Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: Roma Derbisi’nde zafer Lazio’nun – Radamel Falcao durdurulamıyor

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Pep Guardiola’nın Manchester City’sinden gövde gösterisi

Manchester City, İngiltere Premier Ligi’nin altıncı haftasında Chelsea deplasmanına konuk oldu. Stamford Bridge’de oynanan karşılaşmada Pep Guardiola’nın öğrencileri, maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar oyunu domine etti. Chelsea’yi kalesine yaklaştırmayan Manchester City, aradığı golü ise 53. dakikada Gabriel Jesus’un ayağından buldu ve mücadeleden 1-0’lık üstünlük ile ayrılmayı başardı. Maviler’in ise maç boyunca Manchester City kalesine isabetli şutu yoktu.

Gabriel Jesus’un Manchester City’ye galibiyeti getiren golü:

https://twitter.com/ssporttr/status/1441746554013028358?s=20

Bruno Fernandes’in kaçırdığı penaltı Aston Villa’ya üç puanı getirdi

Manchester United, Premier Lig’in altıncı haftasında Aston Villa’yı konuk etti. Ligde iyi bir görüntü çizen ”Kırmızı Şeytanlar”, güçlü rakibi karşısında oldukça zorlandı. Her iki ekip de sayısız gol fırsatını cömertçe harcadı. Ancak Aston Villa, 88. dakikada kazandığı köşe vuruşunu Kortney Hause ile gole çevirmeyi başararak büyük avantaj elde etti. Maçın kırılma anı ise 90+2. dakikada yaşandı. Deplasman ekibinin golünü atan Hause, bu dakikada topa eliyle müdahale ederek penaltıya sebebiyet verdi. Ancak Manchester United’ın duran top ustası Bruno Fernandes, kazanılan penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı tribünlere yolladı. Kaçan penaltı, karşılaşmanın da skorunu belirledi. Manchester United’ı deplasmanda mağlup eden Aston Villa, puanını 10’a yükseltirken Kırmızı Şeytanlar ise bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. 

Bruno Fernandes’in kaçırdığı penaltı:

https://twitter.com/ssporttr/status/1441757182010314752?s=20

Brentford-Liverpool maçı nefesleri kesti

İngiltere Premier Lig’de oyunu ile fark yaratan ekiplerden Brentford, altıncı haftada Liverpool’u konuk etti. Her iki ekip de maçın hemen hemen her dakikasında inanılmaz pozisyonlara girdi. Son yılların en unutulmaz maçlarından biri olan mücadelede açılış golünü Ethan Pinnock ile ”Arılar” attı. Ancak Brentford’un gol sevinci yalnızca dört dakika sürdü. Diogo Jota ile beraberliği yakalayan Liverpool, 54. dakikada ise Muhammed Salah’ın golü ile öne geçti. Bu gol, Salah’ın İngiltere Premier Lig’deki 100. golü oldu ve Mısırlı forvet, 151. maçında 100. golünü atarak bu rakama en erken ulaşan Liverpool futbolcusu olarak tarihe geçti. Öte yandan maçtan kopmayan ev sahibi, 63. dakikada Vitaly Janelt ile skora eşitlik getirdi. Müsabakadaki gol yağmuru ise bitmedi. Curtis Jones, 67. dakikada nefis bir gole imza atarak Liverpool’u yeniden öne geçirdi. Ancak pes etmeyen Brentford, 82. dakikada Yoane Wissa’nın golü ile bir puanı kurtardı. Nefesleri kesen karşılaşma, 3-3’lük eşitlik ile sona erdi. 

Curtis Jones’un nefis golü:

https://twitter.com/ssporttr/status/1441826858719342594?s=20

Brentford-Liverpool karşılaşmasının özet görüntüleri:

İngiltere Premier Lig’de altıncı hafta maçlarında alınan skorlar:

Chelsea 0-1 Manchester City

Manchester United 0-1 Aston Villa

Leicester City 2-2 Burnley

Everton 2-0 Norwich City

Leeds United 1-2 West Ham United

Watford 1-1 Newcastle United

Brentford 3-3 Liverpool

Southampton 0-1 Wolverhampton 

Arsenal 3-1 Tottenham

Crystal Palace 1-1 Brighton

İspanya LaLiga

Atletico Madrid, Alaves karşısında şok yaşadı

İspanya LaLiga’nın son şampiyonu Atletico Madrid, yedinci haftada ligin en zayıf ekiplerinden Alaves deplasmanına konuk oldu. Ancak ev sahibi, karşılaşma boyunca büyük bir direnç ortaya koydu. Victor Laguardia’nın henüz 4. dakikada attığı kafa golü ile öne geçen Alaves, bu üstünlüğünü son düdüğe kadar sürdürdü. Atletico Madrid, rakip kalede pek etkili olamadığı karşılaşmayı kaybederek ligdeki ilk mağlubiyetini aldı ve dördüncü sıraya geriledi. Alaves ise son şampiyon karşısında ilk puanları ile tanıştı. 

Alaves-Atletico Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=qEfNKyzvEx4

Real Madrid, Villarreal engelini aşamadı

Real Madrid, LaLiga’nın yedinci haftasında Villarreal’i sahasında konuk etti. Lige fırtına gibi başlayan eflatun-beyazlılar, zor günlerden geçen rakibi karşısında çok zorlandı. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan karşılaşma, 0-0’lık eşitlik ile sona erdi. Real Madrid, bu beraberlik ile puanını 17’ye yükselterek liderliğini sürdürdü. Villarreal ise altıncı maçında beşinci beraberliğini aldı. 

Radamel Falcao, gollerine devam ediyor

Rayo Vallecano, İspanya La Liga’nın yedinci haftasında Cadiz ile kozlarını paylaştı. Radamel Falcao’nun takıma katılması ile üst üste galibiyetler alan Vallecano, rakibi karşısında Alvaro Garcia’nın dokuzuncu dakikada attığı gol ile öne geçti. Ancak ligin zayıf ekiplerinden Cadiz, bu gole 23. dakikada Varazdat Harayon ile cevap vererek skora eşitliği getirdi. Maç boyunca Cadiz karşısında üstün bir oyun sergileyen Vallecano, ilk yarının son dakikasında Galatasaray’ın eski futbolcusu Radamel Falcao’nun attığı gol ile soyunma odasına 2-1 önde girdi. Bu gol, ligdeki üçüncü maçına çıkan Falcao’nun üçüncü golü olarak kayıtlara geçti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor avantajını korumayı başaran Vallecano, 87. dakikada Isi Palazon’un golü ile sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Ev sahibi, bu galibiyet ile beşinci sıraya yükseldi. 

Radamel Falcao’nun Cadiz filelerine yolladığı gol:

https://twitter.com/ispanyafutbol/status/1442197918346366977?s=20

İspanya LaLiga’nın yedinci haftasında alınan sonuçlar:

İspanya LaLiga’da yedinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Robert Lewandowski’nin 19 maçlık gol serisi sona erdi

Bayern Münih, Almanya Bundesliga’nın altıncı haftasında Greuther Fürth deplasmanına konuk oldu. Maçın henüz 10. dakikasında Thomas Müller’in attığı gol ile öne geçen Bayern Münih, 31. dakikada ise Joshua Kimmich’in harika golü ile farkı ikiye çıkardı. Rahatlayan Bavyera ekibinde 48. dakikada Benjamin Pavard kırmızı kart gördü. Ancak Bayern Münih, 10 kişi kalmasına rağmen oyun üstünlüğünü elinden bırakmadı ve 68. dakikada Sebestian Griesbeck’in kendi kalesine attığı gol ile skoru 3-0’a getirdi. Greuther Fürth, teselli golünü ise 87. dakikada Cedric Itten ile atarak maçın skorun belirledi. Bayern Münih, bu galibiyet ile puanını 16’ya yükseltti. Greuther Fürth filelerini sarsamayan Robert Lewandowski, 19 maçın ardından ilk kez suskun kaldı. 

Joshua Kimmich’in harika golü:

Borussia Dortmund’un hızını Borussia Mönchengladbach kesti

Borussia Mönchengladbach, Almanya Bundesliga’nın altıncı haftasında Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Borussia Dortmund ile sahasında kozlarını paylaştı. Ev sahibi, karşılaşmaya da çok hızlı başlayarak üst üste pozisyonlar yakaladı. Yeşil-siyahlılar aradığı golü ise 37. dakikada Denis Zakaria’nın ayağından buldu. Bu golden yalnızca üç dakika sonra son zamanların en formda oyuncularından Mahmoud Dahoud, çift sarı karttan kırmızı kart görerek Borussia Dortmund’u 10 kişi bıraktı. Her anlamda avantajı cebine koyan Borussia Mönchengladbach, karşılaşmanın son dakikasına kadar skor üstünlüğünü koruyarak maçtan üç puan ile ayrıldı. 

Robert Lewandowski ve Erling Haaland, attıkları yedişer gol ile gol krallığında zirveyi paylaşıyor. 

Almanya Bundesliga’da altıncı haftanın sonuçları:

Almanya Bundesliga’da altıncı haftanın ardından oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Nice, yoluna doludizgin devam ediyor

Christophe Galtier yönetiminde harikalar yaratan Nice, Fransa Ligue 1’in sekizinci haftasında Saint-Etienne deplasmanına konuk oldu. Ligin dibine demir atan rakibi karşısında zorlanmayan Nice, maça hızlı başladı ve 15. dakikada Amine Gouiri’nin golü ile öne geçti. Saint-Etienne, ilk yarının kalan bölümünde önemli pozisyonlar yakalamasına rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı. İkinci yarıda ise Nice oyun olarak tamamen üstünlüğü eline geçirdi. 54. dakikada Calvin Stengs ile aradaki farkı ikiye çıkaran Christophe Galtier’in öğrencileri, 83. dakikada ise Andy Delort ile maçın skorunu belirledi. Kırmızı-siyahlılar, bu galibiyet ile dördüncü sıraya yükseldi. Saint-Etienne ise ligde henüz puan ile tanışamadı. 

Nice-Saint-Etienne karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=v9ahaQ3_5u4

Paris Saint-Germain’in bileği bükülmüyor

Fransa Ligue 1’in sekizinci haftasında Paris Saint-Germain (PSG), Montpellier’yi sahasında konuk etti. Lionel Messi’den yoksun bir şekilde Montpellier karşısına çıkan PSG, maçın 14. dakikasında Idrissa Gueye’nin harika golü ile öne geçti. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester City maçı öncesi rölanti bir oyunu tercih eden ev sahibi, karşılaşmanın geri kalan bölümünde oyunun temposunu yükseltmedi. Müsabakanın skorunu belirleyen isim ise Julian Draxler oldu. Montpellier’yi 2-0 mağlup eden PSG, sekizde sekiz yaparak liderliğini sürdürdü. 

Idrissa Gueye’nin Montpellier filelerine yolladığı harika gol:

Olimpik Marsilya, Lens’e mağlup oldu

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in sekizinci haftasında Lens’i ağırladı. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, ligin sürpriz ekiplerinden Lens karşısında ilk 30 dakikalık bölümde varlık gösteremedi. Franck Haise’nin öğrencileri, 9. dakikada Florian Sotoca’nın penaltı golü ile 1-0 öne geçerken 27. dakikada ise Przemyslaw Frankowski ile farkı ikiye çıkardı. Ancak Olimpik Marsilya’nın en formda oyuncularından Dimitri Payet, sazı eline alarak 33. dakikada nefis bir frikik golü ile skoru 2-1’e getirdi. Fransız yıldız, ilk yarının son dakikasında ise penaltıdan attığı gol ile takımını maça yeniden ortak etti. Ev sahibi, seyircisinin desteği ile ikinci yarıya çok hızlı başladı fakat aradığı galibiyet golünü bir türlü bulmayı başaramadı. Lens ise büyük bir sürprize imza atarak 71. dakikada Wesley Said’in golü ile maçta bir kez daha öne geçti ve son düdüğe kadar üstünlüğünü korudu. Olimpik Marsilya, bu mağlubiyet ile ligdeki ilk yenilgisini aldı. Lens ise ligde ikinci sıraya yükseldi. 

Dimitri Payet’in harika frikik golü:

Olimpik Marsilya-Lens karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=u4_z-7_CDVs

Fransa Ligue 1’in sekizinci haftasında alınan sonuçlar: 

Saint-Etienne 0-3 Nice

Strasbourg 1-2 Lille

Olimpik Lyon 1-1 Lorient

PSG 2-0 Montpellier 

Bordeaux 1-1 Rennes

Reims 3-1 Nantes

Brest 1-2 Metz

Troyes 1-1 Angers

Clermont 1-3 Monaco

Olimpik Marsilya 2-3 Lens

Fransa Ligue 1’de sekizinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

”Türk” derbisinde kazanan çıkmadı

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, İtalya Serie A’nın altıncı haftasında bir diğer milli futbolcumuz Merih Demiral’ın top koşturduğu Atalanta’yı konuk etti. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi, henüz beşinci dakikada Lautaro Martinez’in harika golü ile öne geçti. Ancak Atalanta, kalesinde gördüğü bu golün ardından toparlanarak Inter kalesinde üst üste pozisyonlara girdi ve ilk yarı tamamlanmadan öne geçmeyi başardı. Ruslan Malinovskiy’nin 30. dakikadaki nefis füzesi ile skora eşitliği getiren Gian Piero Gasperini’nin öğrencileri, 38. dakikada ise Rafel Toloi’nin golü ile soyunma odasına 2-1 önde girdi. Atalanta, Ruslan Malinovskiy’nin önderliğinde ikinci yarıda da çok net pozisyonlar yakaladı fakat aradaki farkı açmayı başaramadı. Inter ise 71. dakikada Edin Dzeko’nun golü ile skoru 2-2’ye getirdi. Nefesleri kesen mücadele, 2-2 eşitlik ile sona erdi. 

Lautaro Martinez’in golü:

https://twitter.com/ssporttr/status/1441797242453733376?s=20

Ruslan Malinovsky’nin golü:

https://twitter.com/ssporttr/status/1441803963473403912?s=20

Daniel Maldini, ilk golünü attı

Milan, İtalya Serie A’nın altıncı haftasında Spezia deplasmanına konuk oldu. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya ise Milan adeta gol ile başladı. 19 yaşındaki Daniel Maldini, 48. dakikada attığı kafa golü ile takımını öne geçirdi. Genç futbolcu, böylelikle babası Paolo’nun son golünden 13 yıl 179 gün, dedesi Cesare’nin son golünden ise 60 yıl 22 gün sonra fileleri havalandırdı. Ancak bir türlü aradaki farkı ikiye çıkarmayı başaramayan Milan, 80. dakikada kalesinde gol görerek büyük şok yaşadı. Spezia, Daniele Varde’nin golü ile maça yeniden ortak oldu. Milan teknik direktörü Stefano Pioli ise bu dakikada Brahim Diaz’ı oyuna aldı ve bu değişiklik kısa süre içinde maça doğrudan etki etti. Kırmızı-siyahlıların yeni 10 numarası, 86. dakikada attığı gol ile takımını galibiyete taşıdı. Spezia’yı 2-1 mağlup eden Milan, puanını 16’ya yükselterek lider Napoli’yi takibini sürdürdü. 

Daniel Maldini’nin golü:

Dev derbide kazanan Lazio oldu

İtalya Serie A’nın altıncı haftası ”Derby Capitolino’ya” sahne oldu. Maurizio Sarri’nin Lazio’su sahasında Jose Mourinho’nun Roma’sını ağırladı. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan ev sahibi, 10. dakikada Sergej Milinkovic-Savic ile öne geçerken 19. dakikada ise Pedro’nun nefis tek vuruşu ile skoru 2-0’a getirdi. Ancak Roma, ilk yarının son bölümünde Ibanez’in golü ile soyunma odasına moralli gitmeyi başardı. Müsabakanın ikinci yarısı da karşılıklı gollere sahne oldu. Lazio, 62. dakikada Felipe Anderson’un golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Jose Mourinho’nun öğrencileri ise pes etmedi ve 69. dakikada Jordan Veretout’un penaltıdan attığı gol ile yeniden maça ortak oldu. Ancak seyircisinin desteğini arkasına alan Lazio, dev karşılaşmada ezeli rakibini 3-2 mağlup etmeyi başararak puanını 11’e yükseltti. Roma ise 12 puanda kaldı.

Lazio-Roma karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=RaC2oNJsids

İtalya Serie A’da altıncı hafta maçlarında alınan sonuçlar:

İtalya Serie A’da altıncı hafta sonucu oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.