Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem: “Kılıçdaroğlu’nun çıkışı önemli ve cesur ama tek muhatap ile çözüm zordur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kürt sorununun çözümünde HDP muhataptır” çıkışı ve HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, “Muhatap İmralı’dır” demesi tartışma yarattı. 2013-2015 yıllarında gerçekleşen çözüm sürecinde Akil İnsanlar heyetinde yer alan Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, tartışmayı Ferit Aslan’a yorumladı. Kılıçdaroğlu’nun çıkışının “çok önemli, anlamlı ve cesur olduğunu” söyleyen Erdem, “Ama 40 yılı çatışma ile geçen bu meselenin birçok aktörü var, tek aktör ile çözümün kolay olmadığı ortadadır. AKP çözüm sürecinde hem HDP hem Kandil hem de İmralı’yı muhatap olarak görmüştür” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.