgari müştereklerin ne olması gerektiği konusunda kafa yorulması gerektiğini belirtti.

“HDP olarak seçim ve sandık güvenliğini çok önemsiyoruz”

Medyascope’a gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Baştaş, Türkiye’de şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) olan güvenin yerlerde olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hayatın her alanına dair ciddi bir güvensizlik var. Türkiye’de iktidar partisinin destekleyicileri dahil hiç kimse kendisini güvende hissetmiyor. Kişi özgürlüğü ve güvenliği yok, ekonomik özgürlük yok, sağlıkta güvenlik yok, iki yıl sonra olsa da seçim atmosferine girmiş durumdayız. AKP’nin İstanbul seçimleri dahil yerel seçimlerde bölgede ve diğer birçok ilde yolsuzluk ve hile yaptığını biliyoruz. Vatandaşın cevap aradığı soruların başında sandığa yansıttığı iradesinin sandıktan çıkıp çıkmayacağı yer alıyor. HDP olarak seçim güvenliğini önemsiyoruz. Bütün tedbirleri toplum ile birlikte sağlayabileceğimizi söyleyebilirim.” 

“Cumhurbaşkanı adayının ismi önemli değil”

Meral Danış Beştaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli olanın kesinlikle adayın ismi olmadığını, üzerinde uzlaşılacak, ortaklaşılacak, asgari müştereklerin ne olması gerektiği konusunda kafa yorulması gerektiğini söyledi. Ekonomi, kadın kırımı, anayasa ve Kürt meselesinin çözüm yöntemi gibi birçok temel alanda ilkesel yaklaşım belirlenmesi gerektiğini hatırlatan Beştaş, “Bu konuda sadece ortak aday ve seçim ittifakı ile ilgili değil, Türkiye’nin önünün açılabilmesi için mutlak suretle yeni dönemin kodlarını, ilkelerini ve yaklaşımını ortaya koymamız gerekiyor. Yaşananlar konusunda iktidar dışındakilerin konumları çok önemlidir. Burada sorun sadece iktidar blokuna karşı olmak ve kaybettirmek değil, kazanmaktır” dedi. Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birilerine kaybettirmek için birilerini desteklemek zorunda değiliz”

“Bizim seçime yaklaşımımız kaybettirme üzerine değil, sadece kaybettirme değil, kazanmayı da esas alan, bu kazanmanın temelinde de Türkiye yurttaşlarının daha güvende olacağı, demokratik bir Türkiye, Kürt sorununun çözümünü en azından asgari düzeyde yaklaşımı tabii ki konuşmamız gerekiyor. Asıl sorunlar konuşulmuyor, yandaş medya partimizi tartışıyor, tartıştırıyor, cumhurbaşkanı adaylarını tartışıyor, muhalefetin olası bir araya gelişini önlemek için her türlü yönteme başvuruyor. Birilerine kaybettirmek için istemesek de beğenmesek de doğru bulmasak da birilerini desteklemek yönünde değil, ne bizim ne seçmenimizin böyle bir yaklaşımı katiyen söz konusu değil. Biz şu anda yüzde 15’i zorlayan ve normal koşullarda yüzde 20’ye rahat ulaşabilen bir partiyiz. Seçmenlerimiz partisine büyük kararlılık ile sahip çıktığını ortaya koyuyor. Hiç kimseye mecbur olmadığımız, üçüncü yolu temsil etmemiz gerektiği, gerçek bir demokrasi ve gerçek bir demokratik Türkiye, her yurttaşın özgür olduğu, özgürlüklerin olduğu bir Türkiye istiyor seçmenimiz. Bizim temel hattımız üçüncü yoldur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.