Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (4) – Burak Yılmaz, gollerine devam ediyor

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de milli takımı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Inter, Sampdoria deplasmanında takıldı

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, İtalya Serie A’nın üçüncü haftasında Sampdoria deplasmanına konuk oldu. Milano temsilcisi, rakibi ile 2-2 berabere kalarak bu sezonki ilk puan kaybını yaşadı. Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmada 67 dakika forma giydi.

Hakan Çalhanoğlu’nun Sampdoria karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 67 dakika

Toplam pas: 25

Pas yüzdesi: %64

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 4

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,43

Nijmegen, Willem II ile berabere kaldı 

Bursaspor’dan Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt’a transfer olan Ali Akman, yeni kulübü tarafından kısa süre sonra Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Nijmegen’e kiralandı. Nijmegen, Ali Akman’ın yıldızlaştığı son iki haftada galibiyetler almayı başarmıştı. Ancak Nijmegen, bu hafta oynadığı karşılaşmada Willem II ile 0-0 berabere kalarak puan kaybetti. Willem II, maçın yaklaşık 75 dakikalık bölümünü 10 kişi oynadı. Milli futbolcumuz Ali Akman, karşılaşmada 79 dakika forma giydi.

Ali Akman’ın Willem II karşısındaki istatistikleri 

Sahada kaldığı süre: 79 dakika

Toplam pas: 21

Pas yüzdesi: %85,7

Kilit pas: 2

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 1

Çalım: 2

Top çalma: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,90

Leicester City, Manchester City’ye direnemedi 

Leicester City, İngiltere Premier Ligi’nin dördüncü haftasında sahasında Manchester City’yi konuk etti. Ev sahibi, güçlü rakibi karşısında başa baş bir performans ortaya koymasına rağmen kalesinde gol görmeyi engelleyemedi. Manchester City, 62. dakikada Bernardo Silva’nın attığı gol ile karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Çağlar Söyüncü, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Çağlar Söyüncü’nün Manchester City karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 63

Pas yüzdesi: %88,9

Top çalma: 3

Top uzaklaştırma: 8

Çalım yeme: 0

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 7,35

Burak Yılmaz’ın golü Lille’e yetmedi 

Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Lorient deplasmanına konuk oldu. Oynadığı dört karşılaşmada yalnızca bir galibiyet alarak hayal kırıklığı yaratan Lille, rakibi karşısında henüz yedinci dakikada yenik duruma düştü. Lorient, Armand Lauriente’nin penaltı golü ile skoru 1-0’a getirdi. Lille, yediği bu gole 25. dakikada milli futbolcumuz Burak Yılmaz’ın attığı penaltı golü ile karşılık verdi. Ancak Lorient, Terem Moffi’nin 87. dakikada attığı gol ile karşılaşmadan 2-1 galibiyet ile ayrıldı. Burak Yılmaz, karşılaşmada 90 dakika forma giyerken Yusuf Yazıcı ise 75 dakika süre aldı. Zeki Çelik, maç kadrosunda yer almadı. 

Burak Yılmaz’ın Lorient karşısındaki istatistikleri: 

Toplam pas: 45

Pas yüzdesi: %82,2

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Şut: 2

Kaleyi bulan şut: 1

Top çalma: 0

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 6,88

Yusuf Yazıcı’nın Lorient karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 75 dakika

Toplam pas: 35

Pas yüzdesi: %77,1

Kilit pas: 1

Çalım: 2

Top çalma: 2

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 7,11

Olimpik Marsilya, yoluna doludizgin devam ediyor 

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in beşinci hafta karşılaşmasında Monaco deplasmanına konuk oldu. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, Bamba Dieng’in attığı iki gol ile rakibini 2-0 mağlup etti. Cengiz Ünder, karşılaşmada 79 dakika süre aldı.

Cengiz Ünder’in Monaco karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 79 dakika

Toplam pas: 28

Pas yüzdesi: %78,6

Kilit pas: 2

Çalım: 0

Top çalma: 0

Şut: 0

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,68

Getafe, ligin dibine demir attı 

Milli futbolcumuz Enes Ünal’ın formasını giydiği Getafe, 2021-2022 sezonunun dördüncü haftasında Elche’yi sahasında konuk etti. Lucas Perez’in golüne engel olamayan ev sahibi karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Getafe’nin ligde henüz puanı bulunmuyor. Enes Ünal ise karşılaşmada 60 dakika forma giydi. 

Enes Ünal’ın Elche karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 60 dakika

Toplam pas: 14

Pas yüzdesi: %50

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 0

Şut: 0

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,10

OH Leuven, yükselişe geçti 

Belçika 1. Ligi’nin yedinci haftasında genç milli futbolcumuz Cenk Özkaçar’ın takımı OH Leuven, Kortrijik’i sahasında 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Cenk, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Atalanta, Fiorentina’ya kaybetti 

Gian Piero Gasperini ile İtalya Serie A’nın yükselen değeri Atalanta, sezonun üçüncü maçında sahasında Fiorentina’ya 2-1 mağlup oldu. Merih Demiral, karşılaşmada forma giymedi.

Werder Bremen’de Ömer Toprak sakatlandı 

Almanya Bundesliga 2’de heyecan, geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile sürdü. Milli oyuncumuz Ömer Toprak’ın formasını giydiği Werder Bremen, deplasmanda Ignolstadt’ı 3-0 mağlup etti. Ömer, 27. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

Ozan Tufan, yedek kulübesinde bekledi 

Fenerbahçe’den kiralık olarak Watford’a transfer olan Ozan Tufan, ilk kez yaşadığı İngiltere Premier Lig heyecanını yedek kulübesinden takip etti. Watford, sahasında karşılaştığı Wolverhampton’a 2-0 mağlup oldu.

Ozan Kabak’ın takımı Norwich City, Arsenal’e mağlup oldu 

Ozan Kabak’ın yeni takımı Norwich City, İngiltere Premier Lig’in dördüncü haftasında Arsenal’a konuk oldu. Norwich, rakibine Pierre-Emerick Aubameyang’ın attığı gol ile 1-0 mağlup oldu. Norwich’in ligde henüz puanı bulunmuyor. Milli futbolcumuz Ozan Kabak ise karşılaşmada süre almadı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.