Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan Futbol: Cristiano Ronaldo’dan görkemli başlangıç – Jose Mourinho, son dakikada gelen gol ile çılgına döndü

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Arsenal, ligdeki ilk puanlarını aldı 

Arsenal, İngiltere Premier Ligi’nin dördüncü haftasında Norwich City’yi sahasında konuk etti. Ligde oynadığı üç karşılaşmada puan toplayamayarak ligin dibine demir atan ev sahibi, görece zayıf rakibi karşısında oldukça zorlandı. Norwich savunmasını bir türlü aşmayı başaramayan Arsenal, aradığı golü mücadelenin 66. dakikasında Pierre-Emerick Aubameyang ile bulabildi. Gabonlu yıldızın golü, Topçular’ın bu sezonki ilk golü olarak da kayıtlara geçti. Arsenal, kalan dakikalarda Norwich’e gol şansı tanımayarak karşılaşmadan üç puan ile ayrılan ekip oldu ve bu sezonki ilk puanlarını hanesine yazdırdı. Norwich City ise henüz puan ile tanışamadı. Norwich’te forma giyen milli futbolcumuz Ozan Kabak ise karşılaşmada süre almadı.

Arsenal’in bu sezonki ilk golünü, Pierre-Emerick Aubameyang attı.

Cristiano Ronaldo’dan rüya gibi başlangıç 

Manchester United, İngiltere Premier Lig’in dördüncü haftasında Old Trafford’da Newcastle United’ı konuk etti. Cristiano Ronaldo’nun 12 senelik aranın ardından Manchester United forması giydiği karşılaşmada ev sahibi, Portekizli yıldızının 45+2. dakikada attığı gol ile soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına ise Newcastle United hızlı başladı. Steve Bruce’un öğrencileri, Miguel Almiron’un harikalar yarattığı bölümde aradığı golü Javier Manquillo ile buldu. Ancak Newcastle United’ın gol sevinci kısa sürdü. Manchester United’ın 36 yaşındaki yıldızı Cristiano Ronaldo, 62. dakikada bir kez daha sahne alarak takımını öne geçiren golü kaydetti. Kırmızı Şeytanlar, rakibinin fişini ise 80. dakikada çekti. Bruno Fernandes, yaklaşık 25 metreden harika bir şut çekerek skoru 3-1’e getirdi. Jesse Lingard ise 90+2. dakikada attığı gol ile maçın skorunu belirledi. Newcastle United’ı 4-1 mağlup eden Manchester United, puanını 10’a yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Steve Bruce’un öğrencileri ise bir puanda kaldı. 

Cristiano Ronaldo’nun Newcastle United filelerine yolladığı ilk gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1436704857063403525?s=20

Cristiano Ronaldo’nun Newcastle United filelerine yolladığı ikinci gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1436713541021671427?s=20

Manchester United taraftarları, Cristiano Ronaldo’nun ikinci golünden sonra büyük bir sevinç yaşadı:

https://twitter.com/ManUtd/status/1436796939757146119?s=20

Romelu Lukaku, Chelsea’yi sırtlamaya devam ediyor 

Chelsea, İngiltere Premier Lig’in 4. haftasında Aston Villa ile karşı karşıya geldi. Lige harika bir başlangıç yapan Thomas Tuchel’in öğrencileri, mücadelenin 15. dakikasında 1-0 öne geçmeyi başardı. Mateo Kovacic’in nefis pasına hareketlenen Romelu Lukaku, rakibini ekarte ederek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak Aston Villa, ilk yarının kalan dakikalarında adeta oyunu domine etti. Üst üste pozisyonlara giren Dean Smith’in ekibi, bu anlarda Chelsea’nin genç kalecisi Edouard Mendy engelini aşmayı başaramadı. 

İlk yarıda aradığı golü bulamayan Aston Villa, mücadelenin 49. dakikasında 2-0 yenik duruma düşmekten de kurtulamadı. Tyrone Mings’in kısa kalan kaleciye pası sonrasında araya giren Mateo Kovacic, golünü atarak takımını iyice rahatlattı. Karşılaşmanın skorunu ise Romelu Lukaku belirledi. Belçikalı yıldız, Aston Villa filelerine yolladığı iki gol ile bu sezonki gol sayısını üçe çıkardı. Chelsea ise oynadığı dört karşılaşmada üç galibiyet ve bir beraberlik alarak puanını 10’a yükseltti. Maviler, bu karşılaşmalarda rakip fileleri dokuz kez sarsarken kalesinde ise yalnızca bir gol gördü. 

Romelu Lukaku’nun Aston Villa filelerine yolladığı ikinci gol:

İngiltere Premier Lig’de 4. hafta maçlarında alınan skorlar:

Crystal Palace 3-0 Tottenham Hotspur

Arsenal 1-0 Norwich City

Brentford 0-1 Brighton

Leicester City 0-1 Manchester City

Manchester United 4-1 Newcastle United

Southampton 0-0 West Ham United

Watford 0-2 Wolverhampton

Chelsea 3-0 Aston Villa

Leeds United 0-3 Liverpool

Everton 3-1 Burnley

İngiltere Premier Lig’de dördüncü hafta sonrası oluşan puan durumu:

İspanya La Liga

Atletico Madrid, Espanyol’u 90+9. dakikada yıktı 

Espanyol, İspanya La Liga’nın 4. haftasında Atletico Madrid’i sahasında ağırladı. Seyircisinin desteğini de arkasına alan ev sahibi, karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Üst üste girdiği pozisyonlar ile rakip kaleyi yoklayan Espanyol, aradığı golü 40. dakikada Raul de Tomas ile buldu. Vicente Moreno’nun öğrencileri, Atletico Madrid kaşısında bu gol ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayan Atletico Madrid, beraberlik golünü bulabilmek için oyunu rakip sahaya yıktı. Diego Simeone’nin öğrencileri, bu bölümde Luis Suarez ve Thomas Lemar ile girdiği pozisyonlardan faydalanamadı. Atletico Madrid’in beraberlik golü ise 79. dakikada geldi. Yannick Carrasco, adeta şapkadan tavşan çıkarttığı pozisyonda düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 1-1’e getirdi. Mücadelenin uzatma dakikaları da nefes kesti. Atletico Madrid, 10 dakika gösterilen uzatma bölümünün son dakikasında Thomas Lemar’ın harika golü ile galibiyete uzandı. 

Thomas Lemar’ın Atletico Madrid’e galibiyeti getiren golü:

Valencia, yoluna doludizgin devam ediyor 

Osasuna, İspanya La Liga’nın 4. haftasında Valencia’yı konuk etti. Ev sahibi, lige oldukça iyi bir giriş yapan rakibi karşısında 8. dakikada Jon Moncayola’nın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Ancak Valencia, bu dakikadan sonra dizginleri eline almayı başardı. Jose Bordalas’ın öğrencileri, Maximiliano Gomez 26. dakikada skora eşitliği getirdi. İlk yarı, 1-1 eşitlik ile sona erdi. 

İkinci yarıya etkili başlayan Valencia, dakikalar 50’yi gösterdiğinde Aridane Hernandez’in kendi kalesine attığı gol ile öne geçti ve bir daha arkasına bakmadı. Gonçalo Guedes’in harika golü ile 55. dakikada aradaki farkı ikiye çıkaran Valencia, 73. dakikada ise Omar Alderete ile skoru 4-1’e getirdi. Mücadeleden galibiyet ile ayrılan Jose Bordalas’ın öğrencileri, puanını 10’a yükseltti. Osasuna ise beş puanda kaldı.

Eduardo Camavinga, Real Madrid kariyerine gol ile başladı 

Real Madrid, Celta Vigo maçı ile yenilenmiş Santiago Bernabeu Stadyumu’na kavuştu. Lige kötü bir başlangıç yapan Celta Vigo, güçlü rakibi karşısında maça adeta gol ile başladı. Real Madrid savunmasının büyük hatasında top ile buluşan Santiago Mina, 4. dakikada meşin yuvarlağı ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Ev sahibinde ise perdeyi açan isim Karim Benzema oldu. Fransız yıldız, 24. dakikada Federico Valverde’nin asistinde golünü kaydetti. Ancak Celta Vigo, Benzema’nın golüne rağmen geri adım atmadı. Hızlı gelişen hücum organizasyonunda top ile buluşan Franco Cervi, takımını yeniden öne geçirdi. 

Soyunma odasına 2-1 geride giden Real Madrid, ikinci yarının henüz ilk saniyelerinde beraberlik golünü buldu. Miguel Gutierrez’in ortasında kafa vuruşunu yapan Benzema, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Real Madrid, bu golden sonra oyun üstünlüğünü eline aldı ve rakibini gole boğdu. Eflatun-beyazlılar, 55. dakikada Vinicius Junior ile aradaki farkı ikiye çıkarırken 72. dakikada ise Eduardo Camavinga, skoru 4-1’e getiren golü kaydetti. Real Madrid’in 18 yaşındaki yeni transferi, böylelikle ilk resmi maçında ilk golünü atmış oldu. Maçın skorunu ise Benzema’nın penaltısı belirledi. Fransız golcünün üç gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmayı 5-1 kazanan Real Madrid, puanını 10 yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Celta Vigo, iki puanda kaldı.

Real Madrid-Celta Vigo karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=0flrMmaRfpA

İspanya La Liga’nın 4. haftasında alınan sonuçlar:

https://twitter.com/LaLiga/status/1437537280865017859?s=20

İspanya La Liga’da 4. haftanın ardından oluşan puan durumu:

https://twitter.com/LaLiga/status/1437537516631072775?s=20

Almanya Bundesliga

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund maçı nefesleri kesti 

Temsilcimiz Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Borussia Dortmund, Bundesliga’nın 4. haftasında Bayer Leverkusen deplasmanına konuk oldu. Seyircisinin desteği ile karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi, henüz 9. dakikada Florian Wirtz’in golü ile 1-0 öne geçti. Borussia Dortmund, kalesinde gördüğü golün ardından Julian Brandt ile pozisyonlar üretse de bunlardan sonuç almayı başaramadı. Sarı-siyahlı ekibin aradığı gol ise 37. dakikada Erling Haaland’dan geldi. Dünyaca ünlü futbolcu, Thomas Meunier’in harika ortasına aynı güzellikte yükselerek kafa vuruşunu gerçekleştirdi ve takımını maça ortak etti. Ancak ilk yarıda son sözü ev sahibi söyledi. Bayer Leverkusen’in hızlı gelişen atağında top ile buluşan son dönemin formda golcüsü Patrik Schick, meşin yuvarlağı ağlara yollayan isim oldu.

Soyunma odasına 2-1 geride giden Borussia Dortmund’da ilk yarının şanssız ismi Julian Brandt, maçın 49. dakikasında nefis bir gole imza atarak skora eşitliği getirdi. Ancak gol yağmuru bu golün ardından da kesilmedi. Bayer Leverkusen’in kullandığı köşe vuruşunda meşin yuvarlağı önünde bulan Moussa Diaby, harika bir şut ile fileleri havalandırdı. Ev sahibi, bu gol ile dakikalar 55’i gösterirken 3-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra seyirciler, Borussia Dortmund’un geri dönüşüne tanıklık etti. Raphael Guerreiro, 70. dakikada mükemmel bir frikik golü ile skora eşitliği getirdi. Maç boyu rakibini kovalayan Borussia Dortmund, 77. dakikada Erling Haaland’ın penaltı golü ile ilk kez öne geçti ve skor üstünlüğünü son dakikaya kadar korudu. 

Raphael Guerreiro’nun Bayer Leverkusen filelerine yolladığı gol:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1436710674139332609?s=20

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund karşılaşmasının özet görüntüleri:

Bayern Münih, RB Leipzig’e gol olup yağdı 

Bayern Münih, Bundesliga’nın 4. haftasında RB Leipzig deplasmanına konuk oldu. Rakibi önünde maç boyu üstün bir oyun ortaya koyan Julian Nagelsmann’ın öğrencileri, 12. dakikada Robert Lewandowski’nin penaltı golü ile perdeyi açtı. İlk 45 dakika Bayern Münih’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Panzerler, ikinci yarıya genç futbolcusu Jamal Musiala’nın golü ile başladı. Skor avantajını eline geçirerek iyice rahatlayan Bayern Münih, 54. dakikada son dönemlerin tartışmalı ismi Leroy Sane’nin golü ile farkı üçe çıkardı. Lige çok kötü bir başlangıç yapan RB Leipzig’in maçtaki tek golünü ise 58. dakikada Konrad Laimer kaydetti. RB Leipzig’e karşı ilk kez rakip olan Julian Nagelsmann, eski takımına müsamaha göstermedi. Bayern Münih, 90+2. dakikada Maxim Choupo-Moting ile skoru 4-1’e getirerek rakibini ezici bir skor ile mağlup etti. 

RB Leipzig-Bayern Münih karşılaşmasının özet görüntüleri:

Almanya Bundesliga’da 4. haftanın sonuçları:

Almanya Bundesliga’da 4. haftanın sonucunda oluşan puan durumu:

https://twitter.com/Bundesliga_EN/status/1437166629985689602?s=20

Fransa Ligue 1

Lille, kötü gidişatını sürdürdü 

Fransa Ligue 1’in 5. haftasında son şampiyon Lille, Lorient deplasmanına konuk oldu. Oynadığı dört karşılaşmada yalnızca bir galibiyet alarak hayal kırıklığı yaratan Lille, rakibi karşısında henüz yedinci dakikada yenik duruma düştü. Lorient, Armand Lauriente’nin penaltı golü ile skoru 1-0’a getirdi. Lille, yediği bu gole 25. dakikada milli futbolcumuz Burak Yılmaz’ın attığı penaltı golü ile karşılık verdi. İlk 45 dakika karşılıklı atılan goller ile 1-1 sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında ise her iki ekip, gol pozisyonları üretmekte zorlandı. Ancak maçın beraberlik ile biteceğinin düşünüldüğü dakikalarda sahneye Terem Moffi çıktı. 22 yaşındaki futbolcu, 87. dakikada attığı gol ile Lorient’e galibiyeti getirdi. 

Lorient-Lille karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=XWaKnVhVEO4

Paris Saint-Germain, Clermont’u dört gol ile geçti

Fransa Ligue 1’in 5. haftasında Paris Saint-Germain (PSG), sahasında ligin başarılı takımlarından Clermont’u konuk etti. Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum ve Lionel Messi’li yenilenmiş kadrosu ile rakiplerine korku salan PSG’de bu karşılaşmada yeni transferlerden iki isim forma giydi. Donnarumma, karşılaşmada 90 dakika süre aldı. Hakimi ise 72. dakikada oyundan çıktı. 

Sezona çok iyi bir başlangıç yapan PSG, Clermont karşısında 20. dakikada Ander Herrera’nın golü ile öne geçti. Herrara, 31. dakikada bir kez daha sahne alarak skoru 2-0’a getirdi. Geçen sezon 45 maçta forma giyen ve yalnızca bir gol atabilen yıldız orta saha, böylelikle ligin henüz beşinci haftasında gol sayısını üçe yükseltmiş oldu. PSG, ikinci yarıda ise Kylian Mbappe ve Idrissa Gueye’nin golleri ile aradaki farkı dörde çıkartarak maçtan 4-0’lık galibiyet ile ayrıldı. 

PSG-Clermont karşılaşmasının özet görüntüleri:

Olimpik Marsilya, sezona çok iyi bir giriş yaptı 

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in 5. hafta karşılaşmasında Monaco deplasmanına konuk oldu. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, zor günlerden geçen rakibi karşısında zorlanmadı. Jorge Sampaoli’nin öğrencilerine galibiyeti getiren golleri ise Bamba Dieng kaydetti. Monaco’yu 2-0 yenen Olimpik Marsilya, puanını 10’a yükseltti. Cengiz Ünder, karşılaşmada 79 dakika süre aldı. 

Monaco-Olimpik Marsilya karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=Nczz-QwhrRk

Fransa Ligue 1’in 5. haftasında alınan sonuçlar: 

Lorient 2-1 Lille

PSG 4-0 Clermont

Monaco 0-2 Olimpik Marsilya

Montpellier 2-0 Saint-Etienne

Bordeaux 2-3 Lens

Brest 1-1 Angers

Metz 0-2 Reims

Nantes 0-2 Nice

Olimpik Lyon 3-1 Strasbourg

Fransa Ligue 1’de 5. hafta sonucu oluşan puan durumu:

https://twitter.com/Ligue1UberEats/status/1437167256174268416?s=20

İtalya Serie A

Juventus, Napoli’ye kaybederek üçüncü maçında ikinci mağlubiyetini aldı

Dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo’yu Manchester United’a kaptıran Juventus, İtalya Serie A’nın 3. haftasında Napoli’ye konuk oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan Juventus, 10. dakikada Kostas Manolas’ın hatasını iyi değerlendiren Alvaro Morata’nın golü ile öne geçti. Luciano Spaletti’nin öğrencileri, bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koymayı başardı fakat aradığı golü ilk yarıda bulamadı.

Soyunma odasına 1-0 geride giren Napoli, 57. dakikada skora dengeyi getirdi. Lorenzo Insigne’nin şutunu sektiren Wojciech Szczesny, Matteo Politano’ya adeta asist yaptı. Politano da bu ikramı geri çevirmeyerek meşin yuvarlağı filelere yolladı. Juventus, kalesinde gördüğü bu gole tepki veremedi. Oyun üstünlüğünü iyiden iyiye eline alan Napoli, 85. dakikada stoperi Kalidou Koulibaly’nin attığı gol ile karşılaşmadan 2-1 galibiyet ile ayrıldı. Ev sahibi, böylelikle üç maç sonucunda puanını dokuza yükseltti. Juventus ise üç maçta ikinci yenilgisini tatmış oldu.

Napoli-Juventus karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=zb4ZVMQU5WA

40 yaşındaki Zlatan Ibrahimovic, gollerine devam ediyor

Milan, İtalya Serie A’nın üçüncü haftasında temsilcimiz Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakibi Lazio’yu konuk etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar güçlü rakibine göz açtırmayan ev sahibi, 45. dakikada Rafael Leao’nun golü ile 1-0 öne geçti. Ancak Milan, ilk yarının uzatma dakikalarında kazandığı penaltı vuruşunu Franck Kessie ile değerlendiremeyerek büyük bir fırsatı da tepti. 

Yılların eskitemediği golcü Zlatan Ibrahimovic, karşılaşmanın 60. dakikasında Rafael Leao’nun yerine oyuna girdi. İsveçli yıldız, yalnızca altı dakika sonra Ante Rebic’in harika pasında meşin yuvarlağı filelere yollayarak maçın skorunu belirledi. Milan, bu galibiyet ile üçte üç yaptı. Lazio ise bu sezonki ilk yenilgisini aldı. 

Milan-Lazio karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=PVOCnKhH1j8

Jose Mourinho’dan tarihi galibiyet 

Roma’ya sezon başında gelen teknik direktör Jose Mourinho, 1000. kez lig maçında görev yaptı. Ev sahibi, İtalya Serie A’nın 3. haftasında Sassuolo’yu konuk etti. Roma, adeta Mourinho için çıktığı bu karşılaşmada dakikalar 37’yi gösterdiğinde öne geçti. Mükemmel hazırlanmış bir duran top organizasyonunda meşin yuvarlak ile buluşan Bryan Cristante, düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. 

İkinci yarıya üst üste bulduğu pozisyonlar ile başlayan Sassuolo, 57. dakikada skora eşitliği getirdi. Filip Djuricic, Berardi’nin nefis pasında topu ağlarla buluşturdu. Her iki ekip, bu dakikadan sonra inanılmaz gol pozisyonlarına girdi fakat bu pozisyonlardan eli boş döndü. Sahadan mutlu ayrılan ekip ise Jose Mourinho’nun öğrencileri oldu. Roma, 90+2. dakikada Stephan El Shaarawy’nin harika golü ile karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Roma, bu galibiyet ile puanını dokuza yükselterek liderlik koltuğuna oturdu.

Stephan El Shaarawy’nin golünün ardından Jose Mourinho ve Roma forması giyen futbolcuların yaşadığı sevinç:

İtalya Serie A’da 3. hafta maçlarında alınan sonuçlar:

https://twitter.com/SerieA/status/1437526491601018885?s=20

İtalya Serie A’da 3. hafta sonucu oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: DOğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.