Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mahmut Alınak, HDP’nin açıklayacağı tutum belgesini değerlendirdi: “HDP pozisyonunu büyük ölçüde Millet İttifakı’na göre yönlendirecek”

Cumhur ve Millet ittifaklarında yer almayan, olası bir seçimde kilit parti rolünü oynayan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tavrını açıklayacağı tutum belgesine gözler çevrilirken siyasetçi Mahmut Alınak, HDP’nin tutum belgesinde pozisyonunu büyük ölçüde Millet İttifakı’na göre yönlendireceğini söyledi.

Eski Milletvekili Mahmut Alınak, Milllet İttifakı‘nın HDP ile birlikte ilkeler çerçevesinde ortak aday göstermesi durumunda seçimi ilk turda kazanacağını belirterek, “HDP’nin ilk turda adayını göstermesi durumunda, Erdoğan’ın adı ön plana çıkacaktır. Millet İttifakı’nın oyları tek başına Cumhur İttifakı’nı geçemez gibi görünüyor. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise Erdoğan ve Bahçeli, kazanmak için HDP’nin kapısını çalmak dahil her şeyi yapabilir” dedi.

HDP’nin açıklayacağı tutum belgesinde tavrını net olarak ortaya koyacağını dile getiren Alınak, “HDP’nin tutum belgesinde esnek durumu söz konusudur. Şartlara göre bir hat çiziyor, bana göre doğru olan da budur” diye konuştu.

CHP’nin ilk kez Irak Kürdistan bölgesine heyet göndermesini de değerlendiren Alınak, ziyareti “göz boyama” ve “aldatmaca” olarak değerlendirdiğini söyledi. CHP’nin öncelikle kendi geçmişi ile hesaplaşıp yüzleşmesi ve geçmişini reddetmesi gerektiğinibelirten Alınak, “CHP’nin geçmişinde yaşananları biliyoruz. Önce bunlarla yüzleşsin bakalım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.