Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Sezer Öztürk silahlı kavgaya karıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta da forma giyen Sezer Öztürk ve arkadaşlarının karıştığı yol verme kavgası cinayet ile bitti. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda dört kişi de yaralandı. 

Sezer Öztürk’ün adı cinayet ile anılıyor

Sezer Öztürk’ün olay yerinde çekilmiş fotoğrafı

Türkiye’de Eskişehirspor, Manisaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir formaları giyen ve iki kez milli formayı terleten, 2015 yılında ise henüz 29 yaşındayken aktif futbolculuk kariyerine son veren Sezer Öztürk’ün ismi bir cinayete karıştı. Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) edindiği bilgilere göre, 19 Eylül Pazar günü saat 17.00 sıralarında İstanbul Çekmeköy’de Şile Otoyolu Paşaköy Mahallesi’nde meydana gelen olayda, eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındaki Ö. G. ve A.M. ile Haydar Genç ve oğlu Halil İbrahim Genç arasında yol verme tartışması çıktı. Tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Haydar Genç bacağından bıçaklandı. Oğlu Halil İbrahim Genç (24) ise silahla vurularak öldürüldü. Öte yandan Sezer Öztürk ile yanındaki Ö. G. ve A.M., olay yerinden lüks araç ile kaçarak uzaklaştı.

Şüphelilerden A.M. ise daha sonra teslim oldu. A.M. 21 Eylül’de tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski futbolcu Sezer Öztürk hakkında, “kasten öldürme” suçundan soruşturma başlatıldı. Altı yaşında bir oğlu ile 1,5 yaşında bir kızının olduğu öğrenilen Halil İbrahim Genç ise Nişantepe mezarlığına defnedildi.

2014 yılında bıçaklanmıştı

Sezer Öztürk’ün ismi 2014 yılında da bir olaya karışmıştı. O dönem Beşiktaş forması giyen Öztürk, devre arasında tatil için gittiği Almanya’nın Düsseldorf kentinde kuzeni ile gezerken bir kavgaya karışmış , kavgada kuzeni ile birlikte bıçaklanmıştı. Öztürk, kavgayı hafif yaralı şekilde atlatmıştı. 

Sezer Öztürk kimdir?

3 Kasım 1985’te Almanya’da dünyaya gelen Sezer Öztürk, Türkgücü Velbert’in altyapısında futbola adım attı. Ardından sırasıyla SSVg Velbert, TVD Velbert ve Rot-Weiss Essen’nın altyapılarında forma giyen Öztürk, bu takımlarda gösterdiği performans ile Almanya’nın köklü kulüplerinden Bayer Leverkusen’in dikkatini çekti ve bu kulübün altyapısına geçti. Kısa süre içinde Bayer 04 Leverkusen ile profesyonel sözleşme imzalamayan Öztürk, kırmızı-siyahlıların ikinci takımı ile dördüncü ligde mücadele etti. 2003/2004 sezonunda A takıma yükselen futbolcu, Bundesliga’da yedi lig karşılaşmasında forma giydi ve takımının UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edildi. Ancak Sezer Öztürk, bu organizasyonda forma şansı bulamadı. 

2006 yılında Nürnberg’e transfer olan Sezer Öztürk, bu kulüpte tutunamadı ve yeni rotasını Türkiye olarak belirledi. Manisaspor’a imza atarak Türkiye kariyerine başlayan Öztürk, 2008/2009 sezonunda takımının şampiyon olup Süper Lig’e yükselmesinde büyük rol oynadı. Genç futbolcu, 2009/2010 sezonunun devre arasında Eskişehirspor’a transfer oldu. Sezer Öztürk, 2011/2012 sezonunda kariyerinde büyük bir sıçrama yaşadı. Öztürk, bu sezon 2 milyon 750 bin euro ve Abdülkadir Kayalı karşılığında beş yıllığına Fenerbahçe’ye transfer oldu. Ancak sakatlıklardan dolayı Fenerbahçe kariyeri istediği gibi geçmedi.

Fenerbahçe’de tutunamayan Sezer Öztürk, 2013-2014 sezonunda 1 milyon 500 bin euro karşılığında Beşiktaş’a transfer oldu. Kendisini üç yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan Öztürk, 10 Ekim 2013 tarihinde İbrahim Toraman ile yaptığı kavgadan sonra süresiz olarak kadro dışı bırakıldı. Beşiktaş, Öztürk’ü sırasıyla Medipol Başakşehir ve Eskişehirspor’a kiraladı. Ancak Öztürk, bu kulüplerde de varlık gösteremeyerek, henüz 30 yaşındayken, 2015 yılında aktif futbol kariyerini sonlandırdı. 

Genç milli takımlarının bütün kademelerinde görev alan Sezer Öztürk, iki kez de Türkiye A Milli Takımı’nın formasını terletti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler