Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimiz sahne alıyor: Galatasaray, Maurizio Sarri’nin Lazio’sunu konuk edecek – Fenerbahçe’nin rakibi Eintracht Frankfurt

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta, bugün (16 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ise zorlu rakipler bekliyor. Sarı-kırmızılılar, saat 19.45’te İtalya temsilcisi Lazio’yu Türk Telekom Stadyumu’nda konuk edecek. Sarı-lacivertliler ise saat 22.00’de Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Galatasaray, Lazio maçı ile Avrupa perdesini açıyor

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun açılış maçında Lazio’yu konuk edecek. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 19.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetecek.

Galatasaray’da hedef üç puan

Yaz transfer döneminde kadrosunu Victor Nelsson, Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Patrick van Aanholt, Alpaslan Öztürk ve Halil Dervişoğlu gibi transferler ile güçlendirerek yaş ortalamasını oldukça düşüren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne Lazio galibiyeti ile başlamanın hesaplarını yapıyor. 

Fatih Terim’in öğrencileri, Süper Lig’de oynadığı dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik aldı. Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip fileleri sekiz kez sarsarken kalesinde ise beş gol gördü. Öte yandan Cimbom, Avrupa kupalarında bugüne kadar İtalya temsilcilerini yedi kez mağlup etmeyi başardı. Ancak Galatasaray’ın son dönemdeki Avrupa karnesi pek parlak değil. Sarı-kırmızılılar, son 30 karşılaşmada dokuz beraberlik ve 19 mağlubiyet alırken yalnızca iki maçta sahadan galibiyet ile ayrıldı. Fatih Terim’in öğrencileri, en son galibiyetini 18 Eylül 2018 tarihinde Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yendiği karşılaşmada aldı. Galatasaray, ayrıca Avrupa arenasında son 14 maçın yalnızca birinde kalesini gole kapatabildi. 

Galatasaray, Lazio ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2001-2002 sezonunda aynı grupta mücadele etti. Sarı-kırmızlılar, İstanbul’da oynanan karşılaşmada rakibini Ümit Karan’ın golü ile 1-0 mağlup ederken deplasmanda ise aynı skor ile sahadan yenik ayrıldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi 2001-2002 sezonunda Galatasaray’ın Lazio’yu 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

‘’Özgüven meselesi çok önemli’’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, Lazio karşılaşmasının gelecek maçlardaki özgüvenleri açısından çok önemli olduğunu belirtti: “Özgüven meselesi çok önemli. Lazio maçı çok önemli bir durak. Özellikle özgüven için… Umarım onları başka boyuta taşıyacak bir oyun ve skor alırız. Bazen bir maçı kaybetmeniz çok önemli değildir ama nasıl kaybettiğiniz için çok önemlidir. Bazen nasıl kazandığınız çok önemlidir. Yarının en çok kritik olan tarafı bu.”

Lazio, İstanbul’dan mutlu ayrılmak istiyor

Ciro Immobile

Teknik direktörlük görevine Maurizio Sarri’yi getirerek 2021-2022 sezonuna başlayan Lazio,İtalya Serie A’da oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir beraberlik aldı. Başkent temsilcisi, bu karşılaşmalarda rakip filelere dokuz gol atarken kalesinde ise dört gol gördü. 

Lazio, bugüne kadar temsilcilerimiz ile 14 kez karşı karşıya geldi. İtalya temsilcisi, bu karşılaşmaların yedisini kazanırken yalnızca iki mağlubiyet yaşadı. Lazio, bu iki yenilgisini ise Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanlarında aldı. Öte yandan Lazio, Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçın sekizinde sahadan yenik ayrıldı. Mavi-beyazlılar, ayrıca deplasmanda çıktığı son dokuz Avrupa maçında üç beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. 

Öte yandan OPTA verilerine göre Lazio’nun santraforu Ciro Immobile, takımına transfer olduğu 2016-2017 sezonundan bu yana İtalyan ekibinin Avrupa kupalarında attığı 54 golün 21’ine direk katkı yaptı. Immobile, bu maçlarda 16 gol ve beş asistlik performans sergiledi.

Fenerbahçe, grubun açılışını Almanya deplasmanında yapıyor

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında Eintracht Frankfurt deplasmanına konuk olacak. Deutsche Bank Park’ta oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Maurizio Mariani yönetecek. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne üç puan ile ‘’Merhaba!’’ demek amacında 

Vitor Pereira’nın teknik direktörlük koltuğuna oturması ile çıkışa geçen Fenerbahçe, Süper Lig’de şu ana kadar oynadığı dört karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda üç galibiyet ve bir beraberlik ile sahadan ayrıldı. Fenerbahçe, rakip fileleri altı kez sarsarken kalesinde ise yalnızca bir gol gördü. 

Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde Eintracht Frankfurt ile bir kez karşı karşıya geldi. 2006-2007 sezonun UEFA Avrupa Ligi gruplarında oynanan karşılaşma, 2-2 eşitlik ile sona erdi. Öte yandan Fenerbahçe’nin Avrupa arenasında Almanya temsilcilerine karşı şansı tutmuyor. Sarı-lacivertliler, Alman rakiplerine karşı oynadığı 11 maçın sekizini kaybederken yalnızca bir maçtan galibiyet çıkartabildi. Bu tek galibiyet ise Borussia Mönchengladbach deplasmanında geldi. Fenerbahçe’nin ön elemeler haricindeki Avrupa karnesi de oldukça kötü. Sarı Kanarya, son 15 maçında iki kez mutlu sona ulaşabilirken son beş maçta ise galibiyet alamadı. 

Vitor Pereira, Eintracht Frankfurt deplasmanında Mesut Özil ve Enner Valencia ikilisine çok güveniyor. OPTA verilerine göre UEFA Avrupa Ligi tarihinde 14 asist yapan Mesut Özil’den daha fazla gol pası veren sadece Willian, Dockal ve Juan Mata var. Valencia ise bu sezon çıktığı iki deplasman maçında dört gol atarak göz doldurdu. 

‘’Play-off’larda gösterdiğimiz özgüveni burada göstermemiz gerekiyor’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Eintracht Frankfurt maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Pereira, taraftarlarının desteğine vurgu yaparak şunları söyledi: ”İyi bir maç olacak. İnanıyorum ki çok iyi taraftarlarda olacak. Takımımımda teknik olarak kaliteli bir takım bekliyorum. Play-off’larda gösterdiğimiz öz güveni burada göstermemiz gerekiyor. Hangi ülkeye gidersek gidelim çok fazla taraftarımız var. Yarınki maçtan isteğim taraftarlarımızın gurur duyacağı bir takım görmek.”

Eintracht Frankfurt, Avrupa arenasındaki formuna güveniyor 

Filip Kostic

Almanya futbolunun yükselen değerlerinden Eintracht Frankfurt, Almanya Bundesliga’ya kötü bir başlangıç yaptı. Oliver Glasner’in öğrencileri, oynadığı dört karşılaşmadan üç beraberlik ve bir mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Frankfurt, bu karşılaşmalarda rakip filelere dört gol atarken kalesinde ise yedi gol gördü. 

Eintracht Frankfurt, son dönemde Avrupa kupalarında harikalar yaratıyor. Almanya temsilcisi, gruplarda oynadığı son 18 maçın 14’ünü kazanmayı başardı. Ancak Frankfurt, aldığı dört yenilginin ikisini son iki Avrupa maçında aldı. 

Fenerbahçe karşısına üç puan parolası ile çıkacak olan Eintracht Frankfurt’ta teknik direktör Oliver Glasner, Filip Kostic’in performansına bel bağlamış durumda. Kostic, takımının UEFA Avrupa Ligi’nde attığı son yedi golün dördüne direkt katkı sağladı.

UEFA Avrupa Ligi’nde günün maçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler