Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Premier Lig: 2022 Katar Dünya Kupası sonrası maç programı belli oldu – “Boxing Day” müsabakaları oynanacak

21 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasındaki 2022 FIFA Dünya Kupası, şampiyona tarihinde ilk kez kış mevsiminde düzenlenecek. Katar’ın ev sahipliğindeki turnuva birçok futbol ligine ara verilmesine sebep olurken, İngiltere Premier Ligi’nin klasikleşen “Boxing Day”* maçlarının akıbeti merak konusuydu.

Premier Lig oyuncuları, 13 Kasım’daki sezon tatilinin ardından milli takımlarıyla bir hafta hazırlık yapabilecek. 18 Aralık’ta Katar’daki Dünya Kupası’nda finale çıkmaları durumunda kendilerini toparlamaları ve 26 Aralık’ta oynanacak “Boxing Day” maçları için sadece sekiz günleri olacak. Premier Lig kulüplerinin yöneticileri dün (22 Eylül) Londra’da bir araya geldi ve 2022-2023 maç programını yaklaşık dört saatlik toplantının ardından kararlaştırdı.

Toplantı sonrası Aston Villa CEO’su Cristian Purslow, “Kışın oynanacak Dünya Kupası mı? Resmen saçmalık! Önümüzdeki sezon, Katar’daki kupa yüzünden Premier Lig’de zirve performansların ortaya konduğu kasım – aralık maçlarını izleyemeyeceğiz. Bunlar uzun zaman önce alınmış kararlar. Özellikle yoğun maç takvimi yüzünden oyuncuların sağlığı ile ilgili endişelerim var. Ayrıca en büyük milli miraslarımızından biri olan Premier Lig’i, kışın beş hafta boyunca kaçıracak taraftarlar adına da üzülüyorum” diye konuştu.

Premier Lig gelecek sezon bir hafta erken başlayacak ve FA Cup finali de mayıs yerine haziran ayında oynanacak.

Boxing Day: İngiltere’de ya da Birleşik Krallık ülkelerinde Noel’in (25 Aralık) hemen ardından gelen gün yani 26 Aralık’ta kutlanan bir gelenek. Bu günde resmi kurumlar ve özel işletmeler tatilde olup, insanlar aileleriyle vakit geçirir. İngilizce’de kutu anlamına gelen “box” kökeninden gelen Boxing Day’in aile ile kutlanan bu gün içinde hediyelerin açılması ile anılır. Bu tarihte stadyumlar Premier Lig’in en çetin rekabetlerine sahne olur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.