Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın: “CHP’nin ‘Muhatap HDP’ çıkışı memnuniyet verici, somut çözüm ortaya koymalı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kürt sorununun çözümünde muhatabın HDP ve çözüm yerinin TBMM olacağı açıklaması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuk olan eski Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Kılıçdaroğlu’nun çıkışının memnuniyet verici olduğunu söyledi. CHP’nin Kürt sorununun çözümü ile ilgili geçmişten beri raporlar hazırladığını belirten Aydın, şöyle devam etti: “Ancak, CHP bu sorunu nasıl çözeceğine dair somut projeler ortaya koymalıdır. Devasa bir sorundan söz ediyoruz. Siyasal muhatap elbette HDP’dir. Ancak silahların bırakılması ve çatışmanın gündemden çıkarılması gibi konularda Kandil ve Öcalan’ın rolü kendini dayatacaktır. Öcalan da ısrarla bu sorunun Meclis’te çözülmesi gerektiğini hep vurgulamaktadır.”

Aydın, HDP’nin bugün açıkladığı tutum belgesinin de önemli olduğunu ancak düşünce, ifade, örgütlenme ve toplanma gibi özgürlüklerinin ayrı bir başlıkta ele alınması gerektiğini belirtti. Aydın, “Türkiye bugün konuşamaz hale getirilmiştir. İktidar gibi düşünmeyenler konuşamıyor. Bu, Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözümü önündeki en önemli bariyerdir” dedi.

İttifaklar konusuna da değinen Aydın, ittifakların sadece seçim süreci ile ilgili yürütülmemesi, HDP’nin destek vereceği bir cumhurbaşkanının seçilmesi durumunda neler yapılacağı, bakanlık verilmesi gibi konuların da konuşulması gerektiğini belirterek, “HDP ve Kürtler’in bu kadar kilit rol oynadığı bu süreçte artık yönetime de ortak olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.