Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın dış politikada muhatap arayışı – Prof. Dr. İlhan Uzgel: “Biden görüşmeyince koşa koşa Putin’e gitmek bir dış politika anlayışı değil”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinden 29 Eylül’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeye kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri hakkında “O iş bizim için bitmiştir” diyen Erdoğan, Putin ile yapacağı görüşmede önemli kararlar alınabileceğinin sinyallerini verdi. Türkiye-ABD ilişkilerinin seyri hakkında da yorum yapan Erdoğan, “İki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamaları başta olmak üzere Türkiye’nin dış politikadaki adımlarını Prof. Dr. İlhan Uzgel ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.