Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (23): ABD’de tarih tekerrür ediyor & Times Square’de ilan vermenin maliyeti

“Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi Türkiye’nin ve Erdoğan’ın itibarı için tüm PR yollarını zorluyor. Erdoğan’ın “Adil bir dünya mümkün” kitabı Times Square’de billboardlarda dönerken, bir yandan yeni açılan “Türkevi” kutlamaları sürüyor. Times Square’e verilen ilanların tek günlük maliyetinin en az 50 bin dolar olduğu biliniyor. Amerikan hükümeti ise New York’ta bulunan liderler ile görüşmelerden ziyade kendi krizleriyle boğuşuyor. Haitili göçmenlerin bulunduğu Teksas Del Rio’daki köprünün altından her gün yaklaşık 6 bin Haitili alınıyor ve ülkelerine gönderiliyor. Amerikan basını Haitili göçmenlere kamçılarla vurulduğuna ve fiziksel şiddet uygulandığına dair görüntüleri ve Biden’ın göçmen politikasını tartışırken, bu görüntüler bir sonraki başkanlık seçimi için tehlike çanlarını çaldırıyor.”

Elif Key, “Amerikan Rüyası”nda yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.