Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu

Polonya’nın Krakow şehrinde düzenlenen 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda finalde İspanya’yı 6-0 yenen Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa şampiyonu oldu. Milliler, İstanbul’da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası’nda da mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

Ampute Milli Futbol Takımı, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Polonya’nın Krakow şehrinde düzenlenen 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nın finalinde dün (19 Eylül) İspanya ile karşı karşıya geldi. 2017 Avrupa Şampiyonası’nda altın, 2018 Dünya Kupası’nda ise gümüş madalya kazanan milliler, final yolculuğunda Gürcistan’ı 10-0, İtalya’yı 11-0, İrlanda’yı 4-0 ve Rusya’yı da 5-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Osman Çakmak’ın öğrencileri, İspanya karşısında adeta gövde gösterisi yaptı. Maça çok hızlı başlayan Ay-Yıldızlılar, 6. dakikada Ömer Güleryüz’ün kontratak sonucu attığı gol ile 1-0 öne geçti. Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, 1-0’lık üstünlük ile yetinmeyerek rakip kaleyi abluka altına aldı. Ömer ile 10. dakikada farkı ikiye çıkartan Türkiye, 21. dakikada ise Kemal Güleş’in golü ile skoru 3-0’a getirdi. Maçın yıldızlarından Rahmi Özcan ise 24. dakikada sahne aldı. Uzak mesafeden harika bir gol vuruşuna imza atan Rahmi, Türkiye’nin devreyi 4-0 önde tamamlamasını sağladı. 

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, ikinci yarıya da gol ile başladı. Ay-Yıldızlılar’da Ömer Güleryüz, 26. dakikada skoru 5-0’a getirirken kendisinin de üçüncü golünü attı. Kemal Güleş’in 42. dakikadaki golü ise maçın skorunu belirledi. İspanya’yı 6-0’lık skor ile mağlup eden Türkiye, 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda mutlu sona ulaştı.

Milliler, İstanbul’da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası’nda da adını zirveye yazdırmıştı.

Rahmi Özcan’ın harika golü:

İspanya filelerini üç kez sarsarak Türkiye’ye altın madalyayı getiren Ömer Güleryüz, turnuvayı hem “gol kralı” hem de “en değerli oyuncu” unvanı ile tamamladı. Ömer, turnuva boyunca 11 gol kaydetti. 

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı’nın maç sonu yaşadığı sevinç:

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, şampiyonluk kupasını kaldırırken büyük sevinç yaşadı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.