Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da Alevi öğrencilere ayrımcılık iddiası – Ankara Valiliği: “Öğretmen görevden uzaklaştırıldı”

Ankara’da bir okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin Alevi öğrencilere yönelik ayrımcı tavırlar sergilediği iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Ankara Valiliği ise öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

“Alevi olanlar parmak kaldırsın”

İddiaya göre, Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan M.K, 8. sınıf öğrencilerine 20 Eylül’deki ders sırasında “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?” gibi sorular sordu ve “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, Peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” dedi. Konunun okul yönetimine aksettirildiği ancak öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapmadığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı

Bazı öğrencilerin, derste yaşananları ailelerine anlatması ve konunun basına yansıması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, “Ankara’nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir” denildi.

Öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Konuyla ilgili bir açıklama da Ankara Valiliği’nden geldi. Valilik, iddialar üzerine öğretmenin görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden ‘ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu’ iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup, konuyla İlgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir.”

AKP Sözcüsü Çelik: “Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, “Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır. Ankara’nın bir ilçesinde bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen hadise, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından yakından takip edilmektedir. Peşin hükümlü açıklamalar yerine incelemelerin sonucu beklenmelidir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.