Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan barınma sorununa dikkat çekmek için eylem yapan öğrencileri hedef aldı: “Banklarda yatanlar sözde öğrenci, Gezi Parkı’nın başka bir versiyonu”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü (27 Eylül) kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “1,5 yıllık aranın ardından elbette ufak tefek aksaklıklar olmuştur. Ama bunlar da ilgili kurumlarımız tarafından süratle giderilmiştir” dedi. Barınma sorununa dikkat çekmek için eylem yapan üniversite öğrencileri sert sözlerle hedef alan Erdoğan, “Bunlar kendilerine göre sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi Parkı olayı neyse başkasını sergiliyor” diye konuştu.

“Velilerimizi ve aşı sırası gelen öğrencileri de aşı olmaya davet ediyoruz”

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, yüz yüze eğitimin devam edeceğini ve aşı hakkı tanımlanan öğrenci ve velilerin bir an önce aşılanması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, okullardaki son duruma ilişkin şunları söyledi:

“Eğitim, hükümetlerimiz döneminde en büyük yatırım yaptığım alandır. Salgın sürecinden uzaktan yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yüz yüze eğitiminin yerini alamadığını gördük. Onun için bu sene yüz yüze eğitim için kararlı bir tutum ortaya koyduk. 6 Eylül’de başlayan eğitim faaliyetleri alınan tedbirlerle başarı ile yürütülüyor. 1,5 yıllık aranın ardından elbette ufak tefek aksaklıklar olmuştur. Ama bunlar da ilgili kurumlarımız tarafından süratle giderilmiştir. 722 milyonluk ödeneği yerlerine ulaştırdık. Öğretmenlerimizin aşılama oranları artarken velilerimizi ve aşı sırası gelen öğrencileri de aşı olmaya davet ediyoruz.”

“Park ve bahçelerde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok, bunlar kendilerine göre sözde öğrenci”

Barınma sorununa dikkat çekmek için eylem yapan üniversite öğrencilerini sert sözlerle hedef alan Erdoğan, şöyle konuştu:

Öğrencilerimizi barınmaları açısından da iki yılın ardından bir açık ortaya çıktı. Bunu altını çizerek vurgulamak istiyorum. Bazı park bahçe, buralardaki bankların üzerinde yatanlar şunu açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi Parkı olayı neyse başkasını sergiliyor. Yurtlardaki 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık. Almanya’da 290 bin, Hollanda’da 113 bin, İspanya’da 91 bin seviyesindedir. Ülkemiz bir milyonu aşkın yurt kapasitesiyle açık ara birincidir. Yurt binalarımız öğrencilerimizin hizmetindedir. Bu yıl yurt başvuruları 623 bine yükselmiştir. Başvuruların yaklaşık 430 bini yurtlarına yerleştirilmiştir. Ailelerin yanlarında kalmakta olan burs ve kredi olarak 1,5 milyon öğrencimize veriyoruz.”

“Paris İklim Anlaşması’nı onaylama kararı aldık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris İklim Anlaşması’nın önümüzdeki ay onaylanacağını belirterek şunları söyledi

Yeşil kalkınma devriminin tabii sonucu olan iklim konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkemize verilen taahhütler ile önümüzdeki ay bu anlaşmayı onaylama kararı aldık. Birleşmiş Milletler’de duyurduğumuz bu kararın ülkemiz ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Kasım ayına kadar inşallah onay sürecini tamamlamış olacağız. İklim değişikliği konusunda da bizim safımız mazlumların yanı olacaktır. İlgili kurumlarımız şimdiden 2053 taahhütü olan net emisyon olan eylem planlarını hazırlamaya başlamıştır. Enerji, savunma, sanayi başta olmak üzere hayatımın her tarafını kuşatan bu eylem planları Meclisimizin onayının ardından yürürlüğe koyacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.