Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cristiano Ronaldo, Düşler Tiyatrosu’na golleri ile döndü

Manchester United, İngiltere Premier Lig’in dördüncü haftasında ”Düşler Tiyatrosu” olarak adlandırılan Old Trafford’da Newcastle United’ı konuk etti. ‘Kırmızı Şeytanlar’, Cristiano Ronaldo’nun 12 sene sonra Manchester United formasını sırtına yeniden geçirdiği karşılaşmada rakibini 4-1 mağlup etti. Portekizli yıldız, iki gol atarak taraftarlarını adeta mest etti. 

Cristiano Ronaldo’dan harika başlangıç

Manchester United, İngiltere Premier Lig’in dördüncü haftasında Old Trafford’da Newcastle United’ı konuk etti. Cristiano Ronaldo’nun 12 senelik aranın ardından Manchester United forması giydiği karşılaşmada ev sahibi, rakibini 4-1 mağlup ederek puanını 10’a yükseltti. Newcastle United filelerini iki kez havalandıran Ronaldo, böylelikle 12 yıl 124 gün sonra İngiltere Premier Lig’de gol atmış oldu. Manchester United’ın diğer gollerini, Bruno Fernandes ve Jesse Lingard atarken Newcastle United’ın maçtaki tek golünü ise Javier Manquill kaydetti.

Cristiano Ronaldo’nun Newcastle United filelerine yolladığı ilk gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1436704857063403525?s=20

Cristiano Ronaldo’nun Newcastle United filelerine yolladığı ikinci gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1436713541021671427?s=20

Manchester United taraftarları, Cristiano Ronaldo’nun ikinci golünden sonra büyük bir sevinç yaşadı:

https://twitter.com/ManUtd/status/1436796939757146119?s=20

Cristiano Ronaldo (36 yaş 218 gün), Premier Lig’de Nisan 2010’dan (38 yaş 182 gün; Graham Alexander) bu yana bir maçta iki gol atan en yaşlı oyuncu oldu. 

Manchester United formasına 12 senelik aranın ardından kavuşan Cristiano Ronaldo, Newcastle United karşılaşmasının ardından şunları söyledi: “Old Trafford’a geri dönüşüm, bu stadın neden ”Düşler Tiyatrosu” olduğunu açık bir şekilde herkese hatırlattı. Benim için Old Trafford, hedeflediğin her şeyi başarabileceğin sihirli bir yer.”

Cristiano Ronaldo’nun Manchester United’a dönmesinde büyük pay sahibi olan ve Newcastle United maçını tribünden takip eden efsane teknik direktör Alex Ferguson, karşılaşmanın ardından şöyle konuştu: “Cristiano Ronaldo’yu sahada görünce çok rahatladım çünkü onun Manchester City için oynadığını hayal bile edemezdim. Ronaldo’nun Manchester United’a gelmek istediğini bilerek, bu transfere birçok insan gibi ben de katkıda bulundum.”

Cristiano Ronaldo’nun annesi Maria Dolores, Manchester United-Newcastle United karşılaşmasını tribünden takip etti. Dolares, oğlunun mücadelede attığı ilk golün ardından gözyaşlarına engel olamadı:

Manchester United-Newcastle United karşılaşmasının özet görüntüleri:

Cristiano Ronaldo’nun kariyerinde attığı en özel beş gol:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.