Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de altıncı hafta heyecanı başlıyor: Trabzonspor, rekor için sahaya çıkıyor

Süper Lig’de altıncı hafta, bugün (21 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Beşiktaş, Adana Demirspor’u konuk edecek 

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, bugün (21 Eylül) Adana Demirspor ile karşılaşacak. Vodafone Park’taki mücadele, saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Ali Palabıyık yönetecek.

Geçen hafta 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Fraport-TAV Antalyaspor’u ikinci yarıda bulduğu goller ile 3-2 mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, Adana Demirspor’u da mağlup ederek iyi gidişatını sürdürmek istiyor. Beş maç sonunda kalesinde yalnızca iki gol gören Sergen Yalçın’ın öğrencileri, tarihinde Adana Demirspor’u konuk ettiği hiçbir karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Beşiktaş, bu karşılaşmaların 10’unu kazanırken yedisinde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Öte yandan siyah-beyazlılarda eksikler can sıkıyor. Alex Teixeira, N’Koudou, Vida, Mehmet Topal, Necip Uysal ve Umut Meraş, sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemecek. 

Adana Demirspor ise geçen hafta ligdeki ilk galibiyeti ile tanıştı. Vincenzo Montella yönetiminde üst üste ikinci galibiyetini almak isteyen Akdeniz ekibi, deplasmanda oynadığı son 54 Süper Lig maçında galibiyet yüzü göremedi. Süper Lig tarihindeki en uzun deplasmanda kazanamama serisi ise 57 maç ile Orduspor’a ait. 

Galatasaray, Yukatel Kayserispor maçı ile zirve iddiasını devam ettirmek istiyor

Süper Lig’de Galatasaray, yarın (22 Eylül) Yukatel Kayserispor’a konuk olacak. Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Son üç maçta yedi puan kaybeden Galatasaray, Yukatel Kayserispor’u mağlup ederek yeniden çıkışa geçmek istiyor. Fatih Terim’in öğrencileri, bu sezon rakip fileleri sekiz kez sarsarken bu gollerin altısını deplasman maçlarında atarak dikkat çekti. Öte yandan OPTA verilerine göre Galatasaray, Yukatel Kayserispor deplasmanına konuk olduğu 16 maçta sekiz galibiyet ve sekiz beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılarda Arda Turan, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey sakatlıkları, Marcao ise cezası nedeniyle Yukatel Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Sezona fena olmayan bir başlangıç yapan Yukatel Kayserispor, ligde oynadığı beş karşılaşmada iki galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak sıralamada Galatasaray’ın hemen arkasında bulunuyor. Öte yandan OPTA verilerine göre sarı-kırmızılılar, Galatasaray’ı konuk ettiği son sekiz Süper Lig maçının yedisini üç ve üzeri gol yiyerek kaybetti.

Trabzonspor’da hedef üç puan 

Trabzonspor, 23 Eylül Perşembe günü İttifak Holding Konyaspor deplasmanına konuk olacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 17.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek. 

Topladığı 13 puan ile lige iyi bir giriş yapan Trabzonspor, zorlu Konya deplasmanından da üç puan ile dönmek amacında. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, deplasmanda oynadığı son 20 Süper Lig maçını da kaybetmedi. OPTA verilerine göre Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor’a da mağlup olmaması durumunda 1981-1982 sezonundaki 20 maçlık rekoru kıracak. Öte yandan bordo-mavililer, Süper Lig’de oynadığı son 17 karşılaşmada sekiz galibiyet ve dokuz beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor’da Abdülkadir Parmak, Trondsen ve Dorukhan Toköz, sakatlıkları nedeniyle maçta oynayamayacak. 

Sezona tıpkı Trabzonspor gibi iyi bir giriş yapan İttifak Holding Konyaspor, henüz mağlubiyet ile tanışmadı. Yeşil-beyazlılar, çıktıkları beş karşılaşmada üç galibiyet ve iki beraberlik alarak 11 puan topladı. Öte yandan İttifak Holding Konyaspor, Trabzonspor’u konuk ettiği son sekiz maçta rakibini iki kez mağlup ederken yalnızca bir maçta sahadan boynu bükük ayrıldı.

Fenerbahçe’de rakip GZT Giresunspor

Süper Lig’de Fenerbahçe, 23 Eylül Perşembe günü GZT Giresunspor ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Cüneyt Çakır yönetecek.

Geçen hafta Medipol Başakşehir’e 2-0 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşayan Fenerbahçe, son iki haftada kaybettiği beş puanı GZT Giresunspor’u yenerek unutturma amacında. Vitor Pereira’nın öğrencileri, tarihinde rakibini konuk ettiği hiçbir maçta mağlubiyet yaşamadı. Öte yandan Portekizli teknik direktör, takımının GZT Giresunspor’a yenilmemesi durumunda önemli bir rekora ortaklık edecek. OPTA verilerine göre Fenerbahçe’nin başında iç sahada görev yaptığı son 19 Süper Lig maçını kaybetmeyen Pereira, bir mağlubiyet daha almaması durumunda Didi ve Todor Veselinovic’in rekorlarına ortak olacak. Öte yandan Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci, Jose Sosa, Marcel Tisserand, Nazım Sangare, Mija Zajc ve Serdar Dursun karşılaşmada sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

GZT Giresunspor ise ligin dibinden kurtulabilmek için Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Karadeniz temsilcisi, İttifak Holding Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak ligdeki ilk puanını geçen hafta aldı.

Süper Lig’de altıncı hafta öncesi oluşan puan durumu:

Süper Lig’de altıncı hafta oynanacak karşılaşmalar:

VavaCars Fatih Karagümrük-Fraport-TAV Antalyaspor

Çaykur Rizespor-Altay

Beşiktaş-Adana Demirspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor

Gaziantep FK-Medipol Başakşehir

Yukatel Kayserispor-Galatasaray

Göztepe-Atakaş Hatayspor

İttifak Holding Konyaspor-Trabzonspor

Aytemiz Alanyaspor-Kasımpaşa 

Fenerbahçe-GZT Giresunspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.