Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de dördüncü hafta devam ediyor: Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor engeline takıldı – Trabzonspor ile Galatasaray yenişemedi

Süper Lig’de dördüncü hafta, dün (12 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, öne geçtiği karşılaşmada Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kalırken Çaykur Rizespor ise Atakaş Hatayspor’a sahasında 2-0 mağlup oldu. Günün kapanış maçlarında Göztepe ile Medipol Başakşehir ve Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Göztepe’ye 2-1 yenilerek üst üste dördüncü maçında da puan ile tanışmayı başaramadı. Trabzonspor ise 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Öte yandan Beşiktaş, 11 Eylül Cumartesi günü sahasında konuk ettiği Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 3-0 ile geçerek liderliğe yükseldi.

Michy Batshuayi, Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı

Beşiktaş, Süper Lig’in dördüncü haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Siyah-beyazlılar, oldukça üstün bir oyun sergilediği karşılaşmada skor avantajını ilk 10 dakika içinde elde etmeyi başardı. Beşiktaş, 7. dakikada Michy Batshuayi’nin golü ile öne geçti. Bu gol, Belçikalı yıldızın Süper Lig’deki ilk golü oldu.

Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Batshuayi’nin golünden sonra da ataklarına hız kesmeden devam etti. Bu sefer ise dakikalar 10’u gösterirken sahneye Georges-Kevin N’Koudou çıktı. Alex Teixeira’nın dönen şutunda top ile buluşan N’Koudou, sol çaprazdan yaptığı vuruş ile skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. Beşiktaş, ilk yarıyı da 2-0 önde tamamlamayı başardı. Ancak ilk 45 dakikalık bölümde Domagoj Vida ve Alex Teixeira’nın yaşadığı sakatlıklar, siyah-beyazlılarda keyifleri kaçırdı. Bu iki futbolcu, Beşiktaş’ın çarşamba (15 Eylül) akşamı Borussia Dortmund ile karşı karşıya geleceği UEFA Şampiyonlar Ligi maçında forma giyemeyecek. 

Sergen Yalçın’ın öğrencileri, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da gol ile başladı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un kalecisi Abdulsamed Damlu’nun büyük hatasını iyi değerlendiren Michy Batshuayi, kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydeden isim oldu. Beşiktaş, karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başararak sahadan üç puan ile ayrıldı. Siyah-beyazlılar, böylelikle puanını 10’a yükseltti ve liderliği Trabzonspor’un elinden aldı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise altı puanda kaldı. 

Beşiktaş, Süper Lig tarihinde üçüncü kez bir sezonda çıktığı ilk dört maçta da gol yemedi.

Michy Batshuayi’nin Yeni Malatyaspor’a attığı golde pası veren Miralem Pjanic, en üst lig kariyerinde ilk kez bir takımın formasıyla çıktığı ilk maçta asist yaptı. 

Miralem Pjanic’in Michy Batshuayi’ye yaptığı nefis asist:

Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor engeline takıldı 

Süper Lig’de 2021-2022 sezonuna üçte üç yaparak başlayan Fenerbahçe, dün (12 Eylül) Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Karşılıklı pozisyonlara sahne olan karşılaşmanın ilk yarısı nefesleri kesti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk 20 dakikalık bölümde yeni transferi Diego Rossi’nin girdiği pozisyonlar ile etkili olurken Demir Grup Sivasspor ise Max Gradel ile ataklarını organize etti. Sarı-lacivertlilerde Osayi Samuel bu bölümde ortaya çıktı. Sivasspor ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sonucu top ile buluşan Osayi Samuel, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol, İngiliz futbolcunun bu sezonki ilk golü oldu. Yenik duruma düşen Demir Grup Sivasspor, ilk yarının kalan bölümünde oyunda dengeyi kurarak rakip kalede pozisyon aradı.

Kırmızı-beyazlılar, 45. dakikada Fenerbahçe’nin genç kalecisi Altay Bayındır’ın yaptığı büyük hata sonucu penaltı kazandı. Meşin yuvarlağı Pedro Henrique’ye kaptıran Altay, daha sonra ise Brezilyalı futbolcuyu düşürerek penaltıya sebebiyet verdi. Henrique, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek skora dengeyi getirdi.

İkinci yarı, ilk yarının aksine oldukça durağan bir tempoda geçti. İki takımın da üst üste yaşadığı sakatlıklar, bu durumun oluşmasındaki en büyük etkendi. Özellikle Fenerbahçe’de 59. dakikada dahil olan İrfan Can Kahveci’nin 73. dakikada sakatlanarak yerini yeni transfer Max Meyer’e bırakması tatları kaçırdı. Karşılaşma ise ilk yarıda atılan karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi. Fenerbahçe, bu beraberliğin ardından puanını 10’a yükseltti. Henüz galibiyet ile tanışamayan Demir Grup Sivasspor ise oynadığı dört maçta ikinci beraberliğini aldı.

Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe’ye konuk olduğu son üç süper lig maçında iki galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

Haftanın maçında Trabzsonspor ile Galatasaray yenişemedi

Trabzonspor, Süper Lig’in dördüncü haftasında sahasında Galatasaray’ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar, rakibi karşısında maça ön alanda baskı yaparak başladı. Fatih Terim’in öğrencileri, sezona üçte üç yaparak başlayan Trabzonspor karşısında bu ön alan baskısının sonucunu 20. dakikada aldı. Edgar Ie’nin bordo-mavililerin kalecisi Uğurcan Çakır’a attığı pasın arasına giren Emre Kılınç, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Galatasaray, bu golün ardından da oyun üstünlüğünü rakibine kaptırmadı ve 33. dakikada skoru 2-0’a getirdi. Halil Dervişoğlu’nun pasında top ile buluşan Emre Kılınç, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Ancak Galatasaray, soyunma odasına 2-0 önde girmeyi başaramadı. İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür’ü mücadelenin 39. dakikasında sahaya süren Abdullah Avcı, bu hamlesinin karşılığını iki dakika içerisinde aldı. Bordo-mavililer, yeni transferi Andreas Cornelius’un 41. dakikada attığı gol ile aradaki farkı bire indirdi. 

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Sakatlık yaşayan Emre Kılınç’ın yerine Aytaç Kara, Olimpiu Morutan’ın yerine ise Ryan Babel oyuna dahil oldu. Bu oyuncu değişiklikleri, Galatasaray’ın oyun temposunda gerilemeye neden oldu. Trabzonspor ise sarı-kırmızılıların bu durumunu iyi değerlendirerek 62. dakikada skora eşitliği getirdi. Marek Hamsik’in pasında top ile buluşan Anthony Nwakaeme, meşin yuvarlağı filelere yollayarak bu sezon ligdeki dördüncü golünü attı. Karşılaşma, Nwakaeme’nin attığı bu gol ile 2-2 sona erdi. Trabzonspor, Galatasaray beraberliği ile puanını 10’a yükseltti. Sarı-kırmızılılar ise geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçında olduğu gibi 2-0’lık üstünlüğünü koruyamarak bir puan ile yetinmek zorunda kaldı ve puanını sekiz yaptı.

Trabzonspor filelerini iki kez havalandıran Emre Kılınç, Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta iki gol attı. 

Galatasaray karşısında yedi çalım atan Anthony Nwakaeme, bu sezon bir Süper Lig maçında en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu. 

Trabzonsporlu taraftarların oyundan çıkarken protesto ettiği Abdülkadir Ömür, yedek kulübesinde gözyaşlarını tutamadı. Galatasaray forması giyen Taylan Antalyalı, Abdülkadir’in yanına giderek oyuncuyu teselli etti.

Süper Lig’in dördüncü haftasında şu ana kadar alınan sonuçlar şöyle:

VavaCars Fatih Karagümrük 4-0 Adana Demirspor

İttifak Holding Konyaspor 3-1 Altay

Beşiktaş 3-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Yukatel Kayserispor 2-0 Kasımpaşa

Fenerbahçe 1-1 Demir Grup Sivasspor

Çaykur Rizespor 0-2 Atakaş Hatayspor

Trabzonspor 2-2 Galatasaray

Göztepe 2-1 Medipol Başakşehir

Süper Lig’de dördüncü hafta bugün oynanacak iki karşılaşmayla sona erecek. Aytemiz Alanyaspor GZT Giresunspor’u, Gaziantep FK Fraport-TAV Antalyaspor’u sahasında ağırlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.