Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’nın Sonora eyaletinde eşcinsel evlilik yasallaştı

Meksika’nın Sonora eyaletinde eşcinsel evlilik yasallaştı. Eyalet parlamentosunda yedi oya karşı 26 oyla kabul edilen karar ile ülkede, evlilik eşitliği adına bir adım daha atılmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Arizona ve New Mexico eyaletlerinin sınır komşusu olan Kuzey Meksika eyaleti Sonora’nın parlamentosunda, perşembe günü (23 Eylül) eşcinsel evliliği yasallaştırmak için oylama yapıldı. Oylamada evlilik yasasındaki değişiklik yediye karşı 26 oyla kabul edildi. Sonora eyaletinin de aralarına katılmasıyla birlikte ülkenin yaklaşık dörtte üçünde eşcinsel evlilik yasal hale geldi.

Ülkenin en “muhafazakâr” eyaletlerinden biri olan Queretaro’da da eşcinsel evlilik çarşamba günü (22 Eylül) yasallaşmıştı. Bu şekilde 32 eyaletin bulunduğu Meksika’da, Queretaro eşcinsel evliliğin yasallaştığı 23’üncü eyalet olmuştu.

Meksika’da eşcinsel evlilik ilk kez 2009 yılında, başkent Meksika’da yasal hale geldi. Ülkede evlilik eşitliği ve LGBTİ+ hakları için yapılan mücadele 2009 yılından itibaren hız kazandı.

Meksika’nın solcu başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, muhafazakâr seçmenleri yabancılaştırmamaya çaba gösterirken Obrador’un partisi Ulusal Yenilenme Hareketi (Morena), evlilik eşitliği gibi liberal sosyal hakların önde gelen destekçilerinden biri.

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.