Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan başlıyor: Barcelona’nın rakibi Bayern Münih – Atalanta, Villarreal deplasmanına konuk oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (14 Eylül) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile başlayacak. Günün öne çıkan karşılaşmalarında Barcelona, Bayern Münih’i konuk ederken Atalanta ise Villarreal deplasmanında boy gösterecek. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dev buluşma 

İspanya temsilcisi Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nun açılış maçında Bayern Münih’i konuk edecek. Camp Nou’da oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Stuart Attwell yönetecek.

Barcelona’nın Bayern Münih’e şansı tutmuyor 

2019-2020 sezonunda Bayern Münih ile oynadığı son maçı 8-2 gibi ezici bir skor ile kaybeden Barcelona, bu kez rakibini mağlup ederek rövanşı almak isteyecek. Ronald Koeman’ın öğrencileri, Lionel Messi’yi kaybetmesine rağmen bu sezon İspanya La Liga’ya iyi bir başlangıç yaptı. Barcelona, ligde oynadığı üç karşılaşmada yedi puan toplarken rakip fileleri yedi kez sarsmayı başardı ve kalesinde yalnızca bir gol gördü. Ancak İspanya temsilcisinin Bayern Münih’e karşı şansı tutmuyor. Barcelona, Avrupa kupalarında en fazla yenilgiyi Almanya temsilcisi karşısında aldı. Bordo-mavililer, rakibine yedi kez mağlup olurken iki karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldı. Barcelona, bu galibiyetleri sahasında aldı. Öte yandan Barça OPTA verilerine göre, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdiği son 22 sezonda çıktığı ilk maçların hiçbirini kaybetmedi. Devler Ligi’nin en başarılı ekiplerinden biri olan Barcelona, bu karşılaşmalarda 17 galibiyet ve beş beraberlik aldı. Ancak Bayern Münih maçı öncesi sakatlıklar, Ronald Koeman’ın canını sıkıyor. Barcelona’da Ansu Fati, Ousmane Dembele ve Sergio Agüero bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Bayern Münih, ilk maçlarda puan kaybetmiyor 

Julian Nagelsmann’ı teknik direktörlük görevine getiren Bayern Münih, bu sezon Bundesliga’ya iyi bir giriş yaptı. Panzerler, çıktığı dört karşılaşmada üç galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puan topladı. Bayern Münih, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 13 kez sarsarken kalesinde ise dört gol gördü. UEFA Şampiyonlar Ligi’ni Barcelona deplasmanında açacak Bayern Münih, deplasmanda oynadığı son 18 Devler Ligi maçında 14 galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. OPTA verilerine göre Almanya temsilcisi, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdiği 17 sezonda da çıktığı ilk maçı kazanmayı başardı. Bayern Münih, bu karşılaşmalarda 42 gol atarken kalesinde ise yalnızca iki gol görerek inanılmaz bir istatistiğin altına imza attı.

Bayern Münih’in 2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Barcelona’yı 8-2 yendiği maçın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=nMt56fQKLIQ

Atalanta, son UEFA Avrupa Ligi şampiyonuna konuk oluyor

Villarreal, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nun açılış maçında Atalanta’yı sahasında konuk edecek. El Madrigal Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jerome Brisard yönetecek.

Villarreal, Atalanta galibiyeti ile çıkışa geçmek amacında

2020-2021 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ni kazanarak büyük bir sürprize imza atan Villarreal, bu sezona ise kötü başladı. Sarı Denizaltılar, ligde oynadığı üç karşılaşmada rakipleri ile berabere kaldı. Öte yandan 2011-2012 sezonundan sonra ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan Villarreal, o sezon grubunda oynadığı altı karşılaşmayı da kaybederek turnuvaya veda etmişti. İspanya temsilcisi, ayrıca İtalyan takımlarına rakip olduğu dört karşılaşmada yalnızca bir galibiyet alırken üç maçtan da mağlubiyet ile ayrıldı. Villarreal, Atalanta maçında ise hücum oyuncusu Gerard Moreno’ya güvenecek. Geçen sezon harikalar yaratan Moreno, yedi gol ve üç asistlik performansı ile takımının UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmasında büyük rol oynadı.

Atalanta, deplasmanlarda gösterdiği performansa güveniyor

Gian Piero Gasperini ile İtalya futbolunun son dönemine damga vuran Atalanta, tıpkı Villarreal gibi bu sezona kötü başladı. Gasperini’nin öğrencileri, ligde oynadığı üç karşılaşmada bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Ancak Atalanta, her şeye rağmen bir Avrupa geleneği oluşturmuş durumda. İtalya temsilcisi, bundan önce tarihinde iki kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikisinde de grubundan çıkmayı başardı. Atalanta, deplasmanda oynadığı son altı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında beş galibiyet ve bir beraberlik alarak önemli bir performans da gösterdi. İtalya temsilcisinde forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral, Villarreal karşısında Gasperini’nin kendisine süre vermesini bekleyecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

Barcelona-Bayern Münih (E Grubu, TSİ 22.00)

Dinamo Kiev (E Grubu, TSİ 22.00)

Young Boys-Manchester United (F Grubu, TSİ 19.45)

Villarreal-Atalanta (F Grubu, TSİ 22:00)

Sevilla-Red Bull Salzburg (G Grubu, TSİ 19.45)

Lille-Wolfsburg (G Grubu, TSİ 22.00)

Spor servisi olarak hazırladığımız Şampiyonlar Ligi rehberi:

https://medyascope.tv/2021/08/28/uefa-sampiyonlar-ligi-rehberi-takimlar-gruplar-fark-yaratan-oyuncular/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.