Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20. Millî Eğitim Şûrası, eğitimde fırsat eşitliği için toplanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “en yüksek danışma” kurulu olarak tanımlanan Millî Eğitim Şûrası, eğitimde fırsat eşitliği için toplanıyor. Bakanlık şûranın ne zaman toplanacağına dair yöneltilen sorulara, tarihin henüz belli olmadığı yanıtını verdi.

MEB’in yaptığı yazılı açıklamada, 20. Millî Eğitim Şûrası’na Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile MEB bakan yardımcıları ve bakanlık merkez teşkilatı birim amirlerinin “tabii üyeler” olarak katılacağı bilgisi verildi. Şûraya ayrıca bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurtdışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar da davet edilecek.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin, “20. Millî Eğitim Şûrası’nın başlığı ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ olacak. Şûrada üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, ‘Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği’, ‘Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi’ ve ‘Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi’ olacak” dedi. 

Bir önceki Millî Eğitim Şûrası 2014’de yapılmıştı

19. Millî Eğitim Şûrası, Nabi Avcı’nın bakan olduğu dönemde yapılmıştı. Şûrada öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri, öğretmen niteliğinin artırılması, öğretmen aday adaylarının mesleğe seçimi, öğretmenlik mesleğinin niteliğinin artırılması, öğretmenlik mesleğinin hak ettiği sosyal ve mesleki itibarın arttırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması konuları ele alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.