Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri, 861. haftasında iktidara seslendi: “İşgal ettiğiniz Galatasaray Meydanı’ndan çekilin”

Cumartesi Anneleri, İstanbul Beyoğlu’ndaki Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 162. haftasında, aylardır olduğu gibi bu hafta da koronavirüs salgını nedeniyle açıklamalarını çevrimiçi duyurdu. 861. haftanın moderatörlüğünü Maside Ocak üstlendi. Cumartesi Anneleri, bu haftaki açıklamalarında, 700. haftada kendilerine kapatılan Galatasaray Meydanı’nın açılması için iktidara seslendi.

“Ne kayıplarımızdan ne de Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz”

Galatasaray Meydanı’ndaki bariyerler bu hafta kaldırıldı ancak meydanın çevresi cuma günü yeniden bariyerle kapatılınca Cumartesi Anneleri duruma tepki gösterdi. 861. hafta açıklamasında iktidara seslenen Cumartesi Anneleri, “861 haftadır uluslararası hukukta insanlığa karşı suç olarak tanımlanan gözaltında kaybetme suçuna, bu suçun işlenmesine imkan yaratan cezasızlık politikalarına ve gizlenmeye çalışılan gerçeklere dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’de yüzlerce insan gözaltında kaybedilmesine rağmen bu suç yok sayıldı ve derin bir suskunlukla karşılandı. Gözaltında kaybetmeler adalet sistemi eliyle cezasız bırakıldı.  Hakikatin açığa çıkartılması ve adaletin sağlanmasına yönelik politikalar hayata geçirilmedi. Aksine AİHM’in de işaret ettiği gibi Türkiye’de cezasızlık, bilinçli ve sistemli bir devlet politikası olarak uygulandı.”

https://twitter.com/CmrtesiAnneleri

“İşgal ettiğiniz Galatasaray Meydanı’ndan çekilin”

Galatasaray’a çıktıklarından beri onlarca iktidar değiştiğini ancak kayıplarıyla ilgili cezasızlık politikasının sürdüğünü belirten Cumartesi Anneleri, adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini ve koronavirüs salgını bittiği zaman Galatasaray Meydanı’na tekrar çıkacaklarını söyledi:

“Çeyrek asır içinde geleneksel hale gelmiş Cumartesi Anneleri’nin buluşma mekanı Galatasaray’dan ağır silahlarınızı, bariyerlerinizi çekin. İşgal ettiğiniz Galatasaray Meydanı’ndan çekilin. Halka karşı meydanları işgal eden, karakola çeviren yöneticiler olmaktan vazgeçin. Biz kayıplarımızdan, hakikat ve adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.