Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı başladı: Young Boys’tan Manchester United karşısında tarihi galibiyet – Bayern Münih, Barcelona karşısında zorlanmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonu, dün (14 Eylül) akşam oynanan karşılaşmalar ile başladı. Günün en büyük sürprizi ise F Grubu’nda yaşandı. Sahasında İngiltere’nin dev kulüplerinden Manchester United’ı konuk eden Young Boys, rakibini 90+5. dakikada Theoson Siebatcheu’nun attığı gol ile 2-1 mağlup etti. İsviçre temsilcisinin diğer golünü Moumi Ngamaleu kaydederken Manchester United’ın maçtaki tek golünü ise Cristiano Ronaldo attı. 

Öte yandan son dönemde ekonomik sıkıntılar ile boğuşan ve yıldızı Lionel Messi’yi kaybeden Barcelona, Bayern Münih ile kozlarını Camp Nou’da paylaştı. Alman temsilcisi, baştan sona üstün bir oyun ortaya koyduğu maçta rakibini Thomas Müller ve Robert Lewandowski’nin (2) golleri ile 3-0 mağlup etti.

Barcelona, Bayern Münih’e direnemedi 

İspanya temsilcisi Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nun açılış maçında Bayern Münih’i konuk etti. Camp Nou’da oynanan karşılaşmayı, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Stuart Attwell yönetti.

Barcelona ve Bayern Münih’in dizilişleri

Ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içinde olan ve takımın en büyük yıldızı Lionel Messi’yi satmak zorunda kalan Barcelona, Avrupa futbolunun en güçlü ekiplerinden Bayern Münih’i Camp Nou’da konuk etti. Ev sahibi, sahaya 3-1-4-2 şeklinde dizilirken Bayern Münih ise 4-2-3-1 formasyonunu tercih etti. Barcelona, seyircisinin desteği ile maça hızlı başlamak istedi fakat bunda başarılı olamadı. İki ekip arasındaki güç farkı beklentilerin de ötesindeydi.

Barcelona, yıldızlar topluluğu rakibi karşısında yalnızca ilk 20 dakikalık bölümde direnç ortaya koyabildi. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Bayern Münih, Barcelona’nın kilidini 34. dakikada açarak maçı kopardı. Alman temsilcisinde Thomas Müller’in ceza sahası dışından çektiği şut, savunmaya çarparak ağlar ile buluştu. Müller, böylelikle Barcelona’ya karşı oynadığı altıncı karşılaşmada yedinci kez fileleri sarsmış oldu. Julian Nagelsmann’ın öğrencileri, ilk yarının kalan dakikalarında skor üstünlüğünü zorlanmadan koruyarak soyunma odasına gitti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı oldukça düşük bir tempoda başladı. Ancak Bayern Münih, bu bölümde de oyunun tek hâkimiydi. Panzerler, 56. dakikada hiçbir varlık gösteremeyen rakibi karşısında aradaki farkı ikiye çıkardı. Jamal Musiala’nın direkten dönen topunu tamamlayan Robert Lewandowski skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. Kalan dakikalardan umudu kalmayan Ronald Koeman, oyuncu değişiklikleri ile takımını iyice gençleştirdi. Barcelona’da yaş ortalaması, oyunun bir bölümünde, Der Stegen, Gerard Pique ve Memphis Depay’ın dahil edilmediği durumda 18’e kadar düştü. Ev sahibinde karşılaşmanın 59. dakikasında oyuna giren Yusuf Demir, önemli bir istatistiğin de altına imza attı. 18 yıl 104 günlük Yusuf, Lionel Messi’nin ardından Barcelona forması ile UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkan en genç ikinci yabancı oyuncu olarak tarihe geçti. Messi, bu rekoru 17 yıl 166 günlükken kırmıştı.

56. dakikada 2-0 skor üstünlüğü yakalayan Bayern Münih, mücadelenin kalan bölümünde de oyun disiplininden asla ödün vermeyerek rakip kalede pozisyonlar üretmeye devam etti. Nagelsmann’ın öğrencileri, 85. dakikada ise Robert Lewandowski’nin golü ile skoru belirledi. Barcelona’yı 3-0 deviren Bayern Münih, ikinci hafta maçında Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Barcelona ise Benfica deplasmanına gidecek.

Barcelona, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez üst üste üç iç saha yenilgisi aldı.

Barcelona filelerini kariyerinde toplam yedi kez sarsan Thomas Müller, Avrupa maçlarında İspanya temsilcisine en fazla gol atan oyuncu konumunda. 

Young Boys, Manchester United’ı son dakikada yıktı

İsviçre temsilcisi Young Boys, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nun açılış maçında Manchester United’ı konuk etti. Wankdorf Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier yönetti.

Young Boys ve Manchester United’ın dizilişleri

İsviçre Ligi’nin son şampiyonu Young Boys, dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada Manchester United’ı konuk etti. Genç ve dinamik kadrosu ile fark yaratan ev sahibi, yaz transfer döneminde Cristiano Ronaldo ile gücüne güç katan rakibi karşısında maça tutuk başladı. Manchester United, ilk 15 dakikalık bölümde kadro olarak görece zayıf rakibine karşı gücünü hissettirdi ve bu bölümde de gol bularak öne geçmeyi başardı. Kırmızı Şeytanlar, Bruno Fernandes’in nefis pasında meşin yuvarlağı ağlara yollayan Cristiano Ronaldo’nın golü ile skoru 1-0’a getirdi. Ole Gunnar Solskjaer’in öğrencileri, golden sonra da ataklarına hız kesmeden devam etti fakat maçı koparmayı başaramadı.

Karşılaşmanın kırılma anı ise 35. dakikada yaşandı. Manchester United’ın sağ beki Wan-Bissaka, kontrolsüz bir şekilde Christopher Pereira’nın ayak bileğine bastı ve karşılaşmanın hakemi Stuart Attwell, genç futbolcuya doğrudan kırmızı kart göstererek oyundan attı. David Wagner’in öğrencileri, bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline geçirerek rakip kaleye yüklenmeye başladı. Genç kadrosu ile Manchester United savunmasını bunaltan Young Boys, aradığı golü ise ilk yarıda bulamadı. 

Seyircisinin oluşturduğu harika atmosfer ile ikinci yarıya başlayan Young Boys, 10 kişi mücadele eden Manchester United karşısında 66. dakikada skora eşitliği getirdi. Silvan Hefti’nin ortasında top ile buluşan Moumi Ngamaleu, bekletmeden gol vuruşunu gerçekleştirerek takımını maça yeniden ortak etti. Ancak İsviçre temsilcisi, harcadığı yüksek eforla golü bulmasına rağmen oyundan düştü. Karşılaşmanın kalan dakikaları, düşük bir tempoda geçti.

Mücadelenin 1-1 eşitlik ile bitmesine kesin gözüyle bakılırken sahneye Jesse Lingard çıktı. Manchester United’ın İngiliz futbolcusu Lingard, 90+5. dakikada büyük bir hataya imza attı. 28 yaşındaki futbolcu, kaleci De Gea’ya geri pas göndermek isterken Theoson Siebatcheu’yu fark etmedi. Siebatcheu ise Lingard’ın bu ikramını geri çevirmeyerek Young Boys’u galibiyete taşıdı. İsviçre temsilcisi, ikinci hafta Atalanta deplasmanına konuk olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne sürpriz bir yenilgi ile başlayan Manchester United ise sahasında Villarreal’i konuk edecek.

Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys’a ilk golünü atan Cristiano Ronaldo, bu turnuvada 36 farklı takımın filelerini havalandırdı ve Lionel Messi’ye ait olan rekora ortak oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün oynanan karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:

Young Boys 2-1 Manchester United

Sevilla 1-1 Red Bull Salzburg

Dinamo Kiev 0-0 Benfica

Barcelona 0-3 Bayern Münih

Villarreal 2-2 Atalanta

Lille 0-0 Wolfsburg

Malmö 0-3 Juventus

Chelsea 1-0 Zenit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.