Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan Futbol: Penaltı kullanmak için son dakikada oyuna giren Mark Noble, West Ham’ı bir puandan etti – Igor Tudor, Jose Mourinho’ya ilk mağlubiyetini tattırdı

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Manchester City, Southampton karşısında yokları oynadı 

Manchester City, Premier Lig’in beşinci haftasında Southampton’u konuk etti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde RB Leipzig’i 6-3 mağlup ederek moral bulan Pep Guardiola’nın öğrencileri, Southampton karşısında çok kötü bir performans ortaya koydu. Sahaya istediğini bir türlü yansıtamayan City, kalesinde ise ciddi pozisyonlara izin verdi. Ancak Southampton, girmiş olduğu pozisyonlardan faydalanamayarak sürpriz bir şekilde galibiyeti kaçıran taraf oldu. Ev sahibi, bu beraberlik ile puanını 10’a, ligde henüz galibiyet ile tanışamayan Southampton ise puanını dörde yükseltti.

West Ham United’ın kaptanı Mark Noble, takımını yakan isim oldu 

Manchester United, Premier Lig’in beşinci haftasında kendisi gibi namağlup West Ham United ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ise ev sahibi West Ham oldu. David Moyes’un öğrencileri, Benrahma’nın 30. dakikada attığı gol ile öne geçmeyi de başardı. Ancak Manchester United’ın yeni transferi Cristiano Ronaldo, bu dakikadan sonra ipleri eline aldı. Portekizli yıldız, milli takımdan arkadaşı Bruno Fernandes’in ortasında kafa vuruşu ile rakip fileleri sarsmak istedi fakat kaleci Lukasz Fabianski’yi geçemedi. Fabianski’den dönen topta ise fırsatçılığını konuşturan Ronaldo, skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. 36 yaşındaki yıldız isim, böylelikle Manchester United forması ile çıktığı üçüncü maçında da fileleri havalandırmış oldu. İlk yarı, 1-1 eşitlik ile sona erdi. 

Her iki takımın da mutlak gol pozisyonlarından faydalanamadığı maçın ikinci yarısı nefesleri kesti. Manchester United, mücadelenin bitimine yalnızca iki dakika kala Jesse Lingard’ın nefis golü ile skor üstünlüğünü yakaladı. Ancak West Ham, uzatma dakikalarında oyunu rakip yarı sahaya yıkarak penaltı kazanmayı başardı. David Moyes’tan ise bu dakikada çok ilginç bir hamle geldi. Moyes, 90+4. dakikada penaltı vuruşunu kullanması için takım kaptanı Mark Noble’ı oyuna aldı. Ancak De Gea, Noble’ın penaltısında gole izin vermeyerek takımını galibiyete taşıdı. Manchester United, puanını 13’e yükseltirken West Ham ise sekiz puanda kaldı. Öte yandan Manchester United, deplasmandaki yenilmezlik serisini 29 maça çıkardı. 

Mark Noble’ın mücadelenin son dakikasında kaçırdığı penaltı:

Chelsea, Londra derbisinde Tottenham’ı üç gol ile geçti 

Thomas Tuchel ile adeta ”yenilmez” bir takım haline gelen Chelsea, Premier Lig’in beşinci haftasında Tottenham deplasmanına konuk oldu. Londra derbisinde ilk yarı 0-0 eşitlik ile sona erdi. 

Chelsea, ikinci yarıya gol ile başlayarak oyun üstünlüğünü skora da yansıtmayı başardı. Marcos Alonso’nun kullandığı köşe vuruşunda harika bir kafa vuruşuna imza atan Thiago Silva, takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. Ataklarına hız kesmeden devam eden Maviler, 57. dakikada ise N’Golo Kante’nin golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın skorunu ise 90+2. dakikada fileleri sarsan Antonio Rüdiger belirledi. Beşinci lig maçında dördüncü galibiyetini alan Chelsea, puanını 13’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Tottenham ise dokuz puanda kaldı. Öte yandan maçta 90 dakika dakika forma giyen Harry Kane, 2015-2016 sezonundan beri ilk kez ligin ilk dört maçında gol ile tanışamadı.

Tottenham-Chelsea karşılaşmasının özet görüntüleri:

İngiltere Premier Lig’de beşinci hafta maçlarında alınan skorlar:

Newcastle United 1-1 Leeds United 

Wolverhampton 0-2 Brentford

Burnley 0-1 Arsenal

Liverpool 3-0 Crystal Palace 

Manchester City 0-0 Southampton 

Norwich City 1-3 Watford

Aston Villa 3-0 Everton

West Ham United 1-2 Manchester United

Brighton 2-1 Leicester City

Tottenham Hotspur 0-3 Chelsea

İngiltere Premier Lig’de beşinci haftanın rdından oluşan puan durumu:

İspanya La Liga

Enes Ünal’ın penaltı kaçırdığı maçta Rayo Vallecano, Radamel Falcao ile galibiyete uzandı 

Milli futbolcumuz Enes Ünal’ın formasını giydiği Getafe, İspanya LaLiga’nın beşinci haftasında Rayo Vallecano deplasmanına konuk oldu. Galatasaray’dan Radamel Falcao’yu kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken ev sahibi, mücadelenin henüz dokuzuncu dakikasında Oscar Trejo’nun penaltı golü ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı, Rayo Vallecano’nun üstünlüğü ile tamamlandı. 

Rayo Vallecano, ikinci yarıda da gollerine devam etti. Takımın en önemli isimlerinden Pathe Ciss, 78. dakikada meşin yuvarlağı filelere yollayarak skoru 2-0’a getirdi. Mücadelenin skorunu ise Radamel Falcao belirledi. 71. dakikada oyuna dahil olan Kolombiyalı yıldız, 10 dakika sonra güzel bir gole imza atarak Rayo Vallecano kariyerine gol ile başladı. Enes Ünal ise 86. dakikada penaltı kaçırdı. Rayo Vallecano, bu galibiyet ile puanını yediye yükseltirken Getafe ise ligde henüz puan ile tanışamadı. 

Radamel Falcao’nun Getafe filelerine yolladığı gol:

Rayo Vallecano-Getafe karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/spor_smart/status/1439242338308591624?s=20

Real Madrid, Valencia’yı son dakikalarda yıktı 

İspanya La Liga’da lider Real Madrid ligin beşinci haftasında, sezona harika bir giriş yapan Valencia deplasmanına konuk oldu. Mestalla Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk 45 dakikası 0-0 eşitlik ile sona erdi. 

Mücadelenin ikinci yarısında seyirciler futbola doydu. Valencia, 66. dakikada Hugo Duro’nun attığı gol ile öne geçerek büyük bir sevinç yaşadı. Ev sahibi, 86. dakikaya kadar da skor üstünlüğünü korumayı başardı. Zafer şarkılarının söylendiği bu bölümde ise Valencia kâbusu yaşadı. Real Madrid, Karim Benzema’nın önderliğinde harika bir geri dönüşe imza attı. Benzema’nın asistinde Vinicius Junior, skora eşitliği getirdi. Fransız yıldız, Son sözü ise 88. dakikada söyledi. Valencia’yı 2-1 mağlup ederek puanını 13’e yükselten Real Madrid, deplasmandaki yenilmezlik serisini de 18 maça çıkardı. Ligdeki ilk yenilgisini alan Valencia ise 10 puanda kaldı.

Valencia-Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=-5tJ7M607kU

Barcelona, bir puanı son dakikada kurtardı 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih karşısında 3-0’lık bir hezimet yaşayan Barcelona, lige Granada maçı ile döndü. Zayıf rakibi karşısında mutlak üç puan parolası ile sahaya çıkan Katalan temsilcisi, Domingos Duarte’nin henüz 2. dakikada attığı gol ile yenik duruma düştü. Barcelona, bu dakikadan itibaren oyunu rakip kaleye yıkarak pozisyon aradı. Ancak ev sahibi, aradığı golü 90. dakikaya kadar bulmayı başaramayarak hayal kırıklığı yarattı. Barcelona’da stoper Ronald Araujo, son dakikada eşitlik golünü atarak takımına bir puanı getiren isim oldu. Ronald Koeman’ın öğrencileri, bu beraberlik ile puanını sekize yükseltti. Ligde henüz galibiyet ile tanışamayan Granada ise puanını üçe çıkartmak ile yetindi. 

18 yaşındaki Yusuf Demir, LaLiga’da ilk kez bir karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

İspanya LaLiga’nın beşinci haftasında alınan sonuçlar:

İspanya LaLiga’da beşinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Bayern Münih, Bochum karşısında gövde gösterisi yaptı 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Barcelona’yı deplasmanda 3-0 mağlup eden Bayern Münih, ligin zayıf ekiplerinden Bochum’u konuk etti. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar rakibini sürklase eden Julian Nagelsmann’ın öğrencileri, son dönemlerdeki en rahat galibiyetlerinden birini aldı. Leroy Sane ile gol perdesini açan Bayern Münih, ilk 45 dakikayı Joshua Kimmich, Serge Gnabry ve Lampropoulos’un kendi kalesine attığı goller ile 4-0 önde tamamladı.

Ev sahibi, gollerine ikinci yarıda da devam etti. Robert Lewandowski ile 61. dakikada skoru 5-0’a getiren Bayern Münih’te Polonyalı yıldız yeni bir rekorun da altına imza attı. Lewandowski, Bayern Münih’in sahasında oynadığı üst üste 13. maçında da gol attı ve en uzun gol serisini yakalayan isim olmayı başardı. Polonyalı yıldız, resmi maçlarda üst üste 19. maçında gol bularak bu rekorunu da geliştirdi. Karşılaşmanın skorunu ise Joshua Kimmich ve Choupo-Moting’in attığı goller belirledi. Bochum’u 7-0 ile geçen Bayern Münih, puanını 13’e yükseltti. Bochum ise üç puanda kaldı. 

Robert Lewandowski’nin Bochum filelerine yolladığı gol:

Erling Haaland durdurulamıyor 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Borussia Dortmund, Bundesliga’nın beşinci haftasında Union Berlin’i konuk etti. Raphael Guerreiro’nun nefis golü ile henüz 10. dakikada öne geçen ev sahibi, 24. dakikada ise Erling Haaland’ın golü aradaki farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Borussia Dortmund’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Marco Rose’un öğrencileri, ikinci yarının hemen başında Marvin Friedrich’in kendi kalesine attığı gol ile skoru 3-0’a getirdi. Ancak Union Berlin, 3-0’lık skora rağmen pes etmedi. Eski Fenerbahçeli Max Kruse’nin 57. dakikada penaltıdan kaydettiği gol ile yeniden umutlanan Union Berlin, 81. dakikada ise Voglsammer’in golü ile farkı bire indirdi. Ancak Erling Haaland, Urs Fischer’in öğrencilerini susturmayı başardı. Harika bir gole imza atan Norveçli yıldız, bu sezonki gol sayısını 11’e çıkardı. Öte yandan Haaland, Borussia Dortmund ile çıktığı 67. maçta 68. golünü kaydederek inanılmaz bir istatistiğin de altına imza attı. Union Berlin’i 4-2 ile geçen Dortmund, puanını 12’ye yükselterek Bayern Münih ve Wolfsburg’u takibini sürdürdü. Union Berlin ise altı puanda kaldı. 

Erling Haaland’ın Union Berlin filelerine yolladığı ikinci gol:

Almanya Bundesliga’da beşinci haftanın sonuçları:

Almanya Bundesliga’da beşinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Lille’de kötü gidişat devam ediyor 

Fransa Ligue 1’in altıncı haftasında son şampiyon Lille, Lens deplasmanına konuk oldu. Oynadığı beş karşılaşmada yalnızca bir galibiyet alarak hayal kırıklığı yaratan Lille, rakibi karşısında yine istediklerini sahaya yansıtmakta zorlandı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlik ile sona ererken Lens’e galibiyeti getiren golü 74. dakikada Przemysław Frankowski kaydetti. Ev sahibi, bu galibiyet ile puanını 12’ye çıkartarak zirve takibine devam etti. Lille ise beş puanda kaldı. Lille’de milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, 90 dakika süre alırken Yusuf Yazıcı ise 78. dakikada oyuna dahil oldu.

Olimpik Marsilya, galibiyetlerine devam ediyor

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in altıncı haftasında Rennes’i ağırladı. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, zor günlerden geçen rakibi karşısında zorlanmadı. Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, Bamba Dieng ve Amine Harit’in golleri ile galibiyete uzandı. Dieng, böylelikle son iki maçta üçüncü golünü kaydetmiş oldu. Rennes’i 2-0 yenen Olimpik Marsilya, puanını 13’e yükseltti ve Paris Saint-Germain’i takibini sürdürdü. Cengiz Ünder, karşılaşmada 71 dakika süre aldı.

Lionel Messi’nin oyundan çıktığı maçta Paris Saint-Germain, Lyon’u son dakikada yıktı 

Fransa Ligue 1’in altıncı haftasında Paris Saint-Germain (PSG), sahasında ezeli rakibi Olimpik Lyon’u konuk etti. Barcelona’nın yeni transferi Lionel Messi, ilk kez Fransa Ligue 1’de ilk 11 başlarken Messi’ye ileri uçta Neymar ve Kylian Mbappe eşlik etti. Ancak ev sahibi, mücadelenin büyük bir bölümünde istediği performansı sahaya yansıtamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı ise 0-0 eşitlik ile sona erdi.

Olimpik Lyon, ikinci yarıya gol ile başlayarak PSG tribünlerini hayal kırıklığına uğrattı. Ancak Lucas Paqueta’nın golü ile öne geçen Peter Bosz’un öğrencileri, bu üstünlüğünü yalnızca 12 dakika koruyabildi. PSG, 66. dakikada Neymar’ın penaltı golü ile skora eşitliği getirdi. Ancak karşılaşmanın 76. dakikasında beklenmedik bir gelişme yaşandı. PSG’nin teknik direktörü Mauricio Pochettino, Achraf Hakimi’yi Lionel Messi’nin yerine oyuna aldı. Büyük bir şaşkınlık yaşayan Arjantinli yıldız, yedek kulübesine yönelmeden doğrudan soyunma odasına giderek teknik direktörüne tepki gösterdi. PSG ise 90+3. dakikada Mauro Icardi’nin kafa golü ile Olimpik Lyon’u 2-1 mağlup etmeyi başararak puanını 18’e yükseltti.

PSG’de teknik direktör Mauricio Pochettino, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Lionel Messi’yi neden oyundan aldığını şu cümleler ile açıkladı: ”İlerleyen dönemdeki olası bir sakatlığı önlemek adına Messi’yi çıkarma kararı aldık. İlerleyen süreçte çok önemli maçlarımız var ve onu biraz korumamız gerekiyor. Bu, takım için alınmış bir karardı. Herkes çok iyi oyunculara sahip olduğumuzun farkında. İnsanların hoşuna gitsin veya gitmesin bazen böyle kararlar vermeniz gerekiyor.

Lionel Messi’nin 76. dakikada oyundan çıktığı anlar:

Fransa Ligue 1’in altıncı haftasında alınan sonuçlar: 

Strasbourg 3-0 Metz

Lens 1-0 Lille

Saint-Etienne 1-2 Bordeaux

Nice 2-0 Monaco

Angers 1-4 Nantes

Clermont 1-1 Brest

Reims 0-0 Lorient

Troyes 1-1 Montpellier 

Olimpik Marsilya 2-0 Rennes

PSG 2-1 Olimpik Lyon

Fransa Ligue 1’de altıncı haftanın ardından oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

Inter, yoluna doludizgin devam ediyor 

İtalya Serie A’nın son şampiyonu Inter, yeni sezona da harika başladı. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Milano temsilcisi, ligin dördüncü haftasında ligin güçlü ekiplerinden Bologna’ya gol olup yağdı. Maçın altıncı dakikasında Lautaro Martinez’in golü ile öne geçen Inter, 30. dakikada Milan Skriniar, 34. dakikada ise Nicolo Barella’nın golleri ile ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. 

Simone Inzaghi’nin öğrencileri, ikinci yarıda da rakip fileleri sarsmaya devam etti. Inter’in ikinci yarıdaki gollerini Matias Vecino ve Edin Dzeko (2) kaydetti. Bosna-Hersekli yıldız, böylelikle bu sezonki gol sayısını üçe çıkardı. Inter ise puanını 10’a yükselterek lider Napoli’yi takibini sürdürdü. Öte yandan Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmada süre almadı. 

Inter-Bologna karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=31biiXbEkh0

Igor Tudor, Jose Mourinho’ya ilk mağlubiyetini tattırdı 

Serie A’nın dördüncü haftasında yeni teknik direktörü Igor Tudor yönetimindeki ilk maçına çıkan Hellas Verona, sahasında Jose Mourinho’nun Roma’sını ağırladı. Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Tudor, böylelikle yeni kariyerine ”Merhaba!” dedi.

Sezona üçte sıfır ile başlayan Verona, karşılaşmanın 36. dakikasında Lorenzo Pellegrini’nin golü ile yenik duruma düştü. Ancak Tudor’un öğrencileri, ikinci yarıda reaksiyon göstermeyi başararak 49. dakikada Antonin Barak ve 54. dakikada Gianluca Caprari’nin golleri ile skorda 2-1 öne geçmeyi başardı. Roma ise Pellegrini’nin önderliğinde maça tutundu. Yıldız futbolcunun ortasında meşin yuvarlak Ivan Ilic’e çarparak ağlara gitti ve skor 2-2’ye geldi. Ancak 63. dakikada nefis bir gole imza atan Davide Faraoni, Hellas Verona’ya sezonun ilk galibiyetini getirdi. Roma, Verona’ya 3-2 mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı. 

Davide Faraoni’nin Roma filelerine yolladığı nefis gol:

Juventus’ta yüzler Milan karşısında da gülmedi 

Dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo’yu Manchester United’a kaptıran Juventus, kötü gidişatına Milan karşısında da devam etti. İtalya Seria A’nın dördüncü haftasında AC Milan’ı konuk eden Torino temsilcisi, mücadelenin henüz 4. dakikasında Alvaro Morata’nın golü ile öne geçti. Juventus, ilk yarının kalan dakikalarında net pozisyonlara girmesine rağmen bunları değerlendiremeyerek soyunma odasına bir farklı üstün durumda gitmek zorunda kaldı. 

Milan, ikinci yarının başlaması ile birlikte oyuna dengeyi getirdi. Stefano Poli’nin öğrencileri, ezeli rekabette skoru 76. dakikada 1-1’e getirdi. Sandro Tonali’nin pasında fileleri havalandıran Ante Rebic, böylelikle bu sezonki gol sayısını ikiye çıkarmış oldu. Karşılaşma ise 1-1 eşitlik ile sona erdi. Ligde henüz galibiyet ile tanışamayan Juventus, düşme hattına gerileyerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Milan ise puanını 10’a yükselterek Napoli ve Inter’in ardından üçüncü sıraya yükseldi. 

Juventus-Milan karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=QSDZPfZlba0

İtalya Serie A’da dördüncü hafta maçlarında alınan sonuçlar:

https://twitter.com/SerieA/status/1440061235806961666?s=20

İtalya Serie A’da dördüncü hafta sonucu oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler