Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimiz ilk maçlarını oynadı: Galatasaray, Lazio’yu evine puansız gönderdi – Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt deplasmanında üç puanı kaçırdı

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta, dün (16 Eylül) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe ise gruplarına iyi başlangıç yaptı. Sarı-kırmızılılar, sahasında konuk ettiği İtalya temsilcisi Lazio’yu Thomas Strakosha’nın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler ise Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 1-1’lik sonuç ile ayrıldı. Fenerbahçe’nin golünü Mesut Özil atarken Eintracht Frankfurt’un golünü ise Sam Lammers kaydetti. Öte yandan temsilcimizde Dimitris Pelkas, karşılaşmanın 90. dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne üç puan ile başladı 

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu açılış maçında Lazio ile kozlarını paylaştı. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetti. 

Galatasaray ve Lazio diziliş

Yaz transfer döneminde kadrosunu gençleştirerek yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray, dün (16 Eylül) UEFA Avrupa Ligi’ne Lazio karşılaşması ile başladı. ”Ölüm Grubu” olarak nitelendirilebilecek bir grupta yer alan Cimbom, turnuvanın favorilerinden Lazio önünde harikalar yarattı.

Türk Telekom Stadyumu’nun ev sahipliğini yaptığı karşılaşmanın ilk dakikaları düşük bir tempoda geçti. Karşılıklı top kayıplarının fazla olduğu bu bölümde Galatasaray, Halil Dervişoğlu ile Lazio kalesinde tehlike yaratmayı başardı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında top ile buluşan Halil, sol çaprazdan vuruşunu gerçekleştirdi fakat savunma son anda araya girerek topu kornere yolladı. Cimbom, dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü eline aldı ve 23. dakikada ilk yarının en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Kerem’in pasında top ile buluşan Olimpiu Morutan’ın sağ çaprazdan çekmiş olduğu şut, üst direkte patladı. İlk yarının kalan dakikalarında ise her iki takım da net gol pozisyonları üretmekte zorlandı. Galatasaray, topla oynama yüzdelerinde ise ilk 45 dakikayı yüzde 64’e yüzde %36’lık bir oran ile üstün tamamladı. 

İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Galatasaray oldu. Lazio savunmasının yapmış olduğu büyük hatayı iyi değerlendiren Kerem Aktürkoğlu, sahasına sokuldu fakat uygun durumdaki Halil Dervişoğlu’na pasını aktarmayı başaramadı. Fatih Terim’in öğrencileri, kaçan bu pozisyonun ardından da hızını kesmeyerek rakip kalede tehlikeler yarattı. Ancak Galatasaray, Kerem ve Cicaldau ile yakaladığı üst üste fırsatları cömertçe harcadı. Sarı-kırmızılıların maçın başından beri aradığı gol ise 67. dakikada geldi. Olimpiu Morutan’ın ortasında Manuel Lazzari, ters bir vuruş yaptı. Lazzari’nin vuruşu sonrası havalanan topu ise kaleci Thomas Strakosha ellerinin arasına almak istedi fakat bunda başarılı olamadı. Meşin yuvarlağı kendi ağlarına yollayan Strakosha, Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Cimbom, karşılaşmanın kalan dakikalarında rakibinin gol atmasına izin vermeyerek sahadan galibiyet ile ayrıldı. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında Olimpik Marsilya deplasmanına çıkacak. Lazio ise sahasında Lokomotiv Moskova’yı konuk edecek.

Galatasaray, Avrupa kupaları gruplarında İtalyan takımlarını konuk ettiği hiçbir maçı kaybetmedi ve son üç karşılaşmayı gol yemeden kazandı.

Lazio’yu 1-0 mağlup eden Galatasaray, Eylül 2018’den (3-0 vs Lokomotiv Moskova) bu yana Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı.

Temsilcimiz Galatasaray’ın da bulunduğu E Grubu’nda günün diğer maçı, Lokomotiv Moskova ile Olimpik Marsilya arasında oynandı. Karşılaşma, 1-1 sona erdi. Lokomotiv Moskova’nın golünü Tino Anjorin kaydederken Olimpik Marsilya’nın golünü ise milli futbolcumuz Cengiz Ünder attı. E Grubu’nda ilk hafta sonucunda puan durumu şöyle oluştu:

Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt’u elinden kaçırdı 

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında Eintracht Frankfurt deplasmanına konuk oldu. Deutsche Bank Park’ta oynanan karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Maurizio Mariani yönetti.

Eintracht Frankfurt ve Fenerbahçe’nin dizilişleri 

Vitor Pereira’nın teknik direktörlük koltuğuna oturması ile çıkışa geçen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ni Almanya deplasmanında açtı. Eintracht Frankfurt karşısında üstün bir oyun sergileyen sarı-lacivertliler, son dakikada kaçan penaltı ile üç puandan oldu. 

Fenerbahçe, Deutsche Bank Park’ta oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Dakikalar henüz ikiyi gösterirken Diego Rossi ile mutlak gol fırsatından yararlanamayan sarı-lacivertliler, 10. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Mesut Özil’in pasında top ile buluşan Mert Hakan’ın şutu, üst direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Rossi’nin şutunu ise kaleci Kevin Trapp kurtardı. Ancak Mesut, Trapp’tan seken topu ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Fenerbahçe, golden sonra temposunu biraz düşürdü. Bu bölümde ise sarı-lacivertlilerin savunma üçlüsü Serdar Aziz, Kim Min-jae ve Attila Szalai, Fenerbahçe’nin öne çıkan isimleri oldu. Ancak temsilcimiz, ilk 45 dakikayı önde kapatmayı başaramadı. Hızlı gelişen Eintracht Frankfurt atağında top ile buluşan Filip Kostic, uygun durumdaki Sam Lammers’e pasını çıkardı. Hollandalı futbolcu, Kostic’in bu pasını gole çevirerek skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı.

Mücadelenin ikinci yarısı, ilk yarının aksine düşük bir tempoda geçti. Fenerbahçe, seyircisinin önünde üç puan almak isteyen Eintracht Frankfurt ataklarını kusursuza yakın bir şekilde uzaklaştırmayı başardı. Ev sahibinin ikinci yarıdaki en tehlikeli atağı ise 75. dakikada gerçekleşti. Ancak Altay Bayındır, Kostic’in sert şutunda gole izin vermeyerek takımını oyunda tuttu. Fenerbahçe, 90. dakikada ise büyük bir hüsran yaşadı. Diego Rossi’nin ara pasında topa hareketlenen Dimitris Pelkas, kaleci Kevin Trapp’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Maurizio Mariani, penaltı noktasını gösterdi. Ancak kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Pelkas’ın penaltısını kaleci Trapp kurtardı, devamında ise Berisha topu ağlar ile buluşturdu fakat VAR uyarısı sonrası Fenerbahçe’nin üstünlük golü, Alman golcünün ceza sahasına erken girdiği gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşma ise 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. Eintracht Frankfurt deplasmanından bir puan ile ayrılan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında Oympiakos’u sahasında konuk edecek. Eintracht Frankfurt ise Royal Antwerp deplasmanına konuk olacak.

Dimitrios Pelkas, Avrupa kupalarında Nisan 2013’ten (Cristian Baroni vs Benfica) bu yana penaltı kaçıran ilk Fenerbahçe oyuncusu oldu. (OPTA)

Temsilcimiz Fenerbahçe’nin de yer aldığı D Grubu’nda günün diğer maçı Olympiakos ile Royal Antwerp arasında oynandı. Yunanistan temsilcisi, rakibini Yusuf el Arabi ve Oleg Reabciuk’un attığı goller ile 2-1 mağlup etti. Royal Antwerp’in golünü ise eski Fenerbahçeli Mbwana Samatta kaydetti. D Grubu’nda ilk hafta sonucunda puan durumu şöyle oluştu:

UEFA Avrupa Ligi’nde dün (16 Eylül) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.