Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de heyecan devam ediyor: Beşiktaş, Fraport-TAV Antalyaspor deplasmanında – Ligde zor günler geçiren Medipol Başakşehir, Fenerbahçe’yi konuk edecek

Süper Lig’de beşinci hafta, bugün (17 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor’un rakibi Kasımpaşa 

Kasımpaşa, Süper Lig’in beşinci haftasında yarın (18 Eylül) Trabzonspor’u konuk edecek. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 16.00’da başlayacak. Karşılaşmayı, Mete Kalkavan yönetecek.

Süper Lig’e fırtına gibi bir giriş yapan Trabzonspor, oynadığı ilk üç karşılaşmayı da kazanmıştı. Ancak Abdullah Avcı’nın öğrencileri, geçen hafta sahasında Galatasaray ile 2-2 berabere kalarak ligdeki ilk puanlarını kaybetti. Bu süreçte rakip filelere 10 gol atarak ligin en skorer takımı olan Trabzonspor, Kasımpaşa’yı yenerek yeniden çıkışa geçmek istiyor. Deplasmanda oynadığı son 19 maçta yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, Kasımpaşa’ya rakip olduğu son 15 lig maçında ise altı galibiyet ve altı beraberlik aldı. Öte yandan Kasımpaşa, Abdullah Avcı’nın da kariyerinde en fazla mağlup ettiği takım olarak dikkat çekiyor. Tecrübeli teknik direktörün çalıştırdığı takımlar, Kasımpaşa’yı 12 kez mağlup etti. 

Kasımpaşa, Süper Lig’de oynadığı dört karşılaşmada bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet alarak beş puan topladı. Cihat Arslan’ın öğrencileri, beraberliklerden birini Galatasaray karşısında aldı. Lacivert-beyazlı İstanbul temsilcisi, Trabzonspor’u sahasında ağırladığı son yedi Süper Lig maçını da kazanamadı. 

Beşiktaş, Antalya deplasmanında üç puan peşinde 

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, yarın (18 Eylül) Fraport-TAV Antalyaspor deplasmanına çıkacak. Antalya Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı, Ali Şansalan yönetecek.

Süper Lig’de oynadığı ilk dört karşılaşmada üç galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puan toplayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund’a karşı aldığı 2-1’lik mağlubiyeti Fraport-TAV Antalyaspor deplasmanında unutturmak amacında. Süper Lig tarihinde üçüncü kez bir sezonda çıktığı ilk dört maçta da gol yemeyen Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Fraport-TAV Antalyaspor deplasmanına konuk olduğu son 18 mücadelenin sadece birinde sahadan boynu bükük ayrıldı. OPTA verilerine göre Beşiktaş, lig tarihinde rakibine en fazla gol atan takım konumunda. Siyah-beyazlılar, tarihte 33 kez mağlup ettiği Fraport-TAV Antalyaspor filelerine toplam 107 gol yolladı. 

Fraport-TAV Antalyaspor ise Süper Lig’e kötü bir başlangıç yaptı. Ersun Yanal’ın öğrencileri, ligde oynadıkları dört karşılaşmada bir galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Öte yandan Akdeniz temsilcisi, Beşiktaş ile oynadığı son üç Süper Lig maçını da kaybetmedi. Fraport-TAV Antalyaspor, bu maçlarda bir galibiyet ve iki beraberlik aldı.

Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’ndaki ilk Süper Lig maçına çıkıyor 

Galatasaray, Süper Lig’in beşinci haftasında 19 Eylül Pazar günü Aytemiz Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 16.00’da başlayacak. Karşılaşmayı, Abdulkadir Bitigen yönetecek. 

UEFA Avrupa Ligi’ne Lazio galibiyeti ile başlayan Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor karşılaşması öncesi oldukça moralli. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’e ise iyi bir başlangıç yapamadı; oynadığı dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik aldı. Fatih Terim’in öğrencileri, 2-0’lık skor üstünlüğünü koruyamadığı Kasımpaşa ve Trabzonspor mücadelelerinde sahadan beraberlik ile ayrıldı. Öte yandan Galatasaray, bu sezon ilk kez Türk Telekom Stadyumu’nda bir maça çıkacak. Aytemiz Alanyaspor ile perdeyi açacak olan sarı-kırmızılılar, rakibini konuk ettiği beş lig maçının dördünü kazanmayı başardı.

Aytemiz Alanyaspor ise Süper Lig’e kötü bir giriş yaptı. Çağdaş Atan ile sezona başlayan Akdeniz temsilcisi, dört haftada alınan iki galibiyet ve iki mağlubiyetin ardından genç teknik direktör ile yollarını ayırdı. Aytemiz Alanyaspor, Çağdaş Atan’dan boşalan koltuğa ise Bülent Korkmaz’ı getirdi. Öte yandan turuncu-yeşilliler, Galatasaray’a rakip olduğu son üç lig maçında iki galibiyet almayı başardı. Ancak Bülent Korkmaz’ın futbolculuk dönemindeki kulübü Galatasaray’a karşı şansı tutmuyor. Tecrübeli teknik direktör, sarı-kırmızılılara rakip olduğu sekiz karşılaşmanın yedisinde sahadan mağlubiyet ile ayrıldı.

Fenerbahçe, ligde zor günler geçiren Medipol Başakşehir deplasmanında 

Medipol Başakşehir, Süper Lig’in beşinci haftasında Fenerbahçe’yi 19 Eylül Pazar günü konuk edecek. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı, Fırat Aydınus yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaştığı Eintracht Frankfurt deplasmanından bir puan ile dönen Fenerbahçe, pazar günü Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaşacak. Sezona çok iyi bir giriş yapan sarı-lacivertliler, ligde oynadığı dört karşılaşmada üç galibiyet ve bir beraberlik aldı. Fenerbahçe, ligdeki tek puan kaybını geçen hafta Demir Grup Sivasspor karşısında yaşadı. Öte yandan sarı-lacivertliler, son iki sezonda çıktığı Medipol Başakşehir deplasmanlarından mutlu bir şekilde ayrılmayı başardı. Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı son 15 maçta ise 11 galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi.

Süper Lig’e beklentilerin çok gerisinde başlayan Medipol Başakşehir, oynadığı dört karşılaşmayı da kaybetti. OPTA verilerine göre Aykut Kocaman’ın öğrencileri, Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonun ilk dört maçında puan alamadı. Fenerbahçe’yi ise en son 2018-2019 sezonunda mağlup edebilen Medipol Başakşehir, 2020 yılının Şubat ayından beri İstanbul takımlarını konuk ettiği karşılaşmaları da kazanamıyor.

Süper Lig’de beşinci hafta öncesi puan durumu:

Süper Lig’de beşinci hafta fikstürü:

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Altay-Göztepe

Demir Grup Sivasspor-Gaziantep FK

Kasımpaşa-Trabzonspor

Adana Demirspor-Çaykur Rizespor

Fraport-TAV Antalyaspor-Beşiktaş

GZT Giresunspor-İttifak Holding Konyaspor

Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor-

Medipol Başakşehir-Fenerbahçe

Atakaş Hatayspor-Yukatel Kayserispor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.