Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (5) – Enes Ünal penaltı kaçırdı

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de milli takımı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Inter, Bologna’yı altı gol ile geçti 

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, İtalya Serie A’nın dördüncü haftasında Bologna’yı sahasında konuk etti. Milano temsilcisi, rakibini Lautaro Martinez, Milan Skriniar, Nicolo Barella, Matias Vecino ve Edin Dzeko’nun (2) golleri ile 6-1 mağlup etti. Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmada süre almadı.

Nijmegen, Sparta Rotterdam ile berabere kaldı 

Bursaspor’dan Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt’a transfer olan Ali Akman, yeni kulübü tarafından kısa süre sonra Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Nijmegen’e kiralandı. Nijmegen, Ali Akman’ın yıldızlaştığı son iki haftada galibiyetler almayı başarmıştı. Ancak Nijmegen, Sparta Rotterdam maçı ile son iki haftada ikinci beraberliğini yaşadı. Nijmegen, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Ali Akman, karşılaşmada 70 dakika forma giydi.

Ali Akman’ın Sparta Rotterdam karşısındaki istatistikleri

Sahada kaldığı süre: 70 dakika

Toplam pas: 23

Pas yüzdesi: %73,9

Kilit pas: 0

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Çalım: 0

Top çalma: 1

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,54 

Leicester City’de kötü gidişat sürüyor 

Leicester City, İngiltere Premier Ligi’nin beşinci haftasında Brighton deplasmanına konuk oldu. Ev sahibi, rakibini Neal Maupay ve Dany Welbeck’in golleri ile 2-1 mağlup etti. Leicester City’nin tek golü Jamie Vardy’den geldi. Leicester, Brighton mağlubiyeti ile bu sezonki üçüncü mağlubiyetini aldı. Çağlar Söyüncü, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. 

Çağlar Söyüncü’nün Brighton karşısındaki istatistikleri

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 66

Pas yüzdesi: %87,9

Top çalma: 2

Top uzaklaştırma: 2

Çalım yeme: 2

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 6,24

Lille, puan kayıplarına devam ediyor 

Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Lens’e konuk oldu. Oynadığı beş karşılaşmada yalnızca bir galibiyet alarak hayal kırıklığı yaratan Lille, rakibi karşısında yine istediklerini sahaya yansıtmakta zorlandı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlik ile sona ererken Lens’e galibiyeti getiren golü 74. dakikada Przemysław Frankowski kaydetti. Lille’de Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, 90 dakika süre alırken Yusuf Yazıcı ise 78. dakikada oyuna dahil oldu.

Burak Yılmaz’ın Lens karşısındaki istatistikleri

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 6

Pas yüzdesi: %50

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Şut: 4

Kaleyi bulan şut: 1

Top çalma: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,06

Zeki Çelik’in Lens karşısındaki istatistikleri 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 60

Pas yüzdesi: %76,7

Kilit pas: 1

Çalım: 1

Top çalma: 3

Top uzaklaştırma: 2

Şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,58

Yusuf Yazıcı’nın Lens karşısındaki istatistikleri 

Sahada kaldığı süre: 12 dakika

Toplam pas: 7

Pas yüzdesi: %42,9

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 0

Şut: 0

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 5,98

Olimpik Marsilya, yoluna doludizgin devam ediyor 

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in altıncı haftasında Rennes’i sahasında ağırladı. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, zor günlerden geçen rakibi karşısında zorlanmadı. Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, Bamba Dieng ve Amine Harit’in golleri ile galibiyete uzandı. Cengiz Ünder, karşılaşmada 71 dakika süre aldı.

Cengiz Ünder’in Rennes karşısındaki istatistikleri 

Sahada kaldığı süre: 71 dakika

Toplam pas: 24

Pas yüzdesi: %95,8

Kilit pas: 3

Çalım: 2

Top çalma: 1

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,99

Getafe, yenilgilerine devam ediyor 

Milli futbolcumuz Enes Ünal’ın formasını giydiği Getafe, İspanya La Liga’nın beşinci haftasında Radamel Falcao’nun formasını giydiği Rayo Vallecano deplasmanına konuk oldu. Ev sahibi, eski Galatasaraylı Falcao’nun da gol attığı karşılaşmada rakibini 3-0 mağlup etti. Ligde henüz puan ile tanışamayan Getafe’de Enes Ünal, 86. dakikada penaltı kaçırdı.

Enes Ünal’ın Rayo Vallecano karşısındaki istatistikleri 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 16

Pas yüzdesi: %56,3

Kilit pas: 1

Çalım: 2

Top çalma: 1

Şut: 5

Kaleyi bulan şut: 2

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,27

Enes Ünal’ın penaltı kaçırdığı Rayo Vallecano-Getafe karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/spor_smart/status/1439242338308591624?s=20

Feyenoord, PSV Eindhoven’ı gole boğdu 

Milli futbolcumuz Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord, ligin beşinci haftasında PSV Eindhoven’a (PSV) konuk oldu. PSV karşısında harika bir oyun ortaya koyan Feyenoord, rakibini Jens Toornstra (2), Bryan Linssen ve Cryiel Dessers’in golleri ile 4-0 mağlup etti. Orkun Kökçü, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Orkun Kökçü’nün PSV Eindhoven karşısındaki istatistikleri 

Sahada kaldığı süre: 90

Toplam pas: 48

Pas yüzdesi: %77,1

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 1

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,65

Norwich City, ligin dibine demir attı 

Ozan Kabak’ın yeni takımı Norwich City, İngiltere Premier Lig’in beşinci haftasında Watford’a konuk oldu. Ozan’ın ilk kez yeni takımının formasını giydiği ve 90 dakika süre aldığı karşılaşmada Watford, rakibini 3-1 mağlup etti. Norwich’in ligde henüz puanı bulunmuyor.

Ozan Kabak’ın Watford karşısındaki istatistikleri

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 57

Pas yüzdesi: %86

Top çalma: 0

Top uzaklaştırma: 6

Çalım yeme: 1

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 6,51

Atalanta, haftayı üç puan ile kapattı 

Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın formasını giydiği Atalanta, İtalya Serie A’nın dördüncü hafta maçında ligin yeni ekibi Salernitana’yı Duvan Zapata’nın golü ile 1-0 mağlup etti. Atalanta’da Merih Demiral, 45 dakika süre aldı. Milli futbolcumuzun maç içindeki bir poziyonda kaşı açıldı. 

Merih Demiral’ın Salernitana karşısında kaşının açıldığı pozisyon:

OH Leuven, Mechelen’e mağlup oldu 

Belçika 1. Ligi’nin sekizinci haftasında genç milli futbolcumuz Cenk Özkaçar’ın takımı OH Leuven, Mechelen’e deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Cenk, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Werder Bremen, Hamburg’a mağlup oldu

Almanya Bundesliga 2’de heyecan, geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile sürdü. Milli oyuncumuz Ömer Toprak’ın formasını giydiği Werder Bremen, sahasında konuk ettiği Hamburg’a 2-0 mağlup oldu. Ömer, sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giymedi.

Ozan Tufan, kadroda yer almadı 

Fenerbahçe’den kiralık olarak Watford’a transfer olan Ozan Tufan, Watford’un Ozan Kabak’lı Norwich City karşısında boy gösterdiği maçta kadroda yer almadı. Watford, rakibini 3-1 mağlup etti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.