Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA takımı Philadelphia 76ers’ta, Ben Simmons krizi büyüyor

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de, 2016 seçmelerinde birinci sırada Sixers tarafından seçilen ve o zamandan beri takımda yer alan başarılı oyun kurucu Ben Simmons, takımı ile yolları ayırmaya kararlı. Sezonun bitmesiyle birlikte takımda kalmak istemediğini yönetime bildiren Avustralyalı oyuncu, arkadaşlarının ve yönetimin tüm çabalarına rağmen takas tekliflerinin dinlenmesi konusunda ısrarcı. ESPN‘in haberine göre, takımın bazı oyuncularının Simmons ile görüşmesine rağmen, yıldız ismin ikna olmadığı belirtildi.

Süreç nasıl gelişti? 

2021 play-off ikinci turunda Hawks karşısında favori gösterilen Sixers, yedinci maç sonunda seriyi kaybetti ve bu mağlubiyetlerden sonra eleştiri okları çoğunlukla Ben Simmons’a yöneltildi. Yedinci maçın ardından kameralara konuşan Sixers koçu Doc Rivers, Simmons’ın şampiyonluk seviyesinde bir oyun kurucu olup olamayacağı sorusuna, “Bu sorunun cevabını bilmiyorum” karşılığını vermişti.

Serinin kaybedilmesi ve Ben Simmons’ın da takımdan ayrılmak istemesi Philadephia temsilcisinin oyuncu için takas girişimlerine başlamasına sebep oldu. Ancak beklediği teklifleri almayı başaramayan Sixers yönetimi istedikleri bir teklif gelene kadar Simmons’ı kadroda tutmak istedi. Bu karara sıcak bakmayan Avustralyalı oyuncu ise yönetime rest çekti ve herhangi bir idmanda veya maçta takımda yer almayacağını kulübe bildirdi. 

Takım yönetimini oldukça zor durumda bırakan yıldız oyuncunun bir sonraki hamlesi merak konusu. Sixers istediği teklifleri alamamasına rağmen oyuncuyu takas etmek zorunda kalabilir. Basketbol haber portalı SBNation‘ın Simmons için yaptıkları potansiyel takas senaryolarında öne çıkan takımlar ise şöyle: San Antonio Spurs, Indiana Pacers ve Sacramento Kings.  

2016 yılında 1. sıradan draft edilen yıldız oyuncu 2018-2019 sezonunda gösterdiği maç başına 16,9 sayı, 8,8 ribaund ve 7,7 asist ile en başarılı sezonunu geçirmişti. Ben Simmons geçen sezon ise 14,3 sayı, 7,2 ribaund ve 6,9 asist ortalaması ile oynadı.  

Ben Simmons’ın NBA kariyerindeki en güzel 25 hareketi:

https://www.youtube.com/watch?v=3FHKMeGm_54

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.