Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. Maç: Sakatlıklar sebebiyle eksik kadroyla mücadele eden Beşiktaş, Ajax deplasmanından çıkamadı

Welinton, Vida, Atiba, Ghezzal, Teixeira, Larin, Montero, Pjanic, N’Koudou, Mehmet Topal ve Necip… Kaleci eklemesiyle Süper Lig’de şampiyonluk adayı bir kadrodan yoksun başlanılan Ajax maçı, 18 yaşındaki Serdar Saatçı, 20 yaşındaki Can Bozdoğan ve sonradan oyuna dahil olan 18 yaşındaki Berkay Vardar için özel bir tecrübeydi. Ellerinden geleni yaptılar…Peki tüm maça hükmeden ve nefes aldırmayan Ajax’ın kadrosundaki oyunculara bakalım. 

İkinci golün ortasını açan Anthony 21 yaşında, Mazraoui ve Lisandro Martinez 23 yaşında. Beşiktaş’ın orta sahasına büyük üstünlük kuran Gravenberch ise 19 yaşında. Biz zorunda kalıp oynattığımız gençlerden, Şampiyonlar Ligi’nde performans bekliyoruz. Hollanda ekibi Ajax ise genç futbolcuları ile Devler Arenası’nda üst turları hedefliyor. Müsabakadaki skordan bağımsız en net fark da burada ortaya çıktı.

Maça gelirsek, ilk yarıda Beşiktaş, 10. dakikada Can-Kenan paslaşması üzerinden defansın arkasına sarkan Batshuayi’yi topla buluşturdu fakat oyuncu direğe takıldı. O dakikadan sonra resmen Ajax uyandı ve oyunun tüm kontrolünü ele aldı. İlk golde eksikler yüzünden sağ kanat oynayan Kenan, Rosier’e yardımda çok gecikti. 50 metre neredeyse kimsenin karşılamadığı Ajax hücumu, Berghuis’in golüyle sonuçlandı. İkinci gol ise Beşiktaşlı genç Serdar’ın, temel savunma prensiplerindeki hatasından geldi. 18 yaşındaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi ilk haftasına dört golle başlayan Haller’i orta açılan yönün ters tarafından markaja aldı.

İlk 45 dakikada Ajax’ın şut istatistiği öne çıktı. 16 şutun, beşi kaleyi buldu. Neredeyse 165 saniyede bir Beşiktaş kalesini yokladılar. Hollanda ekibi ilk yarıda %89 ile paslaşırken, siyah-beyazlıların yarı sahasındaki pas isabet oranları ise %85’ti. Beşiktaş’ın ise %72’ye, %55 pas isabet oranı.  

İkinci yarıda teknik direktör Sergen Yalçın’ın Oğuzhan hamlesiyle orta sahada top tutmaya başlayan Beşiktaş, Rosier’nin de bindirmeleriyle hücumda hareketlendi. Hatta Kenan Karaman’ın faul yüzünden iptal edilen golü de tartışmalı bir karardı. Orta sahadaki pas istasyonlarının artmasının yanında savunmada da önde pres yapıldı. Skora yansımamasına rağmen oyundaki üstünlüğe ortak olunan dakikalardı. Maçın son çeyreğinde eksik kadroyla mücadele eden Beşiktaş yoruldu. Ajax’ın da tempoyu düşürmesiyle, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında Beşiktaş müsabakayı 2-0 kaybetti.

17 kişiyle gelinen Johan Cruyff Arena deplasmanından, gençlerimize süre vererek umutlandık fakat zorunda kalınmadığı durumlarda da benzer bir tercihi görecek miyiz? İşte o zaman bu seviyelerde kalıcı hale gelebilecek yapılar oluşabilir… Aynı Ajax gibi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.