Süper Lig’de altıncı hafta, dün (23 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Trabzonspor, Vitor Hugo’nun sekizinci dakikada kırmızı kart görmesi ile uzun süre 10 kişi oynamak zorunda olduğu karşılaşmada İttifak Holding Konyaspor ile 2-2 berabere kalmayı başardı. Trabzonspor’un gollerini Andreas Cornelius ve Amir Hadziahmetovic (Kendi kalesine) kaydederken ev sahibinin gollerini ise Endri Çekiçi attı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, böylelikle deplasmanda oynadığı son 21 Süper Lig maçını kaybetmeyerek kulüp rekoru kırdı.
Fenerbahçe ise sahasında ligin dibinde yer alan GZT Giresunspor’u Ferdi Kadıoğlu ve Mesut Özil’in attığı goller ile 2-1 mağlup etti. GZT Giresunspor’un golünü atan Souleymane Doukara, bu sezon takımının ligdeki ilk golünü kaydetti. Öte yandan Karadeniz temsilcisinde Ibrahima Balde, 40. dakikada penaltı vuruşundan faydalanamadı.
Trabzonspor, zorlu Konya deplasmanından bir puan ile ayrıldı
İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in altıncı haftasında Trabzonspor’u sahasında konuk etti. Namağlup ünvanına sahip iki ekibin karşılaşması, gol ile başladı. Sol kanattan Marek Hamsik’in ortasında top ile buluşan Andreas Cornelius, meşin yuvarlağı filelere yollayarak Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Ancak bordo-mavililerde golün sevinci uzun sürmedi. Trabzonspor’un tecrübeli stoperi Vitor Hugo, karşılaşmanın sekizinci dakikasında Nejc Skubic’e yaptığı sert müdahale nedeniyle direkt olarak kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İttifak Holding Konyaspor, bu dakikadan sonra oyunu rakip kaleye yıkarak pozisyon aramaya başladı. Ev sahibinin aradığı gol ise 20. dakikada geldi. Serdar Gürler’in pasında top ile buluşan Endri Çekiçi, şık bir vole golüne imza atarak skora dengeyi getirdi. Beraberlik golü ile birlikte morallenen İlhan Palut’un öğrencileri, 45+1. dakikada ise öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Sağ çaprazdan sol ayağı ile kaleyi yoklayan Serdar Gürler’in şutu, yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlik ile sona erdi.
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun ev sahipli yaptığı maçın ikinci yarısı, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi gol ile başladı. Ceza sahasında top ile buluşan Endri Çekiçi, rakiplerini çalımlayarak kendisine şut pozisyonu yarattı ve çektiği sert şutta ağları buldu. Çekiçi, böylelikle maçtaki ikinci golünü kaydetti. İkinci yarının henüz başında yenik duruma düşen Trabzonspor, bir kişi eksik oynaması nedeniyle iyice savunmaya çekildi. Ancak duran toplar ile etkili olmaya çalışan bordo-mavililer, 68. dakikada çok önemli bir pozisyon yakaladı. Hamsik’in ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta büyük bir karambol yaşandı. Yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Djaniny, sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı filelere yollamak istedi fakat top direkten oyun alanına döndü. Öte yandan maçın kırılma anı 74. dakikada yaşandı. Hızlı gelişen İttifak Holding Konyaspor atağında Serdar Gürler’in ceza sahası içerisinden çektiği şutu Uğurcan Çakır harika çıkardı. Uğurcan, kendisinden seken topu tamamlamak isteyen Ahmed Hassan’ın şutunu da kurtararak takımını oyunda tuttu. Bordo-mavililer, bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra skora eşitliği getirdi. Ahmet Çalık, Bruno Peres’in sağ kanattan yaptığı ortada topu uzaklaştırmak istedi fakat top takım arkadaşı Amir Hadziahmetovic’e çarparak ağlar ile buluştu. Trabzonspor, 80. dakikada ise mutlak gol şansından Gervinho ile faydalanamadı. Savunma arkasına sarkarak kaleci Sehic ile karşı karşıya kalan Gervinho, tecrübeli file bekçisini çalımlamak istedi fakat bunda başarılı olamayarak takımını golden etti. Öte yandan karşılaşmanın yıldızı Uğurcan Çakır, 82. dakikada mükemmel bir kurtarışa imza attı. Amar Rahmanovic’in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu inanılmaz bir refleks ile kurtaran Uğurcan, bu pozisyondan beş dakika sonra ise Skubic’in kafasında yine harikalar yarattı. Nefesleri kesen karşılaşma, 2-2 eşitlik ile sona erdi.
Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor beraberliği ile puanını 14’e yükseltti. İttifak Holding Konyaspor da sezon öncesi beklentilerini aşarak altı hafta sonunda puanını 12 yaptı.
Uğurcan Çakır, Konyaspor karşısında 8 kurtarış yaparak kendi Süper Lig rekorunu egale etti.
🧤 Uğurcan Çakır, İH Konyaspor karşısında yaptığı 8 kurtarışla Trabzonspor'un bir puana ulaşmasında başrol oynadı! #beINSPORTS pic.twitter.com/RCGKCR1iF9
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) September 23, 2021
Deplasmanda oynadığı son 21 Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (11 galibiyet, 10 beraberlik), kulüp tarihindeki en uzun serisine ulaştı.
21 – Deplasmanda oynadığı son 21 Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (11G 10B), kulüp tarihindeki en uzun serisine ulaştı. Rekor. pic.twitter.com/6Pc9cIQ3B6
— OptaCan (@OptaCan) September 23, 2021Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Fenerbahçe, GZT Giresunspor engelini iki gol ile geçti
Süper Lig’in altıncı haftasında Fenerbahçe, ligin 19. sırasında yer alan GZT Giresunspor’u sahasında konuk etti. Ev sahibi, maça da gol ile başladı. Sağ kanattan Diego Rossi’nin harika ortasına hareketlenen Ferdi Kadıoğlu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol, oyunun temposunun düşmesine neden oldu. GZT Giresunspor ise ilk net pozisyonuna 29. dakikada girdi. Zeki Yavru’nun sağ kanattan ortasında Ibrahima Balde vuruşunu yaptı fakat top az farkla dışarı çıktı. Hakan Keleş’in öğrencileri, 39. dakikada ise Mert Hakan Yandaş’ın topa eliyle müdahale etmesi sonrası penaltı kazanarak skora eşitliği getirme şansı elde etti. Ancak Balde, meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci 45 dakikada oyunun temposu oldukça düşüktü. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran Fenerbahçe ise GZT Giresunspor savunmasının hatasını iyi değerlendirerek 64. dakikada farkı ikiye çıkardı. Kısa düşen geri pas sonrası meşin yuvarlağı kontrol eden Mergim Berisha, uygun pozisyondaki Mesut Özil’e pasını attı. Yıldız futbolcu da düzgün bir vuruş ile topu filelere gönderdi. Öte yandan GZT Giresunspor, bu dakikadan sonra tüm riskleri alarak Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı. Karadeniz temsilcisinin sezon boyunca beklediği gol ise 85. dakikada geldi. GZT Giresunspor’un Fransız futbolcusu Souleymane Doukara, uzak mesafeden harika bir şutla kaleci Altay Bayındır’ı avladı ve takımının bu sezonki ilk golünü kaydetti. Ancak Hakan Keleş’in öğrencileri, karşılaşmanın geri kalanında beraberlik golünü bulmayı başaramadı.
GZT Giresunspor’u 2-1 mağlup ederek iki haftalık kazanamama serisine son veren Fenerbahçe, puanını 13’e yükseltti. GZT Giresunspor ise bir puanda kaldı.
Fenerbahçe’nin başında çıktığı 20 iç saha maçında yenilgi almayan Vitor Pereira (16 galibiyet, 4 beraberlik), Süper Lig tarihinde sarı-lacivertli ekiple bunu başaran üçüncü yabancı çalıştırıcı oldu.
20 – Fenerbahçe’nin başında çıktığı 20 iç saha maçında yenilgi almayan Vitor Pereira (16G 4B), Süper Lig tarihinde sarı-lacivertli ekiple bunu başaran üçüncü yabancı çalıştırıcı oldu (Didi ve Todor Veselinovic'in ardından). Saygı. pic.twitter.com/wsiOfyx58j
— OptaCan (@OptaCan) September 23, 2021
Süper Lig’in altıncı haftasında alınan sonuçlar şöyle:
VavaCars Fatih Karagümrük 0-0 Fraport-TAV Antalyaspor
Çaykur Rizespor 1-2 Altay
Beşiktaş 3-3 Adana Demirspor
Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor
Gaziantep FK 1-0 Medipol Başakşehir
Yukatel Kayserispor 3-0 Galatasaray
Göztepe 0-2 Atakaş Hatayspor
İttifak Holding Konyaspor 2-2 Trabzonspor
Aytemiz Alanyaspor 2-0 Kasımpaşa
Fenerbahçe 2-1 GZT Giresunspor
Süper Lig’de altıncı haftanın ardından oluşan puan durumu
Süper Lig'de 6. haftanın ardından oluşan puan durumu #DeMarkeSüperLig pic.twitter.com/ScWu68RG8O
— De Marke Sports #Probably (@demarkesports) September 23, 2021