Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de yedinci hafta heyecanı başlıyor: Beşiktaş, zorlu Altay deplasmanında – Galatasaray, Göztepe’yi yenerek çıkışa geçmek amacında

Süper Lig’de yedinci hafta, bugün (24 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Lider Beşiktaş, Mustafa Denizli’nin Altay’ına karşı 

Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, bugün (24 Eylül) Altay ile karşılaşacak. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Fırat Aydınus yönetecek.

Sahasında konuk ettiği Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen skor üstünlüğünü koruyamayarak karşılaşmadan 3-3 beraberlik ile ayrılan Beşiktaş, ligin formda ekibi Altay’ı mağlup ederek yeniden galibiyet serisi yakalamak istiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 28 Eylül Salı günü oynanacak Ajax maçı öncesi mutlak üç puan parolası ile sahaya çıkacak siyah-beyazlılar, Süper Lig’de oynadığı altı karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Beşiktaş, Altay ile şimdiye kadar 82 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 43’ünü Beşiktaş, 14’ünü Altay kazanırken, 25 maç ise berabere bitti. Siyah-beyazlılar, iki ekibin son kez karşılaştığı 3 Mayıs 2003 tarihinde rakibini 2-0’lık skor ile mağlup etti. Altay karşılaşması, Beşiktaş kaptanı Atiba Hutchinson için büyük anlam taşıyor. Kanadalı futbolcu, karşılaşmada süre bulması halinde 300. kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı terletmiş olacak. Ancak Sergen Yalçın’ın karşılaşma öncesi sakatlıklar ile başı dertte. Beşiktaş’ta Altay maçında Domagoj Vida, Necip Uysal, Mehmet Topal, Alex Teixeira, Kevin N’Koudou, Rachid Ghezzal ve Michy Batshuayi sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Valentine Rosier ise kart cezalısı olduğu için sahada yer alamayacak.  

18 yıllık Süper Lig özlemine Mustafa Denizli yönetiminde son veren Altay, lige de iyi başlangıç yaptı. İzmir temsilcisi, oynadığı altı karşılaşmada dört galibiyet ve iki mağlubiyet alarak 12 puan toplamayı başardı. Daouda Bamba ise bu maçlarda attığı üç gol ile takımını sırtlayan isim konumunda. Öte yandan Türk futbolunun efsane teknik direktörü Mustafa Denizli, eski öğrencisine karşı önemli bir sınava çıkacak. 1996 ile 2000 yılları arasında A Milli Takımın başında yer alan Denizli, Sergen Yalçın’ın teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Fenerbahçe’nin rakibi Atakaş Hatayspor 

Atakaş Hatayspor, Süper Lig’in yedinci haftasında 26 Eylül Pazar günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak.

Fenerbahçe, 30 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı Olympiakos maçı öncesi Atakaş Hatayspor’u mağlup ederek moral bulmak istiyor. Vitor Pereira ile savunma anlayışında önemli mesafe kateden sarı-lacivertliler, şu ana kadar oynadığı altı karşılaşmada yalnızca dört gol yedi. Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor ile birlikte ligin en az gol yiyen dört takımından birisi konumunda. Öte yandan GZT Giresunspor galibiyeti, Vitor Pereira’yı da Fenerbahçe tarihine geçirdi. Fenerbahçe’nin başında çıktığı 20 iç saha maçında 16 galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Portekizli teknik direktör, Süper Lig tarihinde sarı-lacivertli ekip ile bunu başaran üçüncü yabancı çalıştırıcı oldu. Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci, Jose Sosa, Marcel Tisserand, Nazım Sangare ve Mija Zajc, Atakaş Hatayspor deplasmanında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Ömer Erdoğan yönetiminde harikalar yaratan Atakaş Hatayspor,  topladığı 13 puan ile ligde üçüncü sırada bulunuyor. Fenerbahçe ile sahasında oynadığı son maçı 2-1 kaybeden bordo-beyazlılar, aynı puana sahip olduğu rakibini mağlup ederek çıkışını sürdürmek istiyor. Ev sahibi, Süper Lig’de oynadığı son dört karşılaşmayı da kazandı. 

Galatasaray’da Göztepe karşısında tek hedef üç puan 

Galatasaray, 26 Eylül Pazar günü Göztepe’yi sahasında konuk edecek. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak.

Süper Lig’de oldukça sıkıntılı günlerden geçen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde 30 Eylül Perşembe günü çıkacağı Olimpik Marsilya deplasmanı öncesi biraz da olsa moral bulmak istiyor. Fatih Terim’in öğrencileri, son dört haftada 10 puan kaybederek çok kötü bir görüntü çizdi. Galatasaray, son iki maçında ise rakiplerine mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu periyotta sadece GZT Giresunspor’a karşı kalesini gole kapatabildi. Öte yandan Fatih Terim yönetiminde 408 maça çıkan Galatasaray, ilk kez üst üste iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybetti. Sarı-kırmızılılarda Arda Turan ve Sacha Boey, Göztepe karşılaşmasında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Marcao ise cezası nedeniyle karşılaşmada takımını yalnız bırakacak. 

Nestor El Maestro yönetiminde üç maça çıkan Göztepe, Medipol Başakşehir’i yenerken Altay ve Atakaş Hatayspor’a mağlup oldu. İzmir’in sarı-kırmızılıları, oynadığı altı karşılaşmada ise fileleri yalnızca üç kez sarsabildi. Öte yandan Göztepe’nin Galatasaray’a karşı şansı tutmuyor. Ege temsilcisi, rakibi ile oynadığı son 10 karşılaşmada iki galibiyet ve sekiz mağlubiyet aldı.

Trabzonspor, Bülent Korkmaz ile çıkışa geçen Aytemiz Alanyaspor karşısında 

Trabzonspor, 27 Eylül Pazartesi günü Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacak. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 20.00’de başlayacak.

Topladığı 14 puan ile lige iyi bir giriş yapan Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u mağlup ederek seyircisine üç puan hediye etme amacında. Deplasmanda oynadığı son 21 Süper Lig maçını kaybetmeyerek kulüp rekoru kıran bordo-mavililer, Akdeniz temsilcisi ile oynadığı son 10 maçta kötü bir görüntü çizdi. Trabzonspor, bu karşılaşmalarda rakibini yalnızca üç kez mağlup edebilirken üç maçta ise sahadan yenik ayrıldı.

Abdullah Avcı, bu karşılaşmada en fazla Anthony Nwakaeme’ye güvenecek. Nijeryalı yıldız, altı maçta dört gol ve iki asistlik performansı ile parmak ısırtıyor. Trabzonspor’da Aytemiz Alanyaspor karşısında ise antrenmanda sakatlık yaşayan yeni transfer Fody Koita forma giyemeyecek. 

Sezona Çağdaş Atan ile başlayan Aytemiz Alanyaspor, çıktığı ilk üç maçta bir galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Üst üste alınan iki mağlubiyet, Çağdaş Atan’ın sonunu hazırladı. Genç teknik direktörün yerine takımın başına gelen Bülent Korkmaz ise aldığı skorlar ile taraftarlarını mutlu etti. Akdeniz temsilcisi, oynadığı son üç maçı da gol yemeden kazanarak bir anda ligin üst sıralarına tırmandı. Aytemiz Alanyaspor, bu galibiyetlerin birini de Galatasaray deplasmanından aldı. 

Süper Lig’de yedinci hafta öncesi oluşan puan durumu:

Süper Lig’in yedinci haftasında oynanacak karşılaşmalar:

Altay-Beşiktaş

Demir Grup Sivasspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Fraport-TAV Antalyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Adana Demirspor-Gaziantep FK

GZT Giresunspor-Yukatel Kayserispor

Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor-Fenerbahçe

Galatasaray-Göztepe

Kasımpaşa-İttifak Holding Konyaspor

Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler