Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de yedinci hafta devam ediyor: Fenerbahçe ve Galatasaray haftayı üç puan ile kapattı

Süper Lig’de yedinci hafta, dün (26 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor’u Diego Rossi ve Filip Novak’ın attığı goller ile 2-1 mağlup ederek maç fazlası ile liderliğe yükseldi. Ev sahibinin maçtaki tek golünü Dylan Saint-Louis kaydetti. Galatasaray ise sahasında Göztepe’yi Halil Dervişoğlu ve Olimpiu Morutan’ın golleri ile 2-1 mağlup ederek dört hafta sonra üç puan ile tanıştı. İzmir temsilcisinin karşılaşmadaki tek golünü Cherif Ndiaye attı. 

Fenerbahçe, zorlu Hatay deplasmanından üç puan ile döndü

Fenerbahçe, Süper Lig’in yedinci haftasında Atakaş Hatayspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-lacivertliler; Osayi-Samuel, Dimitris Pelkas ve Mesut Özil gibi oyuncuların uzun süre yedek kulübesinde beklediği karşılaşmada rakibini mağlup etmeyi başararak maç fazlası ile liderliğe yükseldi.

Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi etkili başladı. Ancak Fenerbahçe, Kim Min-jae ve Attila Szalai ikilisinin iyi oyunu sayesinde bu bölümde rakibine net gol şansı tanımadı. Sarı-lacivertliler maçtaki ilk atağında ise golü buldu. Enner Valencia’nın sağ kanattan yaptığı ortada top ile buluşan Diego Rossi, şık bir dokunuş yaparak meşin yuvarlağı filelere yolladı. Bu gol, Uruguaylı futbolcunun Süper Lig’deki ilk golü oldu. Fenerbahçe, öne geçmesinin ardından rakip kalede daha fazla pozisyonlar bulmaya başladı ve 29. dakikadaki korner organizasyonunda skoru 2-0’a getirdi. Mert Hakan Yandaş’ın sağ kanattan kullandığı kornerde topa son olarak dokunan Filip Novak, takımının maçtaki ikinci golünü attı. Vitor Pereira’nın öğrencileri, Novak’ın golü ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 

Skor avantajını yakalayan Fenerbahçe, ikinci yarının başlaması ile birlikte oyunun temposunu düşürdü. Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, karşılaşmadaki gidişatı lehine çevirebilmek için 63. dakikada iki değişiklik yaparak Emre Çolak ve Dylan Saint-Louis’i oyuna aldı. Bu değişiklikler, ev sahibi adına olumlu sonuçlandı. Atakaş Hatayspor, kısa süre içinde de Dylan Saint-Louis’in attığı gol ile aradaki farkı bire indirdi. Ancak Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, karşılaşmanın geri kalan bölümünde aradığı gol pozisyonlarını bulamadı. Fenerbahçe ise 90. dakikada Serdar Dursun ile mutlak gol şansından faydalanamadı. Osayi Samuel’in ortasında altıpas bölgesinde topla buluşan Serdar, imkansızı başararak meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Karşılaşma Fenerbahçe’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. 

Atakaş Hatayspor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 16’ya çıkararak maç fazlası ile liderliğe yükseldi. Ev sahibi ise 13 puanda kaldı. 

2021 senesinde deplasmanda en fazla galibiyet alan (12), puan toplayan (40) ve en yüksek gol averajı yakalayan (+17) Süper Lig takımı Fenerbahçe oldu.

Galatasaray, Göztepe galibiyeti ile nefes aldı

Süper Lig’in yedinci haftasında Galatasaray, sahasında Göztepe’yi konuk etti. Son haftalarda aldığı sonuçlar ile taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, maçta geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu goller ile hanesine üç puanı yazdıran ekip oldu. 

Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşük tempoda ve pozisyonsuz geçti. Ancak 43. dakikada büyük bir hataya imza atan Christian Luyindama, Göztepe’nin soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı. Tecrübeli stoper, orta sahada topu Halil Akbunar’a kaptırdı. Halil’in pasında top ile buluşan Cherif Ndiaye, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren golü kaydetti. 

İkinci yarıya da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi büyük bir hata damga vurdu. Halil Dervişoğlu’nun şutunda topu kontrol etmek isteyen İrfan Can Eğribayat, büyük bir hataya imza atarak meşin yuvarlağı elinden kaçırdı ve top ağlar ile buluştu. Galatasaray, beraberlik golünün ardından morallendi. Bu bölümde ise sahneye Olimpiu Morutan çıktı. Alexandru Cicaldau’nun pasında top ile buluşan Morutan, harika çalımlar ile ceza sahasına sokularak skoru 2-1’e getiren golü attı. 56. dakikada skor avantajını elde eden Galatasaray, karşılaşmanın kalan dakikalarında oyunun temposunu düşererek maçtan üç puan ile ayrılmayı başardı.

Göztepe’yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, dört haftalık aranın ardından galibiyet ile tanıştı. Fatih Terim’in öğrencileri, puanını da 11’e yükseltti. Göztepe ise beş puanda kaldı. 

Galatasaray, Göztepe’yi konuk ettiği son dokuz maçı da kazandı. 

Olimpiu Morutan’ın Göztepe filelerine yolladığı gol:

Süper Lig’in yedinci haftasında dün (26 Eylül) alınan skorlar:

GZT Giresunspor 1-1 Yukatel Kayserispor

Medipol Başakşehir 3-0 Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor 1-2 Fenerbahçe

Galatasaray 2-1 Göztepe

Süper Lig’in yedinci haftasında bugün (27 Eylül) oynanacak karşılaşmalar:

Kasımpaşa-İttifak Holding Konyaspor

Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler