Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de yedinci hafta heyecanı devam ediyor: Adana Demirspor, Erol Bulut’un Gaziantep FK’sını farklı mağlup etti

Süper Lig’de yedinci hafta, dün (25 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Geçen hafta Beşiktaş deplasmanından bir puan ile ayrılan Adana Demirspor, evinde konuk ettiği Gaziantep FK’yı Yunus Akgün, Steven Caulker (kendi kalesine), Mario Balotelli ve Britt Assombalonga’nın attığı goller ile 4-0 mağlup etti. Günün diğer maçlarında Demir Grup Sivasspor, VavaCars Fatih Karagümrük’ü 4-0, Fraport-Tav Antalyaspor ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 1-0’lık skorlar ile geçti. 

Adana Demirspor, yenilmezlik serisini üç maça çıkardı

Adana Demirspor, Süper Lig’in yedinci haftasında Gaziantep FK’yı sahasında konuk etti. Vincenzo Montella’nın öğrencileri, karşılaşma boyunca rakibine büyük bir üstünlük kurdu. Akdeniz temsilcisi, karşılaşmaya ön alanda baskı yaparak başladı. Adana Demirspor’un bu ön alan baskısı ise kısa süre içinde sonuç verdi. Gaziantep FK’nın yaptığı savunma hatasını iyi değerlendiren Matias Vargas, ceza sahasına gönderdiği pasta Yunus Akgün’ü top ile buluşturdu. Genç futbolcu da meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını 12. dakikada öne geçirdi. Maça kötü başlayan Erol Bulut’un öğrencileri ise ilk yarıdaki en net pozisyonuna 22. dakikada girdi. Ángelo Sagal’ın sağdan yaptığı ortayla altıpas bölgesinde top ile buluşan Joao Figueiredo, bomboş pozisyonda imkansızı başararak topu altı pastan auta gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarı, oldukça düşük bir tempo ile başladı. Ancak Gaziantep FK stoperi Steven Caulker, hatalarına bir yenisini daha ekleyerek Adana Demirspor’a bir gol hediye etti. Tecrübeli futbolcu, Britt Assombalonga’nın ceza sahasına çevirdiği topta meşin yuvarlağı kendi ağlarına yolladı. Erol Bulut’un öğrencileri, kalesinde gördükleri ikinci golden sonra oyundan düştü. Adana Demirspor’da ise 78. dakikada sahneye Mario Balotelli çıktı. Sinan Kurt’un harika pasında top ile buluşan İtalyan yıldız, düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 3-0’a getirdi. Balotelli, böylelikle son üç haftada üçüncü golünü atmış oldu. Karşılaşmanın skorunu ise Britt Assombalonga belirledi. 85. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Assombalonga, Adana Demirspor’u galibiyete taşıdı. 

Gaziantep FK’yı 4-0 mağlup ederek son üç haftada yedi puan toplayan Adana Demirspor, ligde 11. sıraya yükseldi. Gaziantep FK ise sekiz puanda kaldı. 

Gaizantep FK filelerini sarsan Mario Balotelli’nin gol sevinci:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1441820819676557313?s=20

Süper Lig’in yedinci haftasında dün (25 Eylül) alınan skorlar:

Adana Demirspor 4-0 Gaziantep FK

Demir Grup Sivasspor 4-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Fraport-TAV Antalyaspor 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Süper Lig’in yedinci haftasında bugün (26 Eylül) oynanacak karşılaşmalar:

GZT Giresunspor-Yukatel Kayserispor

Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor-Fenerbahçe

Galatasaray-Göztepe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.