Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un yardımcıları Kenan Koçak ve Jan-Moritz Lichte oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un yardımcılıklarına Kenan Koçak ve Jan-Moritz Lichte’yi getirdi. Federasyondan yapılan açıklamaya göre Koçak ve Lichte ile yardımcı antrenörlük için üçer yıllık sözleşme imzalandı. 

TFF, dün (27 Eylül) yaptığı açıklama ile A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un yardımcılarını kamuoyuna duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Kenan Koçak ve Jan-Moritz Lichte ile yardımcı antrenörlük için üçer yıllık sözleşme imzalandı.

Kenan Koçak kimdir?

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un yardımcılığını yapacak olan Kenan Koçak,  5 Ocak 1981 tarihinde Kayseri’de doğdu. Ancak hayatına Almanya’da devam eden Koçak, futbol kariyerine de bu ülkede bulunan SV Waldhof Mannheim takımının altyapısında başladı. Aynı takım ile ilk profesyonel maçına 2001-2002 sezonunda çıkan Kenan Koçak, ardından iki sezon boyunca DSV Leoben ve Austria Salzburg forması giyerek Avusturya Ligi’nde top koşturdu. Kariyeri pek parlak ilerlemeyen Koçak, Avusturya macerasının ardından Almanya’ya Mannheim forması altında döndü. Mannheim ise hem Kenan Koçak hem de Stefan Kuntz için artık farklı bir anlam taşıyor. Koçak, bu kulüpte forma giyerken takımın teknik direktörlüğünü şimdi yardımcılığını üstlendiği Stefan Kuntz yapmaktaydı. Koçak, 2006-2007 sezonunun sonunda ise SV Waldhof Mannheim formasıyla geçirdiği sakatlık nedeniyle henüz 25 yaşındayken aktif futbol hayatına nokta koydu. 

2009-2010 sezonunda teknik direktörlük kariyerine Türkspor Mannheim’ı çalıştırarak başlayan Kenan Koçak, 2011 ile 2013 yılları arasında ise VfR Mannheim takımını çalıştırdı. Koçak, 2013-2014 sezonunda SV Waldhof Mannheim’ın başına geçti ve üç sezon boyunca bu kulüpte görev aldı. Genç teknik direktörün kariyerindeki yükselişi, 2015-2016 sezonunda Julian Nagelsmann ve Domenico Tedesco gibi isimler ile Avrupa’nın saygın futbol akademilerinden Hennes Weisweiler Akademisi’ni bitirmesi ile başladı. Koçak, akademideki eğitiminin ardından Almanya 2. Lig ekiplerinden SV Sandhausen’in başına geçti. Bu kulüpte 82 maçta görev alan Koçak, takımı ile 1,21 puan ortalaması tutturdu. Koçak son olarak, Kasım 2019 ile Haziran 2021 arasında Almanya 2. Lig ekibi Hannover 96’da teknik direktörlük yaptı. Takımı ile 57 maça çıkan Koçak, 1,39 puan ortalaması tutturdu. 

Jan-Moritz Lichte kimdir?

12 Ocak 1980 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde dünyaya gelen Jan-Moritz Lichte, futbolculuk kariyerine Baunatal’de başladı. Bu kulüpte ilk profesyonel maçına çıkan Lichte, daha sonra SC Paderborn 07’ye transfer oldu ve aynı kulüpte 2009 yılında futbol kariyerine nokta koydu. 

Lichte, futbol kariyerini noktaladığı SC Paderborn 07’de altyapı koordinatörü olarak göreve başladı. Yaklaşık iki sene bu görevi sürdüren Lichte, daha sonra dönemin teknik direktörü Andre Schubert’in yardımcısı oldu. 2009 ile 2011 yılları arasında görevine devam eden Alman futbol insanı, ardından Schubert ile birlikte Bundesliga 2. Lig ekibi St. Pauli’nin teknik heyetine katıldı. St. Pauli’de 2011-2012 sezonunda çalışan Lichte, kariyerindeki en büyük tecrübeyi ise 2012 ile 2014 yılları arasında Bayer Leverkusen’de yaşadı. Michael Frontzeck’in yardımcısı olarak iki yıl boyunca Leverkusen’de görev alan Lichte, Frontzeck’in takımdan ayrılması ile Hannover’in yolunu tuttu. Ancak kısa bir süre bu kulüpte çalışabilen Jan-Moritz Lichte, 2017 yılının Temmuz ayında Mainz’a geçti.  

2017-2018 sezonunda Mainz ile yeni bir maceraya atılan Jan-Moritz Lichte, bu kulüpte Sandro Schwarz ve Achim Beierlorzer’in yardımcılığını üstlendi. Lichte, teknik direktörlüğe ise ilk olarak 2020 yılının Eylül ayında Mainz’da adım attı. Beierlorzer’in takımdan gönderilmesi ile görevi devralan genç teknik adam, Mainz’da teknik direktör olarak yalnızca 12 maça çıktı ve 0,50 puan ortalaması yakalayabildi. Lichte, 28 Aralık 2020 tarihinde ise görevinden ayrıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.