Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teknik direktörlüğünü Wayne Rooney’nin yaptığı, İngiltere Championship ekiplerinden Derby County’e kayyum atandı

İngiltere Championship ekiplerinden Derby County, bugün (22 Eylül) ödenmeyen borçlar nedeniyle kulübe kayyum atandığını kamuoyuna duyurdu. Koronavirüs salgını ile birlikte finansal çöküş yaşayan Derby County’i İngiliz futbolunun efsane ismi Wayne Rooney çalıştırıyor.

Koronavirüs salgını, futbol kulüplerini olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. İngiltere Championship ekiplerinden Derby County ise bu olumsuz etkiyi en derinden hisseden takımların başında geliyor. Mali bir çöküş yaşayan Derby County, bugün (22 Eylül) ödenemeyen borçları nedeniyle kulübe kayyum atandığını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamaya göre iş danışmanlığı firması Quantuma’nın genel müdürleri Andrew Hosking, Carl Jackson ve Andrew Andronikou, kulübün yeni yöneticileri olarak görev yapacak. Öte yandan Football League’in kuralları gereği Derby County’nin 12 puanı da silindi. İngiliz futbol efsanesi Wayne Rooney’nin teknik direktörlüğünü yaptığı kulüp, sekiz haftası tamamlanan ligde 10 puan toplamıştı.

Halihazırda transfer yasağı bulunan Derby County’e kayyum olarak atanan Andrew Hosking, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: ”Koronavirüs salgını, kulübün mali durumunu ve uzun vadede mevcut haliyle devam edebilme yeteneğini olumsuz etkiledi. Acil hedeflerimiz, kulübün bu sezon ligdeki tüm maçlarını tamamlamasını sağlamak ve kulübün yanı sıra çalışanlarını da korumak için sponsorlar bulmak olacak.”

Derby County, kulübe kayyum atandığını sosyal medyadan yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu:

Wayne Rooney: ‘’İşini kaybeden personeller olacak, bu yürek parçalayıcı’’ 

Derby County’nin menajeri Wayne Rooney, geçen günlerde yaptığı bir konuşmada kulübe kayyum atanacağını televizyondan öğrendiğini açıklamıştı. Stoke City’i 2-1 yendikleri maçın ardından konuşan Rooney, kulübün çok zor bir durumda olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “Yaşananları televizyonda gördüm. Daha sonra Stephen Pearce (mali işler müdürü) ile konuştum. Mel (başkan) ile konuşmadım ama eminim aklında bir şeyler vardır. Açıkçası çok zor bir durumdayız ve tüm taraftarlar oyuncuların çalıştığını, çaba gösterdiğini görmek istiyor. Bunun için işimi yapmaya devam edeceğim. Gelecek hafta bizim için çok zor olacak. İşini kaybeden personel olacak, bu yürek parçalayıcı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.