Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanları Medyascope’a konuştu: “Kürt sorununun çözüm adresi Meclis’tir, Meclis’teki muhatap da HDP’dir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kürt sorununun çözümünde meşru muhatap HDP olabilir” açıklamasını Medyascope.tv’ye değerlendiren CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanları, sorunun çözüm adresi olarak Meclis’i, Meclis’teki muhatap olarak ise HDP’yi gösterdi.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP ile birlikte hareket edilmesi konusunda ciddi bir talep var”

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Kürt meselesinin çözüm yerinin Meclis olduğunu CHP’nin yıllardır dile getirdiğini, Kılıçdatoğlu’nun somut bir şekilde konuyu ortaya koyduğunu belirterek, “Sayın genel başkanımızın açıklaması bölgede çok olumlu karşılandı. Bölgede ittifaklar konusunda ise özelikle cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP ile birlikte hareket edilmesi konusunda ciddi bir talep var. Bu konuda tabanın HDP ile ittifak konusunda hazır olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Meclis’teki meşru ve legal temsilcileri muhatap olmak zorundayız”

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu ise Kürt sorununun olup olmadığı yönündeki soruya “Ortada bir sorun var. Bunu siyasi terim haline getirip sunmak isteniyor. Bu nedenle bugüne kadar çok vakit kaybedildi. Bu nedenle insanların siyasetçilere pek inancı kalmadı. Yerel ve bölgesel sorun ve sıkıntılar var, çözülmesi gerekir” karşılığını verdi. Ensarioğlu, sorunun muhatabının HDP olup olmayacağıyla ilgili tartışma için ise “Siyaseten çözüm parlamentodur ve altı milyonun oyunu alan, Meclis’te temsilcileri bulunan HDP olacaktır. Meclis’teki meşru ve legal temsilcileri muhatap olmak zorundayız her sorunun çözümünde olduğu gibi. Üç yıldır il başkanlığı yapıyorum, Diyarbakır ve bölgede HDP’lilerle aramızda hiçbir sorun yaşanmadı. HDP’li gençler bize oy vermeseler bile gelip bizimle tanışıyorlar, konuşuyorlar” diye konuştu.

“Kürt sorunu çözülmedikçe karmaşık bir hal alıyor”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurahman Ergin de Kürt meselesinin ülkenin en önemli meselelerinden biri olduğunu, hak ve adalet temelli çözülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Kürt sorunu çözülmedikçe karmaşık bir hal alıyor. Ret, inkâr ve asimilasyon politikaları ile bu hale geldi. Çatışma ile sorunun asla çözülmeyeceğini artık herkes biliyor. Siyasetçilerin en önemli sorunu bir araya gelmemeleridir. Bir araya gelmeyince kutuplaşma artıyor. Diyarbakır’da muhalefet partileri bir araya gelip sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu vesile ile toplantılarımıza katılmayan partileri de davet ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.