Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de altıncı hafta heyecanı devam ediyor: Galatasaray, Kayseri deplasmanında hüsran yaşadı – Muhammed Demir, lig tarihine geçti

Süper Lig’de altıncı hafta heyecanı, dün (22 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Galatasaray, deplasmanda Yukatel Kayserispor’a Emrah Başsan ve Mame Thiam’ın (2) ve attığı goller ile 3-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılıların galibiyet hasreti böylelikle dört maça çıktı.

Gaziantep FK ise Medipol Başakşehir’i Muhammed Demir’in dokuzuncu saniyede attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Muhammed Demir’in attığı gol, Süper Lig tarihinde atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti. 

Yukatel Kayserispor, Galatasaray’ı sahadan sildi 

Galatasaray, Süper Lig’in altıncı haftasında Yukatel Kayserispor deplasmanına konuk oldu. Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi, 90 dakika boyunca Galatasaray’ı adeta sürklase etti. 

Son üç haftada iki beraberlik ve bir mağlubiyet alarak yedi puan kaybeden Galatasaray, Yukatel Kayserispor karşılaşmasına istediği gibi başlayamadı. Oyunun ilk düdüğünden itibaren rakip kaleye yüklenmeye başlayan ev sahibi, ilk tehlikeli atağını 17. saniyede geliştirdi. Ancak Emrah Başsan, altıpas çizgisinden meşin yuvarlağı filelere yollayamayarak takımını golden etti. Galatasaray ise oyunun ilk bölümünde hızlı ataklar ve duran toplar ile etkili olmaya çalıştı fakat Oğulcan Çağlayan ve Mostafa Mohamed ile bu pozisyonlardan eli boş döndü. Öte yandan Yukatel Kayserispor, ilk yarının son dakikalarında oyun üstünlüğünü tamamen eline geçirdi ve bu oyun üstünlüğünü skor tabelasına da yansıtmayı başardı. Ev sahibi, Bernard Mensah’ın pasında top ile buluşan Mame Thiam’ın 39. dakikada attığı gol ile öne geçti. Thiam’ın golünden yalnızca üç dakika sonra ise sahneye eski Galatasaraylı Emrah Başsan çıktı. Sağ çaprazda top ile buluşan Emrah, ceza sahası dışından harika bir gole imza atarak aradaki farkı ikiye çıkardı. Yukatel Kayserispor, soyunma odasına da 2-0 önde girdi. 

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, ikinci yarıya Kerem Aktürkoğlu, Olimpiu Morutan ve Ömer Bayram değişiklikleri ile başladı. Galatasaray, 45 ile 50. dakikalar arasında oyunu rakip kaleye yıkmayı başardı. Ancak son günlerin tartışmalı ismi DeAndre Yedlin, 51. dakikada Mame Thiam’ın içeriye çevirmek istediği topu eliyle keserek penaltıya sebebiyet verdi. Penaltı atışını kullanan Thiam, kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti. Henüz 53. dakikada 3-0 yenik duruma düşen Galatasaray, bu dakikadan itibaren oyundan tamamen koptu. Yukatel Kayserispor ise skoru son dakikaya kadar koruyarak karşılaşmadan 3-0’lık skor ile ayrılmasını başardı. 

Yukatel Kayserispor’a mağlup olan Galatasaray, böylelikle üst üste ikinci mağlubiyetini almış oldu. Fatih Terim’in öğrencilerinin galibiyet hasreti ise dört maça çıktı. Bu sonuçlar birlikte Yukatel Kayserispor, Galatasaray galibiyeti ile sekiz puanı bulunan rakibinin iki puan önüne geçti.

Yukatel Kayserispor, Süper Lig tarihinde ilk kez Galatasaray’ı iç sahada mağlup etti.

Yukatel Kayserispor, Süper Lig tarihinde ilk kez Galatasaray’a rakip olduğu bir maçta üç gol attı.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde ilk kez üst üste iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybetti. (408 maç)

Muhammed Demir, Süper Lig tarihinin en erken golünü kaydetti 

Gaziantep FK ile Medipol Başakşehir, dün (22 Eylül) Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Ev sahibinin 1-0 kazandığı maçta golü atan Muhammed Demir, Süper Lig tarihine geçti. Henüz dokuzuncu saniyede meşin yuvarlağı Medipol Başakşehir filelerine yollayan Muhammed, Süper Lig tarihinde atılan en erken golü kaydeden isim oldu. 

Dokuzuncu saniyede rakip fileleri sarsarak Süper Lig tarihinin en erken golünü atan Muhammet Demir, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluş beIN Sports mikrofonlarına şunları söyledi: “Rekor nasip oldu, çok tuhaf hissediyorum açıkçası. Tarihe geçmek benim için, çocuklarım için çok iyi bir hatıra.”

Süper Lig’in altıncı haftasında şu ana kadar alınan sonuçlar:

VavaCars Fatih Karagümrük 0-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Çaykur Rizespor 1-2 Altay

Beşiktaş 3-3 Adana Demirspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor

Gaziantep FK 1-0 Medipol Başakşehir 

Yukatel Kayserispor 3-0 Galatasaray

Göztepe 0-2 Atakaş Hatayspor

Süper Lig’in altıncı haftasında bugün (23 Eylül) oynanacak maçlar ise:

17.00: İttifak Holding Konyaspor-Trabzonspor

20.00: Aytemiz Alanyaspor-Kasımpaşa

20.00: Fenerbahçe-GZT Giresunspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.