Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho, “Okçunun Yolu” kitabını Mete Gazoz’a adadı

Dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho, “Okçu’nun Yolu (The Archer)” adıyla çevrilen son kitabını, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz’a adadı.

Paulo Coelho’dan Mete Gazoz’a jest

“Simyacı” başta olmak üzere 84 dilde yayımlanan kitaplarının toplam satışı 300 milyonu aşan Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun son kitabı olan “Okçu’nun Yolu (The Archer)”, 21 Eylül’de Türkçe olarak raflardaki yerini aldı. 74 yaşındaki yazar, kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz’a adadı. Coelho, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “O (Mete Gazoz) okçuluk dâhisi, bu da benim okçuluk eserim. Bu kitabı Mete Gazoz’a adıyorum” dedi. Mete Gazoz’un ok attığı bir görüntünün önünde poz veren Coelho, milli okçumuz için kitabını da imzaladı.

https://twitter.com/SocratesDergi/status/1441149789664645120?s=20

‘’Okçu’nun Yolu’’ isimli kitabın konusu

Her okun uçuşu farklıdır. Bin ok atarsan, bini de sana farklı bir yol gösterecektir: Okçunun yolu işte budur” sözleri ile tanıtılan ‘Okçu’nun Yolu’ isimli kitabın konusu şöyle: Ülkenin en mahir okçusu Tetsuya bir köyde mütevazı bir marangoz olarak yaşamını sürdürmekteyken bir gün uzak diyarlardan gelen bir okçu ona meydan okur… Tetsuya bu meydan okumayı kabul ederek okçuluk felsefesini hem yabancı okçuya hem de köyün delikanlılarından birine aktaracaktır.

Paulo Coelho ise eserini şu cümle ile özetliyor: “Kaleme aldığım bu metinde yay, ok, hedef ve okçu aynı gelişim ve sınama mekanizmasının bütünleyici birer parçası.”

Mete Gazoz’un 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki final mücadelesini buradan izleyebilirsiniz.

Mete Gazoz’un altın madalya kazandığı Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası ile ilgili haberimizi okuyabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.