Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sınıf Meselesi (9) – Türkiye’de işçi sendikacılığının dünü, bugünü ve geleceği (1): “Sınıf sendikacılığı işçi sınıfını sermaye karşısında sendikal mücadele içinde örgütlemeyi amaçlar”

Sınıf Meselesi’nin 9. bölümünde Gülçin Karabağ, konukları Doç. Dr. Hakan Koçak ve Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun ile Türkiye’de sendikal hareketin dünü, bugünü ve geleceği üzerine konuştu. Bu bölümde sınıf sendikacılığı kavramı üzerinde duruldu ve 12 Eylül 1980 darbesine kadar olan tarihsel süreçte Türkiye’de sendikal hareketin seyrine, sendikal örgütlenme modelleri, sendikal mücadele düzeyi ve yöntemleri, sendikal kültür ve sendikal politizasyon parametreleri üzerinden bakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.